Kerst in Philadelphia- een stad vol licht en traditie

lees deze tips voor een fantastische kerst in Philadelphia

Een artikel over kerst? Jawel want het is nu tijd om te boeken wil jij deze kerst ergens anders vieren dan in Nederland. En nu staat New York natuurlijk bekend om de kerstsfeer, maar er zijn meer steden in Amerika die tijdens en rondom de kerstdagen heel leuk zijn om te bezoeken. Ontdek de stad vol licht en traditie, ontdek de echte Amerikaanse kerstsfeer tijdens een kerst in Philadelphia.

Ontdek kerst in Philadelphia

Wanneer de temperaturen dalen en de straten worden versierd met fonkelende lichtjes, transformeert Philadelphia in een echte winter wonderstad. Kerstmis in deze Amerikaanse stad is een bijzondere ervaring, waar traditie en vernieuwing hand in hand gaan. Een keer buiten Nederland kerst vieren zal niet iets zijn wat je snel zal doen. Ik zelf heb dit een keer gedaan, dit was met kerst in 1997 toen ik een jaar aan het backpacken was in Australië en mijn kerst in Surfers Paradise vierde.

De iconische kerstboom en sfeervolle kerstmarkten

Philadelphia biedt aan iedereen wat, dat is het mooie van deze stad, ook tijdens de kerstdagen. Wil je naar de iconische kerstboom op het Love Park (een plaza in het midden van het stadshart van Philadelphia) of ga je liever naar een van de sfeervolle kerstmarkten verspreid door de stad? Ben je op zoek naar kunst en cultuur of wil jij de jaarlijkse Holiday Light Show in Macy’s bewonderen?

Kerstmarkten in Philadelphia

De bekendste kerstmarkt tijdens de feestdagen is de Philadelphia Christmas Village in Love Park & Philly City Hall. Christmas Village is een traditionele Duitse kerstmarkt midden in het hart van de stad. Hier kun je genieten van glühwein, handgemaakte cadeaus, en de geur van versgebakken pretzels. Lokale ambachtslieden verkopen hier handgemaakte goederen en er is een biertuin. Voor de kinderen is er een draaimolen en reuzenrad en een treintje.

Een andere markt is de Made in Philadelphia Holiday Market in het Dilworth Park. Hier kan je schaatsen onder de vele lichtjes, een warme chocolademelk drinken en ondertussen je slag slaan bij de feestelijke marktkraampjes

Kunst en cultuur

Veel mensen komen speciaal naar Philadelphia voor kunst en cultuur. Je vindt hier onderanderen het Philadelphia Museum of Art. Maar de stad Philadelphia is zelf ook een museum. Er is zoveel te zien. Denk maar aan het uitzicht op de stad vanaf de beroemde Rocky-trappen, die in de kerstperiode helemaal fantastisch is.

Holiday Light Show in Macy’s

Een van de hoogtepunten van de kerstperiode in Philadelphia is de jaarlijkse Macy’s Christmas Light Show, een spektakel dat jong en oud betovert. De indrukwekkende licht- en geluidshow, die al meer dan 60 jaar een traditie is, brengt elke dag duizenden bezoekers in de kerstsfeer.
Daarnaast vind je bij Macy’s ook het Dickens Village, waar bezoekers kunnen binnenstappen in het verhaal van Charles Dickens’ klassieker “A Christmas Carol”. Met meer dan twintig scènes uit het klassieke kerstverhaal.

Meer shoppen

Naast het genieten van de magische Christmas Light Show en de sfeervolle Dickens Village bij Macy’s, kun je ook profiteren van belastingvrij winkelen op kleding en schoenen. Het is de perfecte plek om je feestdagen inkopen te doen! Slenter in Old City langs boetiekjes of ga naar Rittenhouse Row waar je een mix vindt van trendy winkels en luxe merken zoals Joan Shepp, Boyds, Tiffany & Co., en Free People. Of bezoek Fashion District Philadelphia, een winkelcentrum in het hart van de stad dat zowel internationale merken als lokale favorieten biedt.

Schaatsen op de schaatsbaan

De winter in Philadelphia zou niet compleet zijn zonder een schaatsbaan. Op het Blue Cross River Rink Winterfest kunnen bezoekers genieten van schaatsen aan de oevers van de Delaware River, omringd door gezellige vuurkorven en verwarmde lodges.

Kerst in Philadelphia

Kerst in Philadelphia is een mix van nostalgie en moderne flair. Of je nu een inwoner bent van de stad of toerist, de feestdagen in Philly beloven een unieke ervaring. Laat je onderdompelen in de warmte van de stad en geniet van alles wat deze magische tijd van het jaar te bieden heeft.

Hoewel ik twee keer in Philadelphia ben geweest, was dat nooit met de kerstdagen. Na het schrijven van dit artikel, staat dit zeker op mijn lijstje van ‘ik wil nog ooit.’ Philadelphia heeft tijdens de kerstperiode meer dan genoeg te bieden om je feestdagen onvergetelijk te maken. Van betoverende lichtshows tot unieke winterse evenementen, er is voor iedereen iets te beleven. Begin nu met het plannen van je volgende Amerikaanse avontuur en ontdek de magie van de feestdagen in Philadelphia!

Meer informatie over Philadelphia vind je hier.

Nog enkele tips van mij voor Philadelphia.

  • Het historische straatje Elfreth’s Alley
  • Philadelphia’s Chinatown
  • Liberty Bell (je vind deze in een paviljoen gelegen tegenover Independence Hall) 
handtekening Lodi blogger en copywriter

foto beeldbank BuroSix Macys Christmas Light Show Photo by J. Ryan for PHLCVB/ tekst eigen ervaringen en persbericht BuroSix

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, content creator, online copywriter, getrouwd en moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion, interieur, beauty en het buitenleven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept