haken knuffels
Creativiteit Vrije tijd

Haken: Yaki de Draak. Het begint allemaal met knuffels.

Mama, haak jij die draak even voor me? Wel ja. De opdrachten van mijn zonen worden steeds moeilijker. Ze vragen zelfs al wanneer er weer nieuwe patronen op Freubelweb staan.Momenteel wordt onze badkamer verbouwd. Ik zit dus de ganse dag met werkmannen thuis en kom weinig aan dingen toe. Haken is dan een mooie tijdverdrijf. Knuffels zijn bij de jongens favoriet. De draak was dan ook snel gehaakt. Oudste zoon koos zelf de kleuren uit voor deze draak.

Steeds makkelijker dat haken

Ik word steeds handiger met haken. De magic ring, heb ik eerst even goed moeten oefenen naar aanleiding van filmpjes op YouTube maar is geen probleem meer. Ook de lastige Engelse namen van de steken en afkortingen begin ik  nu steeds meer onder de knie te krijgen en hierdoor wordt het haken steeds leuker om te doen. I

Knuffels haken

k maak nu vooral veel knuffels, dit is nog even prima te doen met Zeeman garen en vind ik ook gewoon super om te doen. Yaki de draak dus. Het laatste project waar ik mee bezig was voor de oudste. Hij zocht zelf de kleuren uit en ik ging aan de slag. Ik maakte nog even een fout bij de buik. Toen ik een hele rits aan rijen vergat en de buik wel erg klein vond worden. Na de fout te hebben ontdekt, begon ik even opnieuw en binnen korte tijd was de draak af. Ik heb hem gevuld en in elkaar gezet en zie hier: De Draak is af!

haken knuffels

Haken is zo leuk

Ik ben eigenlijk begonnen met breien en haken omdat ik problemen had met mijn ogen. Hierdoor kon ik in de avond geen boek lezen en alhoewel de steken nog wel eens een beetje klein zijn, gaat haken en breien me aardig af! Een hobby die eigenlijk een beetje in nood id geboren, maar die ik nu met veel plezier uitvoer.

draak haken

Zie hier het vossenvest wat ik haakte voor mijn jongste

foto’s lodiblogt

2 thoughts on “Haken: Yaki de Draak. Het begint allemaal met knuffels.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *