leren klok kijken
DIY

Je kind helpen met leren klok kijken

Klok kijken, de jongste heeft er moeite mee. De opdrachten bij rekenen waarbij de klok in beeld komt, gaan moeizaam. Vooral het digitaal klok kijken is lastig. Nou hebben wij thuis boeken om te leren klok kijken, maar die gaan niet verder dan 12 uur. Omdat hij ook moet leren door tellen naar 24 uur, besloot ik zelf een klok te maken. Deze gebruik ik, samen met de boeken, bij het helder krijgen van de tijd in 24 uren.

Tijd

Tijd is deze week het thema van Crea-Cross en dit thema kwam bijna tegelijkertijd met mijn gesprek met de juf over de toets van de jongste. Deze had hij slecht gemaakt en samen keken wij waar de knelpunten qua sommen zaten. Dit was duidelijk, de knelpunten waren de klok/ tijd en geld. Nu ik dit weet, kan ik hem ook helpen met de sommen waar hij moeite mee heeft. Ik wilde iets makkelijks maken, om hem op een leuke manier de tijd te leren. En vooral te alten zien waar de getallen 13 tot 24 verder gaan in de klok.

Pinterest

En gelukkig is daar Pinterest. Ik zag van alles voorbij komen over de tijd, klokken, horloges en zoveel meer. Maar een idee was zo handig dat ik die besloot na te maken. Op Pinterest deden ze dit met papieren bordjes, nu heb ik deze niet, dus maakte ik deze simpele maar effectieve klok van papier.

Leren klok kijken

Zo als jullie zien is deze klok super simpel om te maken. Ik moet alleen nog even op zoek naar een pin om de wijzers vast te zetten, maar wel zo dat ze draaien ( wie weet hoe dat ook alweer heet mag het zeggen, ik kan er gewoon niet meer op komen).

Hoe maakte ik deze klok:

  1. Gebruik een bord om mooie rondjes te tekenen. Knip 2 rondjes uit wit papier.
  2. Schrijf op een rondje 1 tot 12. leg het tweede rondje hier op en teken de getallen 13 tot 24 recht op de andere getallen.
  3. Knip de getallen 1 tot 12 een beetje in zodat deze omgevouwen kunnen worden.
  4. knip twee wijzers en plaats deze in het midden van de twee borden met een drukpin ( of hoe dit heet, jullie begrijpen me wel)en de klok is gemaakt.

leren klok kijken

leren klok kijken

Crea-Cross

Elke donderdag plaats Ilse van kreanimo een blog over een ander creatief thema. Vandaag is dat tijd. Heb jij een creatief artikel met dit thema, dan kan je deze linken op de site van Ilse. Maar ook is het ontzettend leuk om links te lezen en te zien hoeveel verschillende ideeën over dit thema gemaakt worden.

Andere inzendingen van lodiblogt op de Crea-Cross: creatief met wol en papier, pompon maken voor de paas dagen.

Je kind helpen met leren klok kijken

foto’s lodiblogt

7 thoughts on “Je kind helpen met leren klok kijken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *