Haken en breien

En jaar geleden ben ik gestart met haken en breien. Dit begon eigenlijk een beetje noodgedwongen, maar beviel me zo goed, dat ik ondertussen een echte ‘pro’ begin te worden ūüėČ Na enkele proeflapjes, waren daar de sjaals en mutsen. Vervolegsn vroegend de jongens om knuffels die ik met veel plezier haakte. Ondertussen heb ik shirts, vesten en veel meer gemaakt. Op deze pagina plaats ik de foto’s van mijn DIY met verwijzing naar de patronen of artikelen.

Kabel trui

 Kabel trui uit Simply Breien 01/2017 met Royal garen van Zeeman

#CreaCross

In het kader van #CreaCross. Een creatieve kruisbestuiving tussen bloggers, bedacht door Ilse van Kreanimo probeer ik zoveel mogelijk elke week een haakinspiratie toe te voegen.

Thema: Welkom

 thema welkom

Thema: Feestje

slingers Thema feestje

Thema: Nieuw

 thema nieuw

DroomdekenCAL

12 weken volgde ik de Droomdeken CAL van wolplein. Elke week kwam een nieuwe ‘weektaak’ online met patroon en filmpje. Ik heb hier ontzettend veel van geleerd. Verschillende haak steken werden er behandeld en de deken is super warm.

20161216_201227_wm_resized

Wol: 16 bollen Tweed van Zeeman

Kerstballen en sterren

kerstballen en kerststerren

Lees hier het artikel met verwijzing naar de patronen.

Cocoon Colsjaal- breien

Rondbreien, ik had het nog niet eerder gedaan, maar wilde het graag proberen. Ik vond dit patroon op de website van Stricka. Ik gebruik deze site vaker omdat er veel handige tips betreffende breien op staan. Maar nu dus deze colsjaal.

stricka cocoon colsjaal             20161222_202305_wm_resized

Het artikel op lodiblogt.nl en patroon vind je hier.

Wol : Julia en Tweed van Zeeman

 

Appeltje

Ik heb een paar dagen over tot de volgende CAL begint en wil toch iets te haken hebben. Omdat mijn praktijk Balans als Logo een appeltje heeft, ging ik op zoek naar een haakpatroon van een appeltje. Een avondje haken en deze was klaar.

haken en breien

Het patroon is afkomstig van Veritas.be

Amira vest-breien

breien           breienvest1

Het artikel over dit vest met patroon lees je hier

shirt- breien

haken en breien

In Simply breien zag ik het patroon van een shirt. Het golfpatroon was nog niet zo makkelijk, maar eenmaal door hoe dit ging, lukte het prima. Het shirt lijkt trouwens niet echt op het origineel in het tijdschrift, terwijl ik echt alle patronen juist heb gevolgd.

Blitz-haken

blitz2

Blitz is het ruimtewezen uit de gelijknamige kinderboeken van Rian Visser. Het artikel over dit haakpatroon vind je hier. Het haakpatroon komt van Anja Hazelaar

Yaki de Draak-haken

Het patroon van deze draak komt van: http://stephiskoestlichkeiten.blogspot.nl/2015/06/yaki.html

Knuffeldoekje-haken

haken en breien

Het patroon kom van: http://lottehaakt.nl/knuffeldoekje/

Vliegtuigjes-haken

haken en breien

Vliegtuigjes gehaakt, zowel voor mijn zoontjes als mijn neefjes, alle vier in hun eigen kleur.

Het patroon komt van https://missdolkapots.wordpress.com/2015/02/18/little-airplane-pattern-2/

Molly-haken

haken en breien

Molly het varken.

Het patroon komt van: www.mevrsnoeshaan.blogspot.com