maui jim
Fashion Lifestyle

Waarom ik kies voor een Maui Jim zonnebril

Door een oogziekte, draag ik vaak een zonnebril. Bij zon, maar ook bij regen. Wanneer er maar een beetje licht in de lucht zit, zet ik mijn zonnebril op mijn neus. Als je nagaat dat ik deze ziekte al ruim twintig jaar heb, kan  je ook wel nagaan hoeveel brillen ik er door heen heb gejaagd. Ik kocht vaak goedkope brillen, dan was het ook niet erg wanneer er eens een sneuvelde omdat ik er op ging zitten, hem liet vallen of wat dan ook. Tot de zonnebrillen de pijn die het licht gaf niet meer tegen hielden. Toen was het tijd voor een nieuwe bril en dat werd een Maui Jim.

Onderzoek

Via de Facebook pagina van de oogziekte die ik heb ( keratoconus) bleken twee zonnebril merken er echt boven uit te komen. RayBan en Maui Jim. Van het eerste merk had ik vaker gehoord, maar Maui Jim was nieuw voor mij. Lang leven het internet, want ik ging op onderzoek uit en na wat surfen over het net wist ik alles over deze bril en besloot deze te gaan passen bij een brillen winkel.

Maui Jim

De zonnebrillen van Maui Jim staat wereldwijd bekend om de verleidelijke stijl, elegantie en het beste vakmanschap in zonnebrillen. Maui Jim zonnebrillen combineert functie met design en omvat een verscheidenheid aan unieke modellen die allen geïnspireerd zijn op het heerlijke strandleven. Het is geen wonder dat Maui Jim de eerste keuze is voor echte sportliefhebbers. De zonnebrillen zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen, state-of-the-art technologieën en stijlvolle ontwerpen. De  zonnebrillen zijn ontworpen voor mensen waar een actieve levensstijl zoals sport, outdoor-activiteiten en outdoor-recreatie centraal staat.

Duur maar zeker waard

Vanaf het eerste moment dat ik een Maui Jim zonnebril op mijn neus zette, zag ik wat ze bedoelen met kwaliteit. Maui Jim zonnebrillen zijn allemaal voorzien van de gepatenteerde PolarizedPlus2Lens Technology, die bekend staat om de volledige afschaffing van verblinding door licht en alleen krachtige kleuren doorlaat. Deze technologie geeft een helderder en duidelijker beeld van de wereld om je heen. Ik kan in het licht kijken buiten en geen pijn voelen. Dit had ik nog nooit meegemaakt. De brillen zijn duur. Erg duur. €200,- is een hele normale prijs voor dit merk. Ik heb me dus wel even achter de oren gekrabbeld.

Toch het pijnvrij kijken, niet meer hoeven knijpen met mijn ogen en beter de borden lezen in het verkeer gaven de doorslag. Ondertussen heb ik deze bril al enkele jaren, draag hem dagelijks en hij ziet er nog steeds prima uit. Nou ben ik er natuurlijk ook erg zuinig op. Ik let er echt wel op dat ik hem nergens laat slingeren of er op ga zitten, maar duidelijk is wel, ik wil niets anders dan Maui Jim meer.

Meer tips voor het vinden van een goede zonnebril.

Waarom ik kies voor een Maui Jim zonnebril

Wat is jouw favoriete zonnebril merk?

Meer over hulp bij slechtziendheid, lees je hier: Orcam Myeye

handtekeningklein

foto’s lodiblogt

2 thoughts on “Waarom ik kies voor een Maui Jim zonnebril”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *