Zwanger- Ontdek alle ontwikkelingen op de negenmaandenbeurs

zwanger, alles over het moederschap en ouderschap ontdek je bij de negenmaandebeurs

Of je nu voor het eerst zwanger bent of al een of meerder kinderen hebt, de negenmaandenberurs is dè plek om inspiratie op te doen voor jouw (aankomende) baby. Leer nieuwe merken kennen, ontdek handige tips en weetjes en laat je inspireren. Zwanger, net moeder of al ervaren in het moederschap? De negenmaandenbeurs is leuk voor iedereen (ja ook voor vaders).

De Negenmaandenbeurs

Na twee jaar mag ook de negenmaandenbeurs hun deuren weer openen, deze keer niet in februari maar van 11 tot 14 mei. En hoeveel weken je zwanger bent, dit je eerste of tweede kindje is of dat je al even geniet van het moederschap, de negenmaandenbeurs bezoeken is een event op zich. Het is inspirerend om nieuwe dingen te leren, nieuwe merken te ontdekken, handige tools te zien en te oefenen met de nieuwste kinderwagen of buggy. Heb jij inspiratie nodig voor de kinderkamer, een kinderstoel of fietszitje? Kom dan naar de beurs. Laat je inspireren, krijg adviezen en ontmoet andere zwangere vrouwen.

Alle informatie over deze beurs lees je op de site van de negenmaandenbeurs.

Innovatie en ontwikkelingen als je zwanger bent

Maar wat heb ik, moeder van twee tieners te zoeken op de negenmaanenbeurs? Net als twee jaar geleden was ik ook nu de eerste dag van de beurs aanwezig tijdens een blog tour. De 9maandenbloggerstour wordt al een aantal jaren verzorgd door Fleur van Mama’sliefste en Mirjam van MeervanMir. Met een groep bloggers ging ik langs verschillende merken om inspiratie op te doen voor alle zwangere vrouwen die terecht komen op mijn blog. Niet alleen om jou te stimuleren zelf naar de beurs te gaan en hier alvast te lezen wie en wat je kan verwachten. Maar ook voor de zwangere vrouw die pas later dit artikel leest en zo op de hoogte wordt gebracht van de verschillende merken, nieuwe merken, innovatie en ontwikkeling op het gebied van zwangerschap en moederschap.

Opening van de negenmaandenbeurs

Mama Deli opende samen met Naomi van As ( zelf zwanger) en in samenwerking met Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje de negenmaandenbeurs. Dit gebeurde door een heuse kruip race, waar baby’s hun kunsten mochten laten zien wat kruipen betreft. Dit ging niet meteen even soepel, sommige kindjes gingen de verkeerde kant op. Maar uiteindelijk kropen ze allemaal naar de finish. En met een druk op de grote rode knop werd de negenmaandenbeurs officieel geopend.

Officiële opening negenmaandenbeurs met Mama Deli en Naomi van As
een check voor het kinderziekenhuis van oranje

Welke merken kom je nou zo al tegen tijdens de beurs

BABYmatters

Bij BABYmatters vind je alles wat je nodig hebt voor als je zwanger bent, maar ook de kraam-, baby-, en peutertijd! BeSafe autostoelen en ergonomische draagzakken, Babypatent badje met geïntegreerde weegschaal, Bombol wippertje, de hippe Elodie Details-collecties, Yumi Yay nachtlampjes, Modu speelblokken, Timio educatief speelgoed en zoveel meer.

De 3 pijlers van BABYmatters ergonomie, veiligheid en design, vormen de basis van àlle BABYmatters-merken.

Yumi Yay nachtlampjes

De nachtlampjes van Yumi Yay zijn er in twee soorten Finn & Otti en Billy & Tika, vrolijke lampjes die je zo in kan stellen dat ze 20-40- of 60 minuten branden. De lampjes zijn van siliconen gemaakt, dus een kindje kan op de oortjes knabbelen als het wil. Er zitten geen snoeren aan en de lamp gaat aan door er op te drukken.

Elk dier heeft zijn of haar eigen karakter.

Naïf

Je huid behandel je met liefde, zeker als je zwanger bent. Daarom bevat Naïf natuurlijke verzorging alles wat de huid écht nodig heeft: van bodylotion tot milde wasgel. Dermatologisch getest en vrij van microplastics, minerale oliën of siliconen. Zo zijn de billendoekjes parfum vrij en op planten gebaseerd. Naïf is een merk die elke moeder wel in de kast heb staan.

Naïf skin care

Stokke, Here We Grow 

Ben je zwanger, dan ken je vast en zeker de StokkeTripp Trapp. Maar Stokke heeft veel meer voor jouw baby.

Stokke bestaat dit jaar 50 jaar en om dit te vieren komt Stokke met een aantal Limited Editions, waaronder een Tripp Trapp waarvan er 15 duizend gemaakt gaan worden, maar waarvan geen stoel hetzelfde zal zijn.

Maar ook hebben ze een Play Table die in hoogte verstelbaar is en super makkelijk reismatras, die zelf opblaasbaar is en geen hoeslaken nodig heeft. Ideaal voor op reis, bij het logeren of tijdens een weekendje weg.

Alle producten van Stokke zijn ontworpen om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren en de band tussen ouder en kind te optimaliseren. Van de kinderwagens met hoge zit en met de blik van het kind op de ouders gericht, tot aan de bekroonde draagzakken en het uitgebreide assortiment aan kinderstoelen en andere zitoplossingen.

Stokke kinderwagen met hoge zit.

Lees ook: de Stokke beat kinderwagen en Stokke Click kinderstoel.

Thule

Thule is op de negenmaandenbeurs aanwezig met een hele groet stand. Logisch want ze hebben zoveel mooie artikelen .

Thule Courier: de fietskar voor avonturen met het hele gezin

Ideaal voor lange ritten met je kids, maar ook voor inkopen op de wekelijkse markt. De Thule Courier vorm je in een handomdraai om van kinderwagen naar transportkar voor je boodschappen. Perfect voor gezinnen die altijd onderweg zijn.

Thule Shine: de compacte en comfortabele wandelwagen voor eenvoud in de stad

Van pasgeborene tot peuter, met de nieuwe Thule Shine kinderwagen kunnen ouders vanaf de eerste dag in alle comfort door de drukke stad met hun kind. Het lichtgewicht, compacte en gemakkelijk te hanteren ontwerp van de kinderwagen is perfect om door de stad te navigeren en blinkt tevens uit met zijn premium functies.

Vini Mini

De eerste hapjes van jou baby is altijd spannend, want wanneer begin je nou precies met bijvoegen en wat geef je dan. Vaak krijg je wel adviezen van het consultatie bureau, maar hoe zit het met voedselallergieën?

Voor veel ouders is het geven van allergenen aan hun baby een ingewikkeld en tijdrovend proces. Hier wil Vini Mini een oplossing bieden met hun gemakkelijke en betrouwbare voedingssupplementen voor baby’s, die gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek. In 3 of 6 stappen, afhankelijk van de allergiegevoeligheid van de baby, wordt met ‘mijn eerste pinda in 3 of 6 stappen’ de hoeveelheid pinda rustig opgebouwd. De poeder uit zakjes of capsule zijn makkelijk te mengen met de eerste hapjes.

Finn’s Toy Box

Finn’s Toy Box is de speelgoed box die perfect aansluit bij de ontwikkelbehoefte van je kind. Je kunt heel eenvoudig een abonnement afsluiten en dan krijg je elke 3 maanden een doos speelgoed opgestuurd (0-3 maand, 3-6 maand, 6-9 maand) waarbij het speelgoed past bij de ontwikkeling die jouw kindje op dat moment doormaakt, dit zie je onder anderen aan de kleuren die het speelgoed heeft

Deze box kost €75,00 en er zit speelgoed in t.w.v €80,00-€85,00. Leuk om te vragen aan opa en oma wanneer je zwanger bent of te geven als kraamcadeau.

Hey Mama Lou, duurzaamheid en natuurlijke ouderschap

Hey Mama Lou is de (web)shop voor moeder en kind gericht op duurzaamheid en natuurlijk ouderschap. Bij Hey Mama Lou vind je prachtig handgemaakte wollen producten zoals de zachtste wollen onderleggers voor in de wieg of wandelwagen, wollen ledikantdekens, wollen slippers voor de mama en wollen bodywarmers voor moeder en kind.
Maar wat ook echt een passie is het dragen van je baby, omdat de hechting van het ouder en kind zo belangrijk is. We hebben in de winkel altijd iemand staan die of draagconsulent is of heel veel ervaring heeft in het dragen van je kindje en je zo altijd goed kan adviseren hoe je je kindje het beste kan dragen. Ook online zetten we dit door, want er is altijd een consulent die je kan adviseren op de chat mocht je er zelf even niet uitkomen.

Hey Mama Lou is:

  • De winkel is in Soest
  • Enige fysieke shop waar draag consulenten voor je klaar staan. Online en offline
  • Cadeautjes voor jong en oud
  • Heerlijke wollen producten
  • Prachtige duurzame kleding en zalige wollen collectie voor jong en oud
  • Biologische en in Nederland geproduceerde verzorgingsproducten.

Ben jij zwanger en wil je na de geboorte van je kindje hem of haar gaan dragen. Stel jou vragen aan een draagconsulent.

Hey Mama Lou een winkel met wollen producten. draagconsulent
natuurlijk ouderschap en dragen.

de Kleine Keuken

Bij de Kleine Keuken maken ze biologische baby- en kinderproducten. 100% natuurlijke babyverzorging. Zonder palmvetten, zonder geraffineerde suikers met volkoren meel en alles biologisch. Want bij de Kleine keuken willen ze -net als veel ouders- dat ieder kind gezond en energiek kan opgroeien.

Producten die je onder anderen bij de Klein de keuken vind zijn:

  • Biologische baby- kinderkoekjes
  • Biologische baby-en kindertussendoortjes

Kijk eens op de website van de Kleine Keuken en luister naar de podcast.

Biologische baby- en kinderproducten

The Jiffle, kinderwagen en meer… 

De ontdekking van de negenmaandenbeurs was voor mij The Jiffle Wagon. Dit is een kinderwagen waar over nagedacht is:

Een leven met kinderen is een leven met meer! Meer om voor te leven, meer om van te houden, maar ook meer om te dragen. The Jiffle wagon is er voor jouw ‘meer’. The Jiffle wagon gaat mee tijdens jouw beleving en jullie avonturen. Met een fijne reiswieg voor je baby, door de goede ventilatie, aan te passen aan jouw wensen.  Comfortabele uitjes door de vering die direct onder de reiswieg en zitting zit en met veel ruimte om je spullen op te bergen als je op pad bent. Broertje of zusje kan meeliften en de bolderkar kun je gebruiken wanneer het jou uitkomt! Dat is The Jiffle wagon, hoe jiffle jij?

The Jiffle Wagon een kinderwagen met vele mogelijkheden
Ventilatie ook aan de zijkant, zo kan je kindje ook naar buiten kijken.
van reiswieg, naar zitten naar bolderkar
van reiswieg, naar zitten, naar bolderkar en je ziet ook het meerijdplankje

The Jiffle wagon klaar maken voor gebruik:

Little Dutch

Little Dutch is een gevestigde naam in binnen- en buitenland. Hun missie is het creëren van functionele, veilige, hoogwaardige essentials en lifestyleproducten met een aantrekkelijke uitstraling dankzij de unieke afwerking. Met de uitgebreide productselectie van Little Dutch is het mogelijk om met veel gemak de kinderkamer te voorzien van een prachtige styling.

Little Dutch is liefdevolle design, vrolijkheid, mooie kleuren, kwaliteit en comfort!

Verschillende collecties van Little Dutch zijn:

  • Sailors Bay Collectie
  • Flowers & Butterflies Collectie
  • Little Goose Collectie

Ben je zwanger en zoek je nog inspiratie voor de kinderkamer? Neem zeker een kijkje bij Little Dutch.

Little Dutch kinderkamer inspiratie.

Little Dutch Kraamcadeau boek en kartonboek

30 mei verschijnen er voor het eerst boeken van Little Dutch bij Mercis Publishing! Namelijk het nieuwe kraamcadeauboek Mijn eerste dierenboek en in het kartonboek Kom je spelen? Leuk om te krijgen als je zwanger bent of net bevallen. Maar ook voor kinderen als ze jarig zijn.

Mijn eerste dierenboek 
In het grote kartonboek Mijn eerste dierenboek leer je heel veel dieren uit verschillende leefwerelden kennen. Van het bos tot in de jungle en van de lucht tot in de zee: er valt eindeloos veel te ontdekken. Een perfect cadeauboek om jarenlang van te blijven genieten. Leuk voor jong en oud. 
prijs: € 19,95

Kom je spelen? 
Knutselen, steppen, verkleden of met blokken bouwen. In het kartonboek Kom je spelen? zie je hoe je allemaal samen kunt spelen. Door de bijzondere vorm is dit boek zelf ook leuk om mee te spelen.

prijs: € 9,95

Mama Deli

Vries vers babyvoeding. Zo van het land en binnen 5 uur ingevroren. Dat is Mama Deli. Waarna jij de voeding een jaar kan bewaren in de vriezer. Dit is babyvoeding zoals het hoort te zijn. De voeding is aangepast aan de leeftijden waarbij die van 4 maand gepureerd is, die van 8 maand al meer stukjes bevat en de maaltijden van 12 maanden duidelijk et zien is wat het is.

van het land in 5 uur ingevroren

De smaken zijn heerlijk. Zo proefden wij de avocado/ banaan. De zoete aardappel/ pompoen en de orzo/ paprika/courgette/ mais.

Mama Deli wordt onder anderen verkocht bij Jumbo en AH en kost €1,99.

Quapi Baby- en kinderkleding 

Quapi Kidswear is een vrolijk Nederlands kinderkledingmerk voor zowel jongens als meisjes van 0 tot 12 jaar.

Er is een Newborn collectie in maat 50 t/m 68, voor de mini’s een collectie in maat 62 t/m 10 en een collectie voor kids in maat 92 t/m 158/164.

Quapi Newborn

Quapi Newborn is een collectie met de zachtste en mooiste draagbare kleding voor de newborns. Schattige rompertjes, jurkjes, rompertjes, broekjes en t-shirts voor baby’s in trendy kleuren en prints die perfect matchen en makkelijk te combineren zijn. Alle jongens, meisjes en unisex artikelen zijn verkrijgbaar van maat 50 t/m maat 68 en gemaakt van 100% biologisch katoen.

LEVV Newborn

LEVV Newborn: Mooie kleuren, schattige dessins, fijne prints en comfortabele pasvormen, een collectie speciaal ontworpen voor de allerkleinsten. Verkrijgbaar in maat 56 tot en met 74.
Daarnaast is er Levv Essentials; de never out of stock collectie in basic tinten die het hele jaar door gedragen kan worden. Deze collectie is eindeloos te combineren en bevat ook een unisex lijn. Hij is verkrijgbaar vanaf maat 44 tot en met 74 en het hele jaar door draagbaar.
De collecties van LEVV Newborn zijn gemaakt van 100% Fairtrade biologisch katoen en volledig duurzaam geproduceerd.

Care for your Little one, Care for the world.

Quapi en LEVV newborn kleding

Happy Earth

Happy Earth wil een dosis vrolijkheid brengen en de allerbeste producten voor jou én voor de aarde! Ben je zwanger of net moeder geworden, dan zal jij je misschien ook wel veel meer bewust zijn van de aarde en hoe je deze door wil geven aan jouw kinderen. Happy Earth zorgt voor minder plastic afval. De verpakkingen van Happy Earth zijn namelijk duurzaam: 100% gerecycled plastic, plastic vrij of gemaakt van biologisch afbreekbaar kurk.

Fedde&Kees

Bij de stand van Fedde&Kees werd ik ook super enthousiast en wel over het Nunki lakentje en eigenlijk is dit iets wat elke zwangere vrouw zou moeten kopen, niet alleen voor het slapen van jouw kindje, maar ook voor jezelf. Fedde&Kees brengt namelijk nachtrust voor je baby en gemoedsrust voor jou.

Het instoppen blijkt voor veel ouders een grote uitdaging te zijn. Strak instoppen, hoe dan? Vooral als je een bewegelijke baby hebt. 
Vanuit dit probleem is het Nunki lakentje bedacht en ontworpen. Je bent zwanger, je kleintje komt uit je buik en moet ineens op zijn rug in een groot bedje slapen. Veel baby’s missen geborgenheid. Voorkom een lastige slaper door deze geborgenheid te geven met het Nunki lakentje:

Het Nunki lakentje

Geen gedoe meer met losse lakentjes of het risico op verstrikt raken in het lakentje. Instoppen volgens de richtlijnen en altijd op dezelfde manier en een optimale geborgenheid voor de baby. Door de elastische werking van de stof, geeft het lakentje een diepe druksensatie op het bovenlichaam: ‘een zelfde effect als een rustgevende hand van mama of papa op de borst’. 

Het Nunki lakentje zorgt voor de geborgenheid die je baby zo hard nodig heeft. Strak instoppen is supersimpel en het lakentje kan niet losraken. Zo ervaart je baby dag en nacht dat fijne baarmoedergevoel veilig in bed. Aanbevolen wordt om meteen vanaf dag 1 dit lakentje te gebruiken.

Mepal

Mepal kennen we denk ik allemaal wel en hebben we vast ook allemaal wel in de kast staan. Het is een slim, handig en innovatief merk voor thuis en onderweg. De producten zijn te herkennen aan hun goed doordachte oplossingen, functionele en tijdloze uitstraling en eigentijds design. Mepal zorgt ervoor dat genieten op belangrijke momenten in het leven heel gemakkelijk wordt. Vrijwel alle producten worden in Nederland gemaakt.

Mepal staat op de negenmaandenbeurs met nieuwe producten, als bordjes met opstaande rand (zo knioën kinderen bij het zelf eten minder) en de oefenbeker 360. De producten van Mepal zijn BPA en Melamine vrij.

Joolz kinderwagen

Een van de eerste dingen die je koopt wanneer je zwanger bent is vaak een kinderwagen. Nu zijn er zo ontzettend veel merken, dat het goed is om hier rustig naar te kijken. Joolz is een premium Nederlands kinderwagenmerk dat zich inzet om de nieuwe generatie ouders de regie in eigen handen te geven. Ouders die vastbesloten zijn om een mooiere wereld te creëren voor hun kinderen en henzelf. Ze helpen met producten en diensten die zijn ontworpen voor het echte leven, zodat ouders zich comfortabel en in balans voelen.

Lees ook: Joolz Day+ style jouw eigen kinderwagen

Table Talk met Ragna Heidweiller en Samuel Levie

In plaats van een verhaal over de nieuwe producten van Joolz, hadden we een Table Talk met schrijfster/ spreken/coach Ragna Heidweiller en haar man Samuel Levie Chef/columnist over hun boek ; In voor en tegenspoed – maar alleen als jij de afwas doet. Een boek over hoe je de tijd en de zorg verdeeld wanneer je ouders wordt, over hoe je samen blijft communiceren en er voor elkaar blijft zijn. Dingen waar je eigenlijk al over na kan denken als je zwanger bent, maar wat vaak vergeten wordt.

Yummygums vitamines

YummyGums zijn vitamine gummies voor de vrouw die zwanger is, kinderen en wanneer je jouw huid, haar en nagels een boost wil geven:

YummyGums Mommy

Dit zijn dé zwangerschapsvitamine gummie met foliumzuur. Het is een lekkere suikervrije vitaminegummie met frambozensmaak, die alle belangrijke vitamines bevat die je lichaam nodig heeft vóór, tijdens en na de zwangerschap. Deze gums zijn vegan, 100% natuurlijk, vrij allergenen en kunstmatige kleur- en smaakstoffen. 

Yummygums Kids

Yummygums Kids zijn suikervrije gummies in aardbeiensmaak die 12 belangrijke vitamines en mineralen bevatten, waaronder een hoge dosering vitamine B12 en vitamine D3. Deze gums ondersteunen het energieniveau en de weerstand van je kind en zijn belangrijk voor sterke botten en tanden. Ze zijn vegan, 100% natuurlijk, vrij van allergenen en kunstmatige kleur- en smaakstoffen. 

Yummygums Hair

Yummygums Hair is een lekkere vitaminegummie die een boost geeft aan haar, huid en nagels. Ze bevat alle belangrijke micronutriënten om je haar, huid en nagels te ondersteunen, zoals biotine, selenium en bamboe-extract. Yummygums Hair ondersteunt mooi, gezond en beter groeiend haar, gaat haarbreuk tegen, geeft een stralende huid en zorgt voor sterke nagels. Yummygums zijn vegan, 100% natuurlijk, vrij allergenen en kunstmatige kleur- en smaakstoffen. 

Nederlandse Vereniging van Klassieke Homeopaten

Beroepsvereniging van klassiek homeopaten. De NVKH is dé beroepsvereniging voor alle professionele, geregistreerde klassiek homeopaten in Nederland. Ze zijn een groep van betrokken en bevlogen zorgverleners die met een hoge mate van professionaliteit werken aan het activeren van het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest om deze op unieke wijze te herstellen.

De boodschap die ze hadden op de negenmaandenbeurs was eigenlijk, dat je wanneer je zwanger bent of net bevallen, je snel met klachten naar een huisarts zal gaan, maar dat een homeopaat je ook zeker kan helpen.

Bella’s Kruidentuin

Bij Bella’s Kruidentuintje vind je maaltijdkruiden voor kinderen die mee-eten met de pot! Zonder toegevoegde suikers, zout en e-nummers, zoals spaghetti kruiden. Maaltijdkruiden zonder toegevoegde suiker, zout en e-nummers. 

Easywalker kinderwagen

Easywalker presenteerde ons de nieuwe kinderwagen Jimmy. Jimmy heeft alles en is het best van het best. Zo is de kap extra groot, zit hier extra ventilatie in, het bedje is 70 cm waardoor ook de langere baby’s nog iets lange rit de kinderwagen kunnen liggen, het hoofd kan omhoog en de stof kan van de wagen afgehaald worden om te wassen.

Ook kan Jimmy 20 cm hoger gemaakt worden en de onderbak kan er af. Hier zitten hendels in, zodat je deze mee kan nemen als je boodschappen gaat doen.

De stoel van het zitgedeelte kan hoger geplaatst worden ( kosten €25,00). De wagen is makkelijk in en uit te klappen. Een ideale wagen dus!

Ook heel leuk, het stuurtje die op de wagen gezet kan worden :). Ben je zwanger, laat je goed informeren over de verschillende wandelwagens.

Mattie Café 

Wil je graag eens een op een in gesprek met een expert? In het Mattie Café kun je speed daten met deskundigen. Ook kun je er workshops volgen en lezingen bijwonen over verschillende onderwerpen zoals het belang van hechting, het gedrag van je baby of het slaapgedrag van je kleine.

Maar ook buiten de negenmaandenbeurs om kan je terecht bij MattieClick:

Je bent moeder, of bijna-moeder. Of je bent (bijna) vader. Daar ben je blij mee. Maar er zijn momenten waarop je het allemaal even niet meer weet. Je wilt je kindje alle aandacht en zorg geven. Maar je moet ook werken, of leren. Of er is gedoe met je uitkering, of met het huis. En hoe zit het eigenlijk met jouzelf? Heb je nog wel tijd om leuke dingen te doen?

Hoe kan MattieClick jou helpen?

Als ouder hoe je het echt niet alleen te doen. Want er staan misschien meer mensen om je heen dan je denkt. Mensen die je willen helpen, zodat het net wat makkelijker wordt allemaal Misschien is het lastig om te bedenken bij wie je terecht kunt. En wat je precies aan iemand kunt vragen. MattieClick helpt je daarbij. 

Met MattieClick maak je zelf een handig overzicht van je netwerk (ook mensen aan wie je misschien niet dacht). Zo weet je op wie je kunt rekenen! Kijk eens op de site voor informatie, workshops en gratis materiaal.

Dooky trendy en handige accessoires

Dooky is misschien wel het bekendste door de Dooky Universal Cover, maar ze hebben veel meer:

Dooky Universal Cover

Met de Dooky Universal Cover creëer je gemakkelijk een rustige en vredige omgeving voor je kindje zodat het geen last heeft van licht, wind, zon, geluid, lichte regen en andere omgevingsinvloeden. De Dooky Cover is universeel en eenvoudig binnen enkele seconden te bevestigen aan je autostoeltje groep 0+, de kinderwagen en zelfs de buggy! Door het unieke en geregistreerde ontwerp is de Dooky Cover gemakkelijk in elke gewenste hoogte verstelbaar.

Zonnebrillen

De zonnebrillen zijn van 6 maand tot 3 jaar en zijn er nu in nieuwe prints.

Dooky Draagzak

Ook heeft Dooky nu een draagzak, deze kan zowel op de rug als op de buik gedragen worden en je kindje kan op de buik naar jou kijken of de wijde wereld in. De draagzak is te gebruiken van 0-3 jaar en kost €79,95

Meer lezen over de Dooky draagzak? Lees ook: Waar koop je een comfortabele betaalbare draagzak.

Nappy’s.nl Op naar de juiste luier 

Wasbare luiers worden steeds populairder en logisch als je nagaat hoeveel afval er van wegwerpluiers komt. Nappy’s.nl heeft het grootste en meest voordelig geprijsde assortiment aan wasbare luiers van Nederland en België. Ze verkopen meer dan 30 verschillende merken, waaronder bekende merken als de te wassen luiers van Hu-Da, Little Lamb en Petit Lulu maar ook exclusieve merken zoals Lighthouse Kids Company en Elskbar.

Wasbare luiers zijn niet ouderwets maar de luier van de toekomst. Ze zien er leuk uit en zijn hartstikke handig, want je hebt in principe maar 24 luiers nodig. Er zit elastiek achterin, waardoor je geen spuitluiers kan krijgen en je gooit ze zo in de wasmachine. Eerst een koud spoelwasje en dan op 60 graden. Voor ontlasting kan je inlegvellen gebruiken.

Er zijn twee maten wasbare luiers, deze zijn verstelbaar met drukkers, aan de voorkant, maar ook bij de beentjes. Laat je adviseren als je zwanger bent of net moeder bent geworden, maar ook als je al meerder kindjes hebt, met een keer wasbare luiers in de week, help je al mee de grote hoeveelheid afval minder te maken.

Nappy's wasbare luiers
foto credits Grace van Go Gracy

Ook leuk, de luierkeuzehulp.

Lees ook: Wasbare luiers, beter voor het milieu en goedkoper.

Maak kennis met Pamper’s zachtste luier 

Bij Pampers geven ze om jouw baby’s welzijn. Pampers Premium Protection houdt jouw baby tot 12 uur lang droog en beschermd. Ze zijn niet voor niks de nr.1 keuze van de kraamafdelingen. Op de negenmaandenbeurs kan je je registeren. Je krijgt dan zodra je kindje geboren is mails, met tips en tricks om jou als ouder een beetje te ontzorgen.

Weleda 100 % natuurlijke verzorging

Weleda is weer zo een merk die elke moeder en vrouw die zwanger is wel kent en waarschijnlijk ook in de kast heeft staan. Want Weleda is 100% natuurlijke verzorging voor het hele gezin 

Het krijgen van een kindje is en blijft een wonder. En juist dan wil je goed voor jezelf en de kleine in je buik zorgen. Gebruik daarom producten met uitsluitend biologische en 100% natuurlijke ingrediënten. 

Voor zwangere vrouwen en baby’s zijn er onder andere de:

  • Mama-to-be-pakket
  • Baby Must’ve pakket
  • Welede Calendula babyverzorging
weleda duurzaam

Lees ook: Waarom Weleda verzorgingsproducten gebruiken voor jou en je baby.

Bobike fietszitjes en accessoires

Bobike ontwerpt hippe, comfortabele én veilige fietszitjes en accessoires die jou en je gezin helpen om de wereld te ontdekken op een gezonde en leuke manier. En die collectie wordt steeds duurzamer door het gebruik van gerecyclede materialen en nieuwe, duurzame materialen zoals suikerriet. Het beste compromis tussen duurzaamheid en veiligheid om jouw gezin in beweging te houden.

Bobike One Eco

Bij Bobike geven ze om het milieu en werken ze continu aan het verminderen, hergebruiken en recyclen van hun afval en het ontwikkelen van nieuwe technieken en materialen die het milieu minder belasten. Zo zijn alle gekleurde rugplaten van de Bobike One® fietszitjes gemaakt van 100% gerecycled materiaal en zijn ze 100% recyclebaar, zonder afbreuk te doen aan de veiligheid en met behoud van dezelfde normen.

Bobike Trailer

De Bobike Trailer is een multifunctionele fietskar die kan worden gebruikt als fietskar of als wandelwagen. Om hem als fietskar te gebruiken, bevestig je hem eenvoudig aan het achterwiel van de fiets met het bijgeleverde bevestigingssysteem. De Bobike Trailer kan comfortabel één of twee kinderen vervoeren (max. 44 kg).

Baboe bakfietsen

Baboe heeft bakfietsen met twee en drie wielen. Alle bakfietsen zijn 90 cm breed en zouden dus door een deur moeten kunnen passen. Je kan verschillende accessoires bij de bakfietsen kopen zoals een babyschaal. Alhoewel een baby ook in de maxi-cosy in de bakfiets gezet kan worden. Een baby mag in principe vanaf 3 maanden in de bakfiets, maar pas als het nekje sterk genoeg is.

Baboe regelt regelmatig restdagen om de bakfietsen te testen. Het is belangrijk om zeker de fietsen eerst te testen, want pas nadat je weet hoe de verschillende fietsen sturen en remmen weet je welke bakfiets ideaal is voor jou.

Gazelle: familiefiets of bakfiets 

Gazelle Bloom familiefiets

Toen ik zwanger was wist ik zeker dat ik een moeder fiets wilde hebben. Nu veertien jaar later fiets ik nog steeds op mijn Gazelle Bloom familiefiets. Ideaal, want ook al zijn de kinderzitjes allang vervangen door fietstassen en een boodschappenmand, door de lage instap en de stevigheid van de fiets kan ik elke keer weer al mijn boodschappen mee nemen. Bij Gazelle kan je nu ook kiezen voor de Bloom in elektrische variant.

Gazelle Makki bakfiets

Makki is ontworpen met input van ouders en kinderen als uitgangspunt. Hierdoor is Makki geen gewone elektrische bakfiets, maar een bakfiets waar jij én je kinderen elke keer weer met veel plezier gebruik van maken. Er is alle aandacht gegeven aan veiligheid en comfort, voor zowel jou als je kleintje(s). En met een doordacht pakket aan accessoires durf je het aan je tweede auto te vervangen voor Makki. 

Dolly bakfiets: topkwaliteit met service aan huis 

Al ruim 10 jaar houd Dolly bakfiets gezinnen in beweging met de ideale elektrische bakfiets. Uniek design, topkwaliteit gebouwd door ons in Nederland in jouw eigen kleurcombinatie. Met unieke proefrit, service en onderhoud aan huis. 

Kies je voor een Dolly? Dan fiets je vaak al binnen enkele weken door de korte levertijd. Je stelt deze zelf samen met eén configuratie, keuze uit meer dan 55 kleurcombinaties.

Zwanger kon naar de beurs over het moederschap

De negenmaandenbeurs is dè beurs wanneer je zwanger bent, Je ontdekt zoveel nieuwe merken, innovatieve ontwikkelingen en meer. Leer hoe je een draagdoek om kan doen, welke kinderwagen voor jou ideaal is en welke luiers jij wil gaan gebruiken. Tijdens de negenmaandenbeurs ben ik samen met een groep enthousiaste bloggers langs bovenstaande stands geweest en heb veel informatie mogen ontvangen. Daarnaast kreeg ik ook goodiebags mee. Met de producten uit de goodiebags zullen de komende weken nog vele artikelen volgen.

Meer lezen over de negenmaandenbeurs

Hier vind je de blogs van alle bloggers van de bloggerstour: Go Gracy, Peggy KegelThuislevenToddleCake, Tipsvoormama, All Lovely Things, Favoriete PlekjeKidshoekje, Mama’s LiefsteMeerVanMirDe MamagidsLiefsmarielle.nl,Papa’s wereldPassieVrouwen.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept