pompon zelfmaken paas dagen
Creativiteit Vrije tijd

Zelf maken: Pompon voor de paas dagen #creacross (stap voor stap uitleg)

Zoals jullie wel weten, ben ik niet zo creatief. Toch probeer ik me zo af en toe van mijn beste kant te laten zien en doe creatief mee aan de thema’s van #CreacCross. De paas dagen vind ik altijd een mooi moment om te gaan knutselen. Dus voor dit thema haalde ik papier en wol uit de kast en maakte een paar leuke vrolijke paas creaties. Heel leuk en makkelijk om samen met kinderen te maken.

Paas eieren haken

Vorig jaar deed ik ook mee aan CreaCross en toen haakte ik er vrolijk op los. Ik maakte toen paas eieren. Toevallig was er toen net een CAL waar ik aan mee kon doen. Dit was super leuk om te maken en de paas eieren hangen ook deze paas dagen gewoon weer op hun plek.

Verstandig van CreaCross

De thema’s van CreaCross worden elk jaar aan het begin van het jaar bekend gemaakt. Ilse van kreanimo, koos verschillende thema’s en heeft er bewust voor gekozen om sommige thema’s iets eerder aan de beurt te laten komen. Over een paar weken is het pasen, dus vandaar nu het thema. Wil je dan nog iets zelf maken, dan heb je genoeg tijd om inspiratie op te doen bij de link party op kreanimo.

Paas pompon maken

Paas decoratie dus. Na de eieren van vorig jaar, ging ik deze keer op zoek naar nieuwe inspiratie. Omdat ik graag eens wat anders wilde dan haken of breien, zocht ik naar leuke tips en ideeën en kwam deze super leuke, makkelijke pompons tegen. Deze creaties komen bij  Honderprocentheppie vandaan. Ik heb mijn eigen draai aan de pompons gegeven, puur met de dingen die ik in huis had.

Wat heb je nodig

  • karton
  • Papier
  • schaar
  • wol

Ik heb de paashaas en het kuikentje eerst even op karton geschetst. Nou kan Ik dus echt helemaal niet tekenen, maar met een beetje schetsen kom ik een eind. Ik knipte de vorm van het kuiken en paashaas eerst dubbel uit en toen nogmaals nagetrokken op een vouwblaadje, die ik op het karton plakte.

pompon

Ik wikkelde de wol om het kuiken en om de paashaas. Je gaat met het wol gewoon langs het hoofdje en de pootjes. Gebruik een goede scherpe schaar wanneer je het wol los gaan knippen en hou het wol goed vast in het midden van het figuur, Wikkel meteen een draad tussen het karton door, dan blijft het wol goed op zijn plek zitten.

pompon

Normaal zou je bij een pompon het karton weg knippen, maar nu laat je het natuurlijk mooi zitten en je hebt hartstikke leuke en vrolijke paas decoratie.

pompon

Heb jij nog leuke paas DIY, plaats deze dan op de site van Kreanimo.

#foto’s lodiblogt

41 thoughts on “Zelf maken: Pompon voor de paas dagen #creacross (stap voor stap uitleg)”

  1. Wat schattig! Dat zijn van die leuke dingen die ik vroeger op school maakte (en inmiddels niet meer). Zonde want juist heel leuk om te doen met kleuter. Dank voor de tip!

  2. Ik ben totaal niet creatief aangelegd dus iets in elkaar knutselen is niet aan mij besteed. Sowieso heb ik niks met Pasen behalve dat het een lekker lang weekend is,, dus bij ons thuis kom je hooguit paaseitjes tegen maar verder niks.

  3. haha, wat grappig, ik herken dit nog uit mijn jeugd, om zo pompom’s te maken. Zelf ben ik niet zo’n creatieveling, maar vind het wel altijd leuk om dit soort dingen te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *