Blitz kinderboeken ruimtewezen
Creativiteit Vrije tijd

Haken: het ruimtewezen Blitz uit de gelijknamige kinderboeken serie

Blitz is een ruimtewezen van bol Nul. Hij is het hoofdpersoon uit de kinderboeken Blitz, geschreven door Rian Visser. Mijn zonen zijn dol op deze boeken. Speciaal  voor het derde boek van Blitz is er een haakpatroon gemaakt. Toen ik dit in Februari op twitter zag staan, wist ik dat ik de jongens hier veel plezier mee zou doen. De kleuren zijn groen en blauw. De jongste wilde graag een gele uitvoering met rode broek. De oudste wilde wel graag de ‘echte’ kleuren.

Kinderboeken held Blitz

Het haakpatroon van Blitz is gemaakt door Anja Hazelaar. Zij vereeuwigde ook al Nippertje, Mats en Guusje als knuffel. Leuk voor thuis, in de klas of in de boekwinkel.

Ruimtewezen haken

Ik haak natuurlijk nog niet zo heel erg lang. Het beginnen met het haakpatroon vond ik dan ook een hele uitdaging. De teentjes moesten los van elkaar gehaakt worden, Om later aan elkaar te worden gehaakt. Het voetje gaf nog even wat problemen, maar met de nodige geduld, oefenen en de foto’s die bij het patroon stonden, kwam het uiteindelijk allemaal goed.

voetenblitz

Ik heb erg veel plezier gehad aan het haken van deze grote knuffel. Zo wie zo vind ik het zo leuk van ahken, dat je echt iets ziet groeien. Elke keer kwamen de jongens vol vraag of “Blitz al gegroeid was”.

Toen de gele knuffel af was, haakte ik een groene voor mijn oudste zoon. Hij is er erg blij mee en neemt hem overal mee naar toe.

Patroon Blitz

Ik heb haaknaald 4 gebruikt. De pop wordt ongeveer 60 cm groot.

Het patroon van Anja Hazelaar vind je hier

Nadat ik het resultaat op Facebook plaatste, kwamen de eerste opdrachten om hem voor anderen te haken meteen binnen. Ik maak nu voor een tweeling een knuffel in de originele kleuren en in roze/ paars.

Ook leuk om te haken: een huisje bij een verhuizing

foto’s lodiblogt

5 thoughts on “Haken: het ruimtewezen Blitz uit de gelijknamige kinderboeken serie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *