ijs happy mrs jersey stroopwafeltaart
Diner Eten en drinken

Recept (feest) toetje: stroopwafeltaart met ijs van Happy Mrs. Jersey!

De kerstdagen komen er weer aan en dus ook de kerstdiners. Wij vieren de dagen met familie. Een dag bij mijn ouders en een kerstdag met de schoonfamilie. Kerstavond eten we met het gezin thuis en dan gaan we -op verzoek van de kinderen- gourmetten. Natuurlijk hoort daar ook een toetje bij. De jongens eten het liefst ijs, maar ik wil daar eigenlijk nog wel wat bij en vond het ideale winter ( kerst) toetje. Een toetje van stroopwafeltaart met ijs van Happy Mrs. Jersey. Hier vind je het recept.

Samen het diner maken

Eerste kerstdag bij mijn ouders worden we verwend en hoeven we helemaal niets te doen, dit is altijd een dag vol tradities. Tweede kerstdag maken we allemaal een gang van het diner klaar. Ik hoopte er al een beetje op en wij mogen het toetje maken. Ik hoopte heirop omdat ik al een tijdje met een lekker idee in mijn hoofd rond liep.Ik vind het altijd leuk om met het kerstdiner een beetje in de kleuren van kerst op te dienen. Dus de hoofd kleuren zijn dan wit, groen en rood. Nou lukt dat natuurlijk niet elk jaar, maar ik doe wel altijd mijn best.

Ijs van happy Mrs. Jersey

Onlangs mocht ik ijs proeven van Happy Mrs. Jersey. Ik koos voor de smaak Sea Salted Caramel en unaniem werd besloten dat dit wel heel erg lekker was. Omdat er nog meer smaken Happy Mrs. Jersey ijs zijn ( onder andere Chilla Vanile, Sweet loving strawberry, Coockie dough of nuts about pistachio) zocht ik hier een toetje bij voor de kerstdagen, tenslotte wil ik de andere smaken ook wel proven. Ik vond een oud recept in mijn recepten map die ooit in de Boodschappen stond. De taart is wit, dus dacht ik voor de feestdagen hier een bolletje Nuts about Pistachio ijs bij te doen ( met geroosterde amandelstukjes en pecannnootjes van Happy Mrs Jersey en een bolletje Sweet Lovin Strawberry die wit met rood is. Daarbij doe ik nog een kerst chocolaatje en is mijn toetje klaar.

Sea Salted Caramel

De andere smaken moet ik  nog proeven, maar over de Sea salted karamel kan ik zeggen dat deze ontzettend lekker is. De smaak is romig en vol en door de stukjes chocolade heb je een echte bite.

ijs happy mrs jersey stroopwafeltaart

Het ijs van Happy Mrs. Jersey is zo ontzettend lekker, omdat het gemaakt is van de melk van de Jersey koe. De Jerseykoe is een heel nieuwsgierig, intelligent klein bruin koetje. Ze wordt vaak wel de meest “charmante koe” onder alle koeien genoemd. Waarschijnlijk door haar bruine vacht, witte snoet en mooie lange wimpers waarmee ze altijd vriendelijk knippert. Ze geeft niet veel melk, máár de melk die ze geeft is heel speciaal!

Bij Happy mrs. Jersey werken ze op de meest traditionele manier. Het ijs wordt helemaal met de hand gemaakt.  Het zijn soms juiste die kleine & fijne details die net de ‘finishing touch’ aan het product geven. Bij Happy mrs. Jersey draait echt alles om de allerbeste smaak!

Stroopwafeltaart

Het recept van de stroopwafeltaart:

8 personen:

 • 2 pakjes stroopwafels
 • 75 gram boter
 • 5 eetlepels amandellikeur
 • 9 blaadjes witte gelatine
 • 50 milliliter sterke koffie
 • 500 milliliter vanille yoghurt
 • 250 milliliter slagroom (stijfgeklopt)
 • 1 theelepel cacao poeder
 • 1 theelepel kaneelpoeder

Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. verkruimel een pakje stroopwafels in een keukenmachine. Smelt de boter en meng deze met 2 eetlepels likeur door de koelkruimels. Vertel het kruimelmengsel over de springvorm bodem  en druk dit goed aan met de bolle kant van een vochtige lepel. halveer de rest van de stroopwafels  en zet deze iets overlappend naaste elkaar langs de rand van het springvorm, met de snijkant op de koekbodem.

Breek de stroopwafels die over zijn in kleine stukjes. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm de koffie zonder te koken met de rest van de likeur. knijp de gelatine goed uit en los deze al roerende op in de warme koffie. meng het gelatinemengsel door de yoghurt en stel de slagroom erdoor. Schenk de helft van dit mengel op de koek-bodem in de springvorm. Verdeel daarover de stroopwafelstukjes en daarover de rest van het yoghurtmengsel. Laat het nagerecht minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. verwijder de rand van de vorm. Meng de cacao en kaneelpoeder en bestuif het toetje met dit mengsel.

ijs happy mrs jersey stroopwafeltaart

De taart is super snel gemaakt en let er alleen wel even op dat hij minimaal 3 uur in de koelkast moet taan, een in verband met de planning.

ijs happy mrs jersey stroopwafeltaart stroopwafeltaart met Sea Salted Cramel ijs voor ons en ijs met een bakje vanille yoghurt voor de jongens

Happy Mrs. Jersey ijs koop je bij de Albert Heijn en kost €4,49

Ken jij de smaken van Happy Mrs. Jersey ijs al?

#foto’s lodiblogt

#samenwerking

27 thoughts on “Recept (feest) toetje: stroopwafeltaart met ijs van Happy Mrs. Jersey!”

 1. Zo! Dat is een heftig taartje denk ik 😉 Het klinkt wel erg lekker. Het is alweer een eeuw geleden dat ik een stroopwafel heb gegeten moet ik zeggen. Ah, zo’n lekkere grote, warm van de plaat van de markt. Ik begin dus nu te kwijlen. Succes met het maken straks met de Kerst.

 2. helemaal mijn toetje:niet zoet, niet vet en geen drank! 🙂
  grapje.
  Ik ben dol op alles wat niet mag, dus dit is echt mijn toetje. Helaas krijg ik dat er op kerst niet door. Dan maakt manlief reepjes pudding: een heeeel lekkere variant op chocolade mousse met iets meer room en zo…… Wat is zeg: geef mij maar foute toetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *