Als de liefde door de maag gaat. Een toetje voor Valentijnsdag
Valentijnsdag

Als de liefde door de maag gaat. Een toetje voor Valentijnsdag

Valentijnsdag’ Je houdt er van of vind het helemaal niks. Het wordt steeds populairder, ook in Nederland en hoewel veel mensen het onzin vinden, er zijn ook veel die er wel iets aan doen. Doe eens wat anders en verras je Valentijn met een toetje.

Liefde gaat door de maag

Morgen is het Valentijnsdag en alhoewel de meesten zeggen; wat een onzin, is het ook niet erg als we verwent wordt met een anonieme kaart ( als je single bent tenminste) of een mooie bos bloemen. Valentijnsdag is de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. En gaat die liefde nou door de maag? Dan heb ik hier een ideaal recept voor het maken van een echt Valentijnsdag toetje.

Lees ook: Valentijnsdag! De mooiste cadeaus om te geven of te krijgen.

Een leuk toetje voor Valentijnsdag

Dit toetje is trouwens niet speciaal voor Valentijnsdag gemaakt. Het stond ooit in het maaltijden tijdschrift van de Jumbo. Ik heb er mijn eigen idee aan gegeven en nou ja het is roze, dat is bijna rood, Valentijnsdag rood. Dus mag het wel als toetje op deze dag, vinden wij hier thuis.

Valentijns toetje

Dit toetje is makkelijk en snel te maken.Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 2 kiwi’s
  • 250 gram halfvolle yoghurt
  • 450 gram aardbeienkwark
  • 125 gram blauwe bessen ( diepvries)
  • Likkoekjes met glacelaag
  • 4 grote glazen

1.Schil de kiwi en snij in stukjes. 2. Verdeel een deel van de kwark over de glazen, doe hier een scheut yoghurt overheen en de helft van de kiwi en bessen. 3. Vervolgens vul je de glazen met de rest van de aardbeienkwark en eventueel nog wat yoghurt, net hoe groot je glas en de eters zijn. 4. Bovenop gaat de rest van het fruit en steek in elke toetje een paar koekjes. Lange lepel erbij en je toetje is klaar, eet smakelijk!

Toetje valentijnsdag recept

Nog op zoek naar cadeaus: De leukste cadeaus vind je hier

Doe jij wel aan Valentijnsdag of vind jij het allemaal meer commerciële onzin?

Lees ook: Zelf ijsjes maken, zo doe je dat.

Lees ook: Een heerlijk dessert, stroopwafel taart met ijs.

foto’s lodiblogt

7 thoughts on “Als de liefde door de maag gaat. Een toetje voor Valentijnsdag”

  1. Ik vind het eigenlijk commerciële onzin, want volgens mij is het uitgangspunt van Valentijnsdag om iemand die je heel erg leuk vindt een anoniem een cadeau of bloemen te sturen. Maar dit toetje lijkt mij wel lekker.

  2. laten we eerlijk zijn dat het commerciele onzin is!! en een heerlijk toetje alleen mag ik dit allemaal niet hhiih en mijn man eet ook geen suikers meer dus ik maak chocolademouse van avacado of slagroom als we iets zoets willen 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.