finale bloemenriviera
Reizen Vrije tijd

Italië: Finale en de bloemenriviera voor sporters en zon aanbidders

Finale, Italië! De bloemenrivier, niet alleen mooi in de zomer, ook erg heet. Misschien is het daarom juist een plek om in het voor- of najaar heen te gaan.

De zon opzoeken in de herfst vakantie

De herfstvakantie is een prima week om op vakantie te gaan. tenminste voor ons. Wel moeten we verder weg van Nederland, willen we goed weer hebben. We willen namelijk gaan klimmen en dan zijn droge rotsen en een beetje een fijne temperatuur wel prettig.

Een huisje in Italië

Normaliter is het vinden van een huisje gemakkelijk, maar dan zocht ik ook altijd in zuid-Frankrijk. Deze keer hadden we onze zinnen gezet op het klimgebied in Finale Ligure. Dit ligt aan de bloemenriviera en daar ging ik al. Dit is ontzettend populair en daar zijn de huisje ook naar gemaakt. Veelal kleine appartementen, weinig slaapkamers en geen parkeerruimte, maar vrij prijzig

Een huis via AirB&B

Uiteindelijk vond ik een huisje die voldeed aan mijn wensen  bij airbnb. Een klein huisje, wel met drie etages en drie slaapkamers. Genoeg ruimte voor ons zessen.

finale

Het uitzicht vanaf ons huisje

Een lange auto rit

Toen we na een lange rit aankwamen in Vene. Een gehucht in de buurt van Finale, scheen de zon en zagen we blauwe lucht. Het huisje was prima, klein, maar goed te doen met zijn zessen. We konden heerlijk buiten zitten en aten hier dan ook elke ochtend  en avond buiten op de patio. Prachtig uitzicht hadden we hier. De klimrotsen waren allemaal in de buurt en op ‘vrije’ dagen bezochten we de stranden van Finale en Noli en hingen de toerist uit in Finalborgo.

Een prima temperatuur

De hele week was het zo rond de 23-24 graden en de jongens vermaakte zich prima in de zee. In de zomervakantie is het hier ontzettend heet en druk met toeristen, maar nu was het er rustig. Je kwam wel Italianen tegen op de stranden, maar dit is niet te vergelijken met de zomermaanden.

Wat is er te doen in Finale en de Bloemenriviera

Nou staat Finale bekend om zijn sporten die je hier uit kan voeren. Naast klimmen, kan je hier prachtig fietsen, duiken en wandelen. Maar naast sporten is er nog veel meer te doen.  Zo gingen we een dagje naar Finalborgo- een prachtig middeleeuws stadje. Maar ook Noli heeft prachtige straten en gebouwen.  De stranden van Finale zijn prachtig, Maar naast het grote strand hier, zijn er in de naaste omgeving nog vele kleinere stranden te vinden.

finale

Italië zon, zee, strand en steden

Ik was aangenaam verrast over de bloemenriviera en ga zeker nog terug, maar er staat meer op mijn lijstje. Zo wil ik graag met de kinderen naar Venetië. Italië is zoveel meer dan zon en pizza, de steden zijn prachtig, de stranden schoon en de mensen gezellig.

foto’s lodiblogt

Italië: Finale en de bloemenriviera voor sporters en zon aanbidders

54 thoughts on “Italië: Finale en de bloemenriviera voor sporters en zon aanbidders”

  1. Wat een leuke blog! Zo leuk dat je naar een van de onbekendere plaatsen/regio’s bent geweest. De meeste mensen kennen Ligurië van de Cinque Terre en Portofino e.d., deze kant en het prachtige daarboven gelegen Piemonte zijn nog redelijk onbekend. En ik ben blij dat je mijn blogs zo leuk vindt. Deze week komt er een blog over het eiland Elba, daar was ik in de herfstvakantie en dat was ook al zo genieten! Dank voor je vermelding, heel lief van je.

  2. Wat een heerlijke foto’s! Lijkt mij ook erg leuk om heen te gaan…Ben tegenwoordig wel een beetje “banger” geworden voor Air B&B, gelukkig beviel het jullie wel goed!

  3. Wat leuk! De Bloemenrivièra is echt geweldig. Leuk dat het jou ook zo goed bevallen is. Ik schreef er eerder ook een blog over met wat leuke tips in de omgeving en logeeradres.

  4. Ik heb geen ervaring met klimmen, maar ik kan mij voorstellen dat het sowieso moeilijk is om een huisje naar je zin te vinden in de herfstvakantie, want volgens mij gaan steeds meer Nederlanders de grenzen over (wij overigens niet dit jaar). Het klinkt als een mooi gebied en wat een fijne temperatuur!

  5. Wat heerlijk om zo nog even de zon op te zoeken! Wij hebben in mei via Airbnb een appartement geboekt en zijn dat voor volgend jaar nog een keer van plan, topsite!

  6. Wat een geluk dat je alsnog wat vond om naar toe te gaan. Ik verkende reeds Toscane, maar de bloemenriviera nog niet. Inderdaad wat ver voor een week maar soms moet je er iets voor over hebben. En zo te zien was het er zeker de moeite waard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *