Wat zijn de meest sprookjesachtige plekken in de wereld

Ontdek de meest sprookjesachtige plekken in de wereld.

Je gaat op vakantie en bent op zoek naar echte sprookjesachtige plekken, dan zijn er genoeg plekken in het binnen- en buitenland om naartoe te gaan. En natuurlijk, de meest sprookjesachtige plekken is super subjectief, maar hoe leuk is het, wanneer je ervan houdt om deze op te gaan zoeken. Pittoresk en sprookjesachtig en helemaal niet zo ver weg. Hier zijn enkele suggesties.

Pittoresk en sprookjesachtige plekken

Sommige zijn er, net als ik, dol op sprookjesachtige plekken. Dorpjes met mooie houten huisjes, huizen met rood en wit rondom de ramen, kleine straatjes en vrolijke tuintjes. Er zijn genoeg pittoreske en sprookjesachtige dorpjes te vinden in binnen- en buitenland. Maar waar moet je naar zoeken?

Hallstatt in Oostenrijk

Bij Oostenrijk denk je snel aan zomers wandelen in de bergen en ’s winters skiën bij de gletsjers. Maar Oostenrijk heeft ook vele sprookjesachtige dorpjes. Zo ligt Hallstatt aan een meer, omringd door bergen. Pittoresk wordt het door de pastelkleurige huizen en de schilderachtige omgeving die bijdragen aan de sprookjesachtige sfeer. Hallstatt is een idyllisch en piepklein Alpendorpje met negenhonderd inwoners. Hallstatt ligt in de Oostenrijkse deelstaat Opper-Oostenrijk, gelegen in het district Gmunden.

Ons eigen Giethoorn en Haarzuilens

Je hoeft niet ver te rijden om een sprookjesachtige plek te vinden, want in Nederland heb je Giethoorn. Nu moet ik zeggen dat die ene keer dat ik in Giethoorn was, het regende, dus echt sprookjesachtig was het niet. Maar in het algemeen, doordat het dorp autovrij is en de mooie tuinen en vele houten bruggen charmant zijn, is het er prachtig. Nog zo pittoresk, maar klein is Haarzuilens. Haarzuilens is vooral bekend door Kasteel de Haar. Het is één straat, maar wat voor een, alle huizen zien er prachtig uit en hebben rood witte luiken voor de ramen. Sprookjesachtiger kan je het bijna niet hebben en daarom was het jaren geleden ook onze trouwlocatie. In de omgeving van Kasteel de Haar kan je ook prachtig wandelen.

Bij Duitsland denk je meteen aan pittoresk

Duitsland heeft vele sprookjesachtige plekken. Zo ook bij Rothenburg ob der Taube. Rothenburg ob der Taube is een middeleeuws stadje omgeven door stadsmuren en torens. De smalle straatjes zijn geplaveid met kinderkopjes, waardoor het een tijdloze charme heeft., Het ligt in de Duitse deelstaat Beieren en vanaf Utrecht is het ongeveer 577 km rijden. Ga je liever met de trein? Dat kan ook.

Trier

Net over de grens bij Luxemburg vind je Trier. Een paar weken geleden was ik hier en zei meteen, deze stad hoort in mijn lijstje ‘sprookjesachtige plekken in de wereld.’ Trier is de oudste stad van Duitsland en dat maakt het misschien juist wel zo sprookjesachtig, want wanneer je het grote marktplein oploopt, waan je je in een sprookje. De mooie vakwerkhuizen alleen al doen je glimlachen. Wandel rond en laat je betoveren.

De Elzas in Frankrijk

In de Elzas in Frankrijk heb je Riquewihr. Het ligt ten noordwesten van Colmar en je vind hier middeleeuwse architectuur. De vele kleurrijke vakwerkhuizen en geplaveide straatjes dragen bij aan de sprookjesachtige uitstraling. Het staat naast zijn prachtige sprookjesachtige huizen ook bekend om de wijnbouw. Ook niet verkeerd om te weten!

Portugal en dan vooral Sintra

Eerlijk is eerlijk, Portugal is voor mij sowieso erg sprookjesachtig, denk maar aan Lissabon, maar Sintra is een stad die helemaal omschreven kan worden als een sprookjesachtige bestemming. Sintra ligt op korte afstand van Lissabon en hier vind je kleurrijke paleizen, kastelen en prachtige tuinen.

Meer Portugal? Plan een vakantie naar de Algarve

Glen Coe Vallei, Schotland

Schotland is sprookjesachtig op elke hoek en elke straat, maar de Glen Coe vallei is helemaal je van het. Een dramatische vallei omringd door majestueuze bergen. Deze vallei staat bekend om zijn ruige schoonheid en wordt vaak geassocieerd met mythen en legendes. Meer sprookjesachtig kan je het bijna niet hebben ( helemaal niet wanneer de omgeving omringd wordt door mist)

Vind jouw reisboeken op bol

Natuurlijk is de lijst niet compleet

De perceptie van ‘sprookjesachtigheid’ is natuurlijk hartstikke subjectief. Wat voor de ene persoon sprookjesachtig is, kan voor een ander misschien totaal een ander beeld geven. En ook is de lijst hierboven natuurlijk lang niet compleet. Wel geeft het een beeld van mooie plekken. Vul jouw meest sprookjesachtige plekken gerust aan in de reactie hier onder het artikel.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt Trier

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept