5 x Duurzame december cadeaus

duurzame december cadeaus tips

Geef eens wat anders cadeau, geef eens groen en biodiversiteit voor een mooiere wereld. Duurzaamheid en cadeautjes, twee zaken die prima bij elkaar passen, helemaal in deze tijd. December is de maand van de cadeaus. We kopen cadeaus en ontvangen ze me met open armen. Ieder jaar weer een feest. Maar hoe fijn is ’t als zo’n cadeau niet alleen de ontvanger, maar ook de wereld een stuk blijer maakt. Vijf duurzame december cadeaus op een rij.

Wat zijn nu duurzame december cadeaus

We willen steeds meer duurzaam. Duurzaam op reis, duurzaam in huis, we recyclen, gebruiken zo min mogelijk plastic. Maar ook in cadeaus kunnen we veel duurzamer zijn en misschien is dit niet voor iedereen, aan de andere kant jij kan ook het voorbeeld zijn en duurzame december cadeaus geven. Maar wat geef je dan?

Lees ook: Waar kan je op letten als je duurzaam op reis wil gaan?

Voedselbosje

Een voedselbosje bestel je deze winter, je plant het in het voorjaar en deze zomer kan jij wildplukken uit eigen tuin. Je kan jaarlijks 15 smaken oogsten, terwijl de natuur het werk doet!

Met het voedselbosje plant je heesters, bessenstruiken en een boel kruiden in je tuin. Samen vormen ze een voedselbos in het klein: van alles wat je plant kun je oogsten, en doordat de planten in verschillende lagen groeien, van heester tot bodembedekker, werken ze onderling goed samen. Ze verbeteren samen snel de bodem, je legt er CO2 mee vast én doet iets goeds voor insecten en vogels. Eet smakelijk!
Meer over het voedselbosje vind je hier.

Bommetje biodiversiteit

Denk je aan een duurzaam cadeau dan denk je aan biodiversiteit. Leuk om te geven (en te krijgen) is een doosje biodiversiteit. In dit vrolijke doosje zitten naast een cadeaubon, een zakje bloemenzade, en kaartjes om vlinders en bijen te herkennen. De gelukkige ontvanger weet zodoende wie er straks nectar zit te slurpen in zijn of haar tuin! Laat dit doosje naar jezelf sturen (zodat je het cadeau kan geven) of direct bezorgen bij de gelukkige.
Meer over het doosje biodiversiteit vind je hier.

een doosje biodiversiteit

Lees ook: Zo vergroot je de biodiversiteit in de tuin.

Groen kerstpakket

Planten, we zijn er allemaal dol op. Ideaal dus om als duurzaam december cadeau te geven! Met een groen kerstpakket geef je de ontvanger naast alleen een plant, ook een mooie manier om biologische teelt te ondersteunen, gif de wereld uit te helpen en biodiversiteit te vergroten. Een prachtige kerstgedachte, toch?
Meer over het kerstpakket

Geef vlinders cadeau!

Geef eens vlinders cadeau? Vlinders? Jawel in een vrolijke cadeaudoosje zit een prachtige cadeaukaart voor een vlinderpakket van vijf vaste, biologische planten. In het voorjaar kan de gelukkige krijger daarmee tuin, balkon of dak vol zetten om vlinders te lokken, te voeden en een chill-plekje te bieden. Inclusief kaartje om de verschillende vlinders te herkennen.

Geef groen – kamerplanten

Planten brengen stresslevels omlaag, tussen planten ben je geconcentreerder, creatiever en productiever. Bij de eerste bestelling krijgt de ontvanger niet alleen een gratis online Sprinklr plantencursus, maar ook de folder “Eerste hulp bij kamerplanten cadeau”.
Meer over de kamerplanten

Wie verras jij met een groen cadeau

Of je nu een cadeau zoekt voor je team of voor familieleden voor onder de kerstboom, denk eens aan duurzame december cadeaus. Zorg eens voor andere gedachten, die goed zijn voor mens en milieu.

Meer informatie over Sprinklr

Duurzame ondernemers Suzanne van Straaten en Liedewij Loorbach willen Nederland vergroenen, mensen weer in contact brengen met de natuur en de Nederlandse biodiversiteit vergroten door het aanbieden van biologisch gekweekte (tuin)planten. Bespoten (tuin)planten zijn verantwoordelijk voor de dood van bijen en andere insecten. Bij biologische planten gedijen deze diertjes juist enorm goed. Lang leve de biodiversiteit!
www.spinklr.co

Lees ook: Verlanglijst tips- goed bezig cadeau top 3

foto beeldbank spinklr/ lodiblogt getekend in procreate Drawing Tutorial by LJ Artwork tutorial

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept