happertjes knutselen
Creativiteit Vrije tijd

Ken je ze nog? Happertjes. Knutselen met vouwblaadjes | MamaChallenge2017

Happertjes? In eerste instantie zal je denken, waar heeft ze het over! Dat dacht ik ook toen de jongste thuis kwam met de mededeling; ‘Mama, we gaan happertjes maken op school’. Ik reageer heel enthousiast,  maar wist eigenlijk niet wat hij nou toch precies met happertjes bedoelde. De volgende dag kwam hij thuis en toen begreep ik waar hij op doelde. Happertjes, natuurlijk, ik maakte deze vroeger ook. Vaak, heel vaak. Omdat ik ook dit jaar weer mee doe met de #mamachallenge2017 besloten we op de eerste dag van de vakantie, de vouwblaadjes er bij te pakken en aan de opdracht knutselen mee te doen.

Happertjes knutselen

Knutselen vinden de jongens altijd al leuk, maar in de vakantie hebben ze er meer tijd voor en pakken we dan ook altijd even lekker uit. De hele tafel vol met vouwpapier, stiften  en You-Tube. Want alhoewel ik ineens begreep wat hij met happertjes bedoelde, hadden we er de eerste keer wel even een voorbeeld bij nodig ‘hoe te maken’.

De jongens gingen zelf aan de slag. Op de foto kan je de stappen volgen, maar ik zal het ook nog even (in de woorden van de jongens) stap voor stap opschrijven.

 1. Pak een vouwblaadje en vouw deze een keer dubbel.
 2. Vouw open en draai een slag en vouw deze weer dubbel.
 3. Vouw de vier hoeken naar het middelpunt.
 4. Draai je papier helemaal om en vouw weer de vier hoeken naar het middelpunt.
 5. Draai het papier weer helemaal om en vouw nu de driehoekige flapjes naar binnen.
 6. Nu even goed in model vouwen en klaar is je happertje.
 7. Je kan er oogjes op tekenen of plakken, maar je kan er ook een spel van maken.
 8. Hoe: Zet nummer 1 tot 8 op de flapjes en schrijf binnen in teksten als ‘ je bent lief’ of ‘ je lacht heel mooi’, vraag aan iemand een nummer. Beweeg zo vaak als dat nummer met het happertje en vraag dan een van de nummer die je ziet, Vouw het flapje open en vertel wat er staat. Gegarandeerd plezier!

happertjes knutselen        happertjes knutselen

#mamachallenge2017

De mama challenge: 10 opdrachten die je gedurende de zomervakantie kunt uitvoeren. Van picknicken tot een tour langs de leukste speeltuintjes in je wijk. De invulling van alle opdrachten staat vrij. Vandaag is mijn opdracht knutselen. Omdat de challenge net is begonnen kan ik nog niet verwijzen naar andere knutsel blogs. Maar wil je de #mamachallenge2017 bijven volgen dan kan dat op de openbare Facebookpagina of via de hashtag #mamachallenge2017 op Instagram/Twitter.

Meer Mamachallenge: minions knutselen, me-time, Back to school

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

30 thoughts on “Ken je ze nog? Happertjes. Knutselen met vouwblaadjes | MamaChallenge2017”

 1. Oeh ja! Die ken ik inderdaad! Vroeger zelf veel gemaakt en nu maken mijn leerlingen ze in de klas! De term ‘kappertjes’ ken ik overigens niet 😉

 2. Leuk! En wat een nostalgie! Ik maakte (wie niet) die dingen vroeger ook altijd. ontwierp er laatst een voor moodkids, een happertje (of zoutvaatje). Nooit geweten dat dat dus zo heet.

 3. Jeugdsentiment dit. Wat vond ik dat leuk om te maken en er mee te spelen. Ik hielp er mijn zusje mee die niet kon slapen. Ik schreef aan de binnenkant dan dingen waar ze over kon dromen. Dus we draaiden dat ding (want happertje noemde ik ze niet) en dan moest ze een flapje openen. En daar stond dan op waar ze over kon dromen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *