Interieur Lifestyle

VELUX dakkapel, meer ruimte op zolder.

Een typisch jaren zeventig huis hebben wij. Drie slaapkamers op de eerste etage en een vrij grote zolder. Twee van de slaapkamers zijn normaal formaat, maar een slaapkamer is klein, echt klein. Prima nu de jongens nog klein zijn, maar we weten nu al dat de zolder over een paar jaar aan een verbouwing toe is en er hier twee slaapkamers zullen moeten komen. Omdat de snelheid waarmee de jongens opgroeien zo rap gaat, ben ik me aan het oriënteren over wat we met de zolder willen en wat we er mee kunnen doen. Tijdens mijn zoektocht kwam ik uit op de site van VELUX Wooninspiratie. Hier kwam ik tips en ideeën tegen over ramen en dakkapellen voor onze zolder.

Hobby kamer

Iedereen in huis heeft zijn eigen kamer, behalve ik. Mijn man heeft de zolder, de jongens hun kamers, waar ze rommel mogen maken en echt hun plek is. Terwijl ik er echt wel een kamer kan gebruiken. Wat zou het fijn zijn wanneer ik een ruimte heb waar ik mijn hobby uit kan voeren zonder steeds alles op te moeten ruimen. Haken en breien doe ik al heel graag en ik zou graag mijn oude hobby, kleding maken, weer op willen pakken. Hier heb ik ruimte voor nodig. Dit kan ik niet beneden aan de eettafel doen. Ik wil een ruimte hebben waar ik alles kan laten liggen. Een kamer waar ik rommel kan maken. Voorlopig zit dit er nog niet in. De jongste slaapt nu nog in de kleinste slaapkamer van het huis. En op dit moment zijn de plannen nog niet om te verbouwen. Toch er over dromen  mag en ons alvast oriënteren over de mogelijkheden ook. Het idee is om in de toekomst de ruime zolder in twee slaapkamers te veranderen.

VELUX dakkapel

De zolder is groot en er zal met gemak twee slaapkamers gemaakt kunnen worden. Aan een kant zit een dakkapel. Aan de andere kant zou ook een raam of dakkapel geplaatst moeten worden. Tenslotte zal hier wel daglicht naar binnen moeten kunnen komen. Je zou dan kunnen kiezen uit een dakraam of dakkapel. Voor de extra slaapkamers die we zouden willen maken zou ik kiezen voor een dakkapel. De kamer wordt dan meteen groter. Vaak neemt een dakkapel veel daglicht weg, maar niet bij een VELUX dakkapel. Zo hebben ze bijvoorbeeld de dakkapel dakserre, waar je aan alle kanten ramen hebt. Daarbij kan je kiezen voor handmatig openen of elektrisch op afstand met de bedieningstablet.  Mogelijkheden genoeg. En ruime keuze voor ons om onze zolder te gaan verbouwen. Voorlopig blijven we nog even dromen, maar deze droom gaat wel uitkomen!

velux

#samenwerking

2 thoughts on “VELUX dakkapel, meer ruimte op zolder.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *