Wat is de perfecte kleur kerstbal voor jouw kerstboom

hoe kies je nu de perfecte kleur kerstbal? Ik geef tips

De winkels liggen er alweer vol mee: kerstballen. Na jaren een bijeengeraapt zooitje besluiten wij dit jaar voor nieuwe decoratie in de boom te gaan, maar nu is de grote vraag ‘wat is de perfecte kleur kerstbal voor in de kerstboom?’ Ik duik eens in de kleuren voor in de boom en de betekenissen.

Kerstmis is een kerstboom

Kerstmis is een tijd van vreugde en gezelligheid en natuurlijk mag in deze feestelijke periode de kerstboom niet ontbreken. Bij het versieren van je kerstboom zijn er talloze keuzes te maken. Hoe groot moet de boom zijn? Nemen we een echte boom of een kunstboom? kopen we cadeaus voor onder de boom? En welke kleur kerstballen en ornamenten kiezen we? Nu is het zo dat de meeste mensen jaren met dezelfde kerstballen doen en wanneer je dan op zoek gaat naar nieuwe kerstballen voor in de boom, dan wil je wel de perfecte kleur kerstbal.

De perfecte kleur kerstbal

Dus welke kleur kiezen je en wat is de perfecte kleur kerstbal voor jou?

Kies voor traditionele kleuren

De traditionele kleuren zijn natuurlijk groen en rood. Dit zijn de kleuren voor kerst en kunnen de perfecte kleur kerstbal zijn voor jouw boom. Rode kerstballen en ornamenten staan voor liefde, vreugde en warmte. Groen aan de andere kant is natuurlijk de kleur van kerstbomen en staat voor vernieuwing en hoop. Combineer je deze keuren in de boom, dan heb je een mooie traditionele boom.

Wil je een winterse sfeer

Meer op zoek naar een winters tafereel in de kerstboom dan is de perfecte kleur kerstbal voor jouw boom, blauw en wit. De blauwe kleur van de kerstbal of het ornament geeft natuurlijk die winterse uitstraling, de kou en besneeuwde landschappen en wit, wit is een hele frisse kleur in de boom.

Kiezen voor goud en zilver

Misschien ook wel traditioneel zijn de kleuren goud en zilver. Luxe en rijkdom stralen deze kerstballen uit, maar ze zijn ook perfect wanneer je een beetje glamour aan je boom wilt. En de zilveren kerstballen, die kunnen perfect gecombineerd worden met alle andere kleuren in de boom, juist door de helderheid van de kleur zilver.

Alle mogelijke kleuren samen

Onze boom het afgelopen jaar, daar zat geen thema of perfecte kleur in, wij gingen voor multicolor en dat kan natuurlijk ook. Kies voor een mix van kerstballen en ornamenten en zorg zo voor een vrolijke kleurrijke boom.

Een thema in je boom

Heel leuk is het ook om te kiezen voor een thema in jouw kerstboom. Denk aan vintage, roze of allemaal pastelkleuren.

Alle kleuren en maten kerstballen vind je bij bol

Jouw boom, jouw voorkeur aan kerstballen

Het kiezen van de perfecte kleur kerstbal en ornamenten is persoonlijk en jij bepaalt zelf of je voor een kleur gaat, meerdere kleuren, mix en match. Of je nu kiest voor traditionele rode en groene kerstballen, elegante gouden en zilveren ballen, of creatieve multi color combinaties, zorg ervoor dat je kerstboom een bron van vreugde en warmte is, in deze bijzondere tijd van het jaar. Mijn voorkeur, na het schrijven van dit artikel? Ik denk dat ik voor een blauw, zilveren boom ga.

Creatief? Maak dit jaar je eigen kerstkaarten

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt gemaakt bij Tuincentrum De Huifkar

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept