Vrije tijd

Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom tent – review

Een nieuwe tent, die koop je niet zomaar, daar gaat echt wel even wat zoek- en leeswerk aan vooraf. Zo ook bij ons. Over de Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom konden we maar weinig informatie vinden, naast de winkel zelf, daarom vandaag een review over deze tent.

Het moment dat er een nieuwe tent moet komen

Vorig jaar was het al duidelijk, er moest een nieuwe tent komen. Acht jaar geleden kochten we deze tent in Bern, nadat onze oude tent schade had opgelopen na een flinke hagelbui op de camping in Zwitserland. Onze vakantie was net begonnen en in plaats van naar huis te gaan, kochten we een nieuwe tent en vervolgden we onze vakantie. Dit was een super tent, waar we jaren heel veel plezier van gehad hebben. In weer en wind, regen en storm. Maar vorig jaar begon hij steeds meer mankementen te vertonen. De rits was kapot, er kwamen kleine gaten in en we zagen steeds meer ‘slechte plekken’ te voorschijn komen.

Onverwacht met de tent op vakantie.

Dit jaar zouden we naar Amerika op vakantie, maar dat ging niet door. Lang hebben we getwijfeld, maar uiteindelijk besloten we dat Zwitserland een land was waar we nu wel veilig heen konden gaan. Dus kwam de tent toch weer van zolder en gingen we hiermee op vakantie. Deze vakantie in Zwitserland was ondanks de maatregelingen prima, alleen in deze drie weken kwam er steeds meer kleine gaatjes in de tent. Deze plakten we dicht met duct tape op de buitentent, maar al tijdens deze weken besloten we dat er nu echt een nieuwe tent moest komen. Dus thuis gekomen begon de zoektocht naar een nieuwe tent.

Lees alles informatie over welke tent je wil

Normaal zijn wij aardig van de impuls aankopen, maar een tent kopen, is niet niks. Je hoopt hier lang mee te kunnen doen en ook al gebruik je hem weinig, gebruiksgemak, het opzetten en afbreken, maar ook de ruimte is belangrijk. Mijn man besloot daarom ook, zich goed in te lezen, voor we een keuze zouden maken.

De Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom

We wisten precies wat we graag zouden willen aan een nieuwe tent en dit zoekt makkelijk. Toch is er zoveel keuze, in vorm, prijs, materiaal, dat de sites nog steeds overweldigend zijn. Na vele sites te hebben bekeken kwamen we telkens weer terug op de site van Obelink Vrijetijdsmarkt. Hier vonden we de Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom. Dit was nu echt een tent die ons aanstond. Een ruime binnentent, twee slaapcabines, met mogelijkheid tot een extra cabine, stevige stokken, de randen van de tent omhoog staand en rondom de tent vast, waardoor er bij regen geen water binnen kan komen en nog een voordeel, hele donkere slaapcabines.

Online een tent bestellen

We gingen zeker niet over een nacht ijs bij de aankoop van deze tent. We bekeken de videofilmpjes op de site, zochten nog bij Coleman zelf naar de Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom, maar toen het bleek dat deze tent alleen bij Obelink te koop was, besloten we hem hier te kopen. Omdat deze winkel een flink stuk rijden was voor ons, hebben we de Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom online besteld. De volgende dag hadden we de tent in huis en hebben deze opgezet op het grasveld voor ons huis. Dit om te zien of de tent compleet is en ook om zelf te kunnen beoordelen of de tent echt precies was wat wij dachten dat het zou zijn.

Het opzetten van de Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom

Nu konden we geen persoonlijke reviews vinden over de tent, maar vonden wel een filmpje van een YouTuber die zonder de handleiding te lezen de tent ging opzetten. Nu ben ik thuis altijd de denker en mijn man de doener, dus hoe deze Youtuber begon snapte mijn man helemaal, terwijl ik dacht; ‘lees eerst even de handleiding.’ Maar goed, bij deze man ging veel fout, waar wij bij het opzetten van de tent heel veel aan hadden, want we wisten precies waar we op moesten letten om de tent wel in een keer goed op te zetten!

Makkelijk op te zetten

Nu was het opzetten van de tent zeer makkelijk ( met af en toe even op de handleiding kijken) en stond deze in 20 minuten. Dat de tent zo makkelijk op te zetten was en we ruim binnen de tijd waren die zij opgaven ( 30 minuten) komt mede doordat we ervaren tent opzetters zijn en deze tent opzicht aardig op onze oude tent leek. We hebben de tent met zijn tweeën opgezet, waarbij we opmerkten dat het ook in je eentje kan, maar het met zijn tweeën wel makkelijker is.

Waar moet je op letten bij het opzetten

Waar moet je nu op letten bij het opzetten van de Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom. Er zitten zes stokken bij. waarvan twee dunne en kleinere stokken, een voor de voorflap en een voor de zijcabine. En vier grote en stevige tentstokken. Deze vier grote stokken zijn verdeeld in drieën en zitten per stok met elastiek aan elkaar vast. Je schuift ze zo in elkaar. De stokken hebben kleuren die weer corospondeen met de kleuren op de tent. Zet de juiste stok in de juiste binding en zorg hierbij dat bij de grijze stokken de twee gaatjes vooraan bij de ‘voordeur’ zitten, want hier moet later weer de stok van de voorflap in.

Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom
Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom
Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom
Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom

Mijn eerste indruk was, ‘wat is de tent groot’, maar ook ‘wat een heerlijke ruimte heb je hier in’. Maar goed de tent heet niet voor niks de Coleman MacKenzie 6, hij heeft genoeg slaapruimte. De slaapcabines zijn erg ruim en echt goed donker. De extra cabine in de tent is makkelijk, deze kan je ook weghalen voor nog meer zit en opslag ruimte in de tent. Er is genoeg ruimte voor je spullen en er hangt zelfs een kledingstang waar je je jassen of kleding aan kan hangen.

Voordelen van de Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom

 • De handleiding zit vast aan de tas. Deze kan je dus niet kwijt raken
 • De stokken corresponderen met de kleuren op de tent, hierdoor weet je welke stok waar moet.
 • Je kan de tent makkelijk met zijn tweeën opzetten en mocht je het alleen willen doen, dan kan dit ook.
 • De binnentent zit vast aan de buitentent, regent het bij het opzetten, dan blijft de binnentent altijd droog.
 • Het grondzeil van de Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom zit rondom vast, hierdoor zal je bij regen nooit hebben dat het water de tent in komt
 • Er zitten drie slaapcabines in de tent, waarbij je de derde weg kan laten. Tussen de twee slaapcabines zit een scheidingswandje, die je ook weg kan halen.
 • Er is genoeg opbergruimte, zakjes aan de slaapcabines en een kledingstang.
 • Er zit een speciale rits in de tent waar je het verlengsnoer door heen kan laten lopen voor de koelbox of oplaad punten.
 • De slaapcabines zijn super donker ( het is niet voor niks de Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom).
 • De stokken zijn zeer stevig, fijn bij storm en wind op de camping.
 • De tent zit rondom met veel haringen vast en kunnen met de scheerlijnen nog beter vast gemaakt worden.

Is er ook nog een nadeel

Is er nog wel een nadeel te noemen, want ik ben zo enthousiast. Als ik dan toch een puntje van kritiek heb;

 • De tent is erg zwaar, dit komt voornamelijk door de stokken, die veel wegen.

Conclusie Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom

Wij zijn erg enthousiast over de tent en kunnen niet wachten tot we deze weer kunnen gebruiken. De tent is groot, ruim en stevig. En het extra voordeel van deze ruime tent is, dat we ook op een regendag prima met zijn vieren binnen kunnen zitten, ook nu de jongens groter worden.

Deel je mijn enthousiasme over kamperen of moet je er niet zoveel van hebben?

foto’s lodiblogt

13 thoughts on “Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom tent – review”

 1. Heb haat liefde verhouding met tenten. Met veel plezier struin ik over tent afdelingen en verlekker mij eraan hoe mooi tenten tegenwoordig zijn. Maar moet er niet aan denken te gaan camperen. Zijn van tent , vouwwagen en caravan nu naar huisjes gegaan. Ben toch een luxepaardje geworden

 2. Duck tape !!! hele kampeerstoelen hebben wij er mee gerepareerd, toen we er door heen zakten en in een gebied zaten waar ze van kampeer winkels nog nooit hadden gehoord.
  Ik vind het wel leuk om te lezen: ik ben verslaafd aan de piramidetent, die wij in een half uur kunnen opzetten. Voor onderweg hebben we een “opgooi” tentje

  1. wat grappig, ik kende Obelink helemaal niet en vind het jammer dat we niet naar de winkel gingen ( ik vind dat altijd heerlijke winkels om te bezoeken) maar dit ging achteraf ook makkelijk zo, online bestellen.

 3. Sorry, kamperen is echt heeeeel erg niet mijn ding. Na een slechte ervaring toen ik jong was met een vriendinnetje dacht ik echt: nooit meer. Misschien ooit glamping. Ik heb wel vol interesse je artikel gelezen omdat ik gewoon nieuwsgierig ben. En wat ideaal van die handleiding die vast zit! Zeker weten dat je die anders kwijt raakt. En ook van die derde cabine die je wel of niet kunt gebruiken. Voor jullie is dit vast een hele goed aankoop geweest. Heel gedegen en doordacht gekozen en besteld!

  1. Ik heb een paar vriendinnen die erg van het kamperen zijn. Die zal ik zeker de tip geven als ze een nieuwe tent zoeken. Ik ben zelf meer van de bungalows namelijk;)

 4. Kamperen is niks voor mij tenminste niet met een tent! Met een caravan waarvan de deur op slot kan vind ik het al een heel ander verhaal. Ik heb ooit op een jongere camping gestaan met noodweer. Uiteindelijk moesten we in de auto slapen omdat alles zeikesnat was geworden oeps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *