Wat kan je doen om veroudering van de huid tegen te gaan

hoe kan je veroudering van de huid tegengaan?

We kunnen we helemaal niks aan doen, op een gegeven moment krijg je rimpeltjes en zal je huid zijn natuurlijke veerkracht verliezen. Voorkomen kan niet, maar het huidveroudering proces vertragen kan natuurijk wel. Wat kan je doen om veroudering van de huid tegen te gaan.

Veroudering van de huid tegen gaan

Natuurlijk kan je veroudering van de huid nooit helemaal tegen gaan, en misschien maar goed ook. Tenslotte worden we nu eenmaal ouder en hoewel het soms lastig te accepteren is, mag je ook blij zijn met elk jaar dat erbij komt. Nu kan je het verouderingsproces wel proberen te vertragen. Dit kan met verschillende huidproducten die helpen de huid veerkrachtig en soepel te houden. En dat er misschien ‘anti-aging’ op staat moeten we maar voor lief nemen.

Gezichtscrème

Smeren, smeren, smeren. Het gebruik van crème is heel belangrijk om huidveroudering tegen te gaan. Zo heb je speciale Anti-Age crème. Ik gebruik elke dag de A.G.E Total Defence crème van G.M. Collin. Deze anti-aging moisturiser combineert 8 antioxidanten en 5 peptiden, waaronder Matrixyl® 3000 en rijstpeptiden, dit allemaal om alle zichtbare tekenen van veroudering te bestrijden

Wat doet deze crème
  • Herstelt de natuurlijke veerkracht en elasticiteit van de huid.
  • Verheldert de huidteint en egaliseert de huidskleur en textuur.
  • Vermindert zichtbaar fijne lijntjes en rimpels.
Ervaringen met deze crème

Voordeel van deze crème is dat het in een verpakking met pompje zit, hierdoor doseer je altijd precies genoeg voor gebruik (en nooit te veel). De crème heeft een fijne geur, heeft een goede substantie, smeert goed uit en trekt snel in. Mij huid voelt fijn en zacht aan.

Producten van G.M Collin zijn ook te koop bij Bol.com

Body lotion

Ook een bodylotion houdt de huid soepel. Vaak gebruiken mensen een body lotion na het douchen, maar dit kan gerust vaker aangebracht worden, smeer in de ochtend en in de avond je lichaam in met deze crème. Een bodylotion is een crème voor her hele lichaam en heeft vaak een lekkere geur. Een body lotion zorgt dat de huid wordt gehydrateerd en zegt dat de huid soepel en zacht aanvoelt. Er zijn verschillende soorten bodylotion elk met een eigen geur, genoeg keuze dus en wil je graag duurzame lotion, denk dan eens aan een bodylotion bar.

Handcrème

Toen ik nog in het ziekenhuis werkte gebruikte ik een paar keer per dag handcrème, dit omdat ik zo vaak mijn handen waste dat deze constant droog aanvoelden. Maar ook wanneer dit niet het geval is, is het goed om regelmatig je handen in te vetten met een handcrème. Een van mijn favoriete crèmes is Secret van Scrub & Rub, deze ruikt niet alleen erg lekker, deze crème houdt de huid van mijn handen soepel.

Smeren met een spf

Belangrijk is dat je in je leven veel smeert. Niet alleen dag en nacht crème, bodylotion en handcrème, maar ook heel belangrijk is smeren met zonnebrand crème. Misschien is dit gezien de huidveroudering wel een van de aller belangrijkste zaken. Zonlicht versnelt nu eenmaal het verouderingsproces. Smeer je niet alleen in met zonnebrand wanneer het zonnetje schijnt, ook wanneer deze nog achter de wolken zit, kan de uv straling je huid al aantasten. Reden hiervoor is dat bijna alle dagcrème spf bevat.

Geen wondermiddelen

Ondanks al het gebruik van bovenstaande zal je leeftijd op een gegeven moment te zien zijn. De huid rondom de ogen begint rimpeltjes te vertonen en de huid is allemaal niet zo strak en stevig meer. Maar hoewel wat bovenstaand staat geschreven, misschien geen wondermiddelen zijn, het zal het zeker helpen om veroudering van de huid tegen te gaan. Dus smeren maar en vitaal ouder worden!

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt/ gekregen product

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept