Meestal lukt het me wel om twee keer per week vis op tafel te zetten, dat kan tonijn zijn op de pizza of kabeljauw zoals in dit recept. Dit recept stond in april vorig jaar in de Boodschappen en is bij ons in huis een groot succes.

Kabeljauw met komkommer munt saus

Hoofdgerecht- 4 personen – 30 minuten

2 tomaten

600 gr kabeljauw

2 eetlepels balsamicoazijn

2 eetlepels mosterd

5 eetlepels olijfolie

½ komkommer, in blokjes

1 eetlepel gehakte muntblaadjes

500 gr winterwortel

500 gram  voorgekookte aardappelschijfjes.

 

Bereiding:

Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water. Ontvel ze en snijd ze in blokjes. Dep de vis droog. Meng de balsamicoazijn met de mosterd in een pan. Voeg al kloppend 3 eetlepels olijfolie toe. Schep de tomaten en komkommerblokjes erdoor en verwarm op een lage stand.

Meng de munt erdoor en houd de saus warm. Snij de wortelen in schijfjes en kook gaar. Bak de aardappelschijfjes in een beetje olijfolie.

Bak de kabeljauw in de rest van de olijfolie 2-3 minuten per kant. Serveer de vis met de saus, de gebakken aardappelen en wortelen.

Eet smakelijk!

 

 

 

 

1 Comment on Kabeljauw met komkommer munt saus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *