granola muesli
Eten en drinken Ontbijt

Van muesli zelf granola maken, zo doe ik het

Overal lees en zie je recepten van Home Made Granola, dus kan mijn recept natuurlijk niet ontbreken. Super simpel, lekker en gezond! Toen ik gewichtsconsulent werd, besefte ik me meer en meer dat ik de suikers in mijn eten iets zou moeten verminderen. Een ding wat ik heel makkelijk kon veranderen was mijn ontbijt. Ik at in de ochtend altijd cruesli maar las overal dat hier te veel suiker in zat en dat muesli gezonder was. Gewoon muesli in mijn yoghurt vind ik eigenlijk niet lekker, dus ik zocht ideeën voor het maken van granola. Ik vond van allerlei recepten en maakte hier mijn eigen variant van.

Ontbijten met muesli

Door de weeks ontbijt tik altijd met yoghurt. In het weekend is dit brood. Ik ben niet zo goed in ontbijten, maar met yoghurt lukt dit prima. Zo eb ik meteen mijn melk en een stuk fruit binnen. Omdat ik ontbijtgranen als muesli  of havermout alleen een beetje droog blijf vinden, zocht ik op recepten van granola. Ik kwam zo veel tegen dat ik besloot gewoon het een en ander bij elkaar te gooien en te proberen. Nou moet ik wel zeggen dat ik de eerste keer de fout maakte door de rozijnen ook in oven te stoppen en deze dus meteen verbrand waren, maar verder is het een prima granola.

Home made granola

Hoe maak ik het:

200 gr havermout, 100 gr gemengde ongezouten noten, 50 gram zonnebloempitten en/of pompoenpitten, kaneel, kokosrasp, grote lepel lijnzaad., 1 eetlepel kokosolie, 1 eetlepel agave siroop.

Verwarm de oven voor op 150 graden. Doe de havermout, noten, pitten, lijnzaad, kaneel en kokos in een kom en roer om. Verhit de kokosolie in een pannetje en wanneer het gesmolten is, doe je de siroop erbij en roer even door. De olie en stroop in de kom bij de havermout, goed doorroeren. Leg de granola op de bakplaat en zet het 10 minuten in de oven. Vervolgens even door husselen en nog eens 10 minuten laten bakken. Na het afkoelen alles in een goed afsluitbare pot doen, Dan blijft het lang goed.

Van muesli zelf granola maken

meer recepten:Courgette met rijst, Biobim cereal

foto pixabay

2 thoughts on “Van muesli zelf granola maken, zo doe ik het”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *