natuur
Creativiteit Vrije tijd

Fotograferen: De natuur op zijn mooist

Fotograferen, ik vind het ontzettend mooi en knap en zou het zo graag meer doen. Toch doe ik dit op de een of andere manier niet. We hebben een prachtige camera, maar die komt bijna alleen de kast uit wanneer we op vakantie gaan. Nu is het natuurlijk wel zo gemakkelijk dat je tegenwoordig foto’s maakt met je telefoon. Hierdoor heb ik in ieder geval altijd een camera in de buurt. Onlangs was het buiten koud en zag de natuur er zo mooi uit, dat ik gewoon foto’s moest maken. Wederom met mijn telefoon. Ik was namelijk onderweg. Later bedacht ik me, dat ik thuis gewoon ook nog even de deur uit had moeten gaan. Gewoon om foto’s te maken. Door mijn deelname aan Crea- Cross hoop ik vaker mijn camera te pakken, maar ook andere fotograferende bloggers te gaan volgen en hun tips mee te krijgen om zelf betere foto’s te leren maken.

Natuur en Cultuur

Tegenwoordg zijn de meeste foto’s op mijn telefoon van mijn kinderen. Daar waar ik voorheen hele andere onderwerpen had om te fotograferen, zijn zij tegenwoordig toch de hoofdpersonen op de camera. En terecht natuurlijk. Maar ik kan ook nog steeds ontzettend genieten van prachtige foto’s uit de natuur en steden. Wij zijn echte bergen fans en onze zomervakanties brengen wij dan ook door tussen de bergen. Hier kan ik foto’s blijven maken. Ook steden als Rome, Parijs en Berlijn zijn favoriet wanneer het om het schieten van plaatjes gaat en dan probeer ik tegenwoordig met de digitale camera ook heel veel uit. Want daar waar het vroeger zonde van het fotorolletje was, kan je nu van alle standen en kanten foto’s maken en welke niet mooi is geworden die deleten we gewoon.

Cursus fotografie

Al jaren zeggen we thuis tegen elkaar, we zouden eens een cursus fotografie moeten doen. Gewoon omdat we het allebei zo leuk vinden. Dit is er nog steeds niet van gekomen, wel hebben het boek ‘De digitale fotografie bijbel‘ waarin ik nu ook echt eens in ga beginnen. Daarnaast hoop ik door de Crea-Cross groep van creatieve bloggers meer fotograferende bloggers te kunnen volgen, waardoor ik meer technieken kan leren, ideeën op doe om betere foto’s te leren maken. Het jaar is net begonnen, dus ik kan nog heel wat opsteken dit jaar en veel de natuur in gaan met mijn camera..

Bevroren

Mooi vind ik het om foto’s in detail te maken. Foto’s van dichtbij, van mijn kinderen de gezicht uitdrukking pakken, bloemen in volle bloei waarop de kleuren prachtig uitkomen. Bevroren takken vol ijs, waarbij je de kou bijna gaat voelen. Ondanks dat ik dol ben op mooi weer, hoop ik dat de natuur me dit jaar nog een paar van deze prachtige dagen geeft waarbij de takken bevroren zijn en de straten wit.

natuur       natuur

Fotograferen: De natuur op zijn mooist

foto’s lodiblogt

 

10 thoughts on “Fotograferen: De natuur op zijn mooist”

 1. Fotograferen vind ik ook altijd zo leuk, alleen kan ik het niet zo heel goed. Veel plezier met fotograferen! Ben benieuwd wat voor mooie foto’s je nog meer gaat maken.

 2. Ik herken mezelf erg in je verhaal. Ik zou ook meer met mijn mooie camera willen doen, want uiteindelijk gebruik ik die vooral – en bijna alleen maar – op vakantie.

 3. Fijn dat je jezelf wil uitdagen met Crea-cross.
  Ik hoop voor je dat er nog fotografen mee op de kar springen.
  En dat je er dan iets van kan leren.
  Ik heb zelf fotografie les gehad op school en later ben ik nog een cursus voor mijn digitale camera gaan volgen.
  Toch doe ik er te weinig mee.

  Maar, euhm – mooie foto’s zeg!

 4. Hoi, herkenbaar! Maar sinds vorig jaar pak ik steeds meer mijn camera. En ik ‘dwing’ mezelf hem van de automatische stand af te halen.Ik vind het echt heel erg leuk. Gezellig ook dat je meedoet aan de CreaCross uitdaging. Ik ben volgende week aan de beurt met het thema ‘rond’ en zal dan ook foto’s bij dat thema gaan plaatsen. Groetjes, Aimee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *