Wat te doen Georgia
Reizen Vrije tijd

Wat te doen in Georgia, Amerika. Familie reünie #2

Vorige keer schreef ik over onze heenreis naar Amerika en het huisje in Helen, Georgia. Nu we geïnstalleerd waren in het huis in Helen, gingen de vrouwen in het gezelschap ( mijn zus, moeder en ik)  boodschappen doen. Ik het plaatsje was een winkeltje en hier zagen we een aanplakbiljet  met de mededeling dat de volgende dag (zaterdag, de dag voor Pasen) er een feest was voor kinderen in een ,in de buurt gelegen State Park. Echt iets voor onze jongens dachten wij. Wat te doen in Georgia en dan vooral in Helen? Dat was de grote vraag.

Bunny Hup

Eindigde ik vorige week bij hoe verrassend het huisje was, schijf ik deze keer over wat we allemaal gedaan hebben. Zaterdagochtend reden we naar Unicol State Park, het park waar volgens het aanplakbiljet een paas feest moest zijn. Aangekomen bij het State Park zagen we de paaseieren al liggen. Kinderen konden geschminkt worden, paasbakjes maken om straks hun eieren in te doen en mee doen met de Bunny Hup. Bij de Bunny Hup stonden er tien kinderen op een plaat met een nummer hierop. De muziek begon te spelen en de kinderen hupte van plaat naar plaat. Zodra de muziek stopte stonden de kinderen stil en werd er een nummer getrokken. Wij kwamen aanlopen, ze zochten nog een kindje. Mijn neefje deed niets vermoedend mee en won binnen 10 seconden een taart. En wat voor een, het toetje was de hele week geregeld!

Het veld was in drieën verdeeld, in leeftijdsgroepen en toen de toetser ging, mochten de kinderen paaseieren oprapen. Een hoop gelach, plezier en buit binnen gehaald. Na het paasgebeuren wandelde we nog even rond in het State Park, het was prachtig weer, de routes staan goed aangegeven, met afstand en tijd. Je komt dus niet voor verrassingen te staan.

Wat te doen in Helen, Georgia

Wat is te doen in Helen? Dat is nu de vraag. Helen, daar waar we het huis huurde is een op Beieren gebaseerd plaatsje, alles doet Duits aan. En een Hollandse winkel, want die fout ( Deutch en Dutch) maken ze wel vaker in Amerika. Hier kon je echt Nederlandse artikelen van Koopmans, Dr Oetker kopen en natuurlijk ook stroopwafels (heel duur!). Het plein was omringd met kroegen met Duits bier en er was zelfs een feesthal voor het Oktoberfeest. Het was een super leuk plaatsje, wat heel vriendelijk en aardig aandoet. Met leuke toeristische winkels. In de buurt kan je vele prachtige wandelingen maken.

Wandelen

Zo wandelde we naar Ann Ruby Falls, met zijn prachtige waterval en liepen de stijle helling van Mt Yonah op. Ook speelden we nog een middag mini-golf op een echte piraten mini-golf baan in Helen en gingen een middagje bowlen, toen het even een keer niet zulk mooi weer was.

Wat te doen Georgia

Wat te doen Georgia

Een heerlijke week dus, met veel plezier, gezelligheid en sportiviteit.

Weer naar huis

Na een heerlijke week, gingen we terug naar huis. Eerst sliepen we nog een nacht in het hotel en vlogen toen via Toronto terug naar huis. Het was een heerlijke tijd, wat was het fijn om mijn zus, zwager en neefjes weer te zien. Nu doen we het met de foto’s die we allemaal hebben gemaakt en met Skype!

wat te doen in Georgia Amerika

foto’s Lodiblogt

4 thoughts on “Wat te doen in Georgia, Amerika. Familie reünie #2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *