Zo kan je geld besparen op de kerstboodschappen

Sinterklaas, kerst, oud en nieuw, super gezellig, maar ook prijzig. Voor elke feestdag deze maand wil jij misschien wat lekkers op tafel zetten, een klein presentje voor iedereen kopen en natuurlijk een kerstboom. Het kost allemaal geld. Met onderstaande tips kan jij geld besparen op de kerstboodschappen.

Geld besparen op de kerstboodschappen

Het klinkt misschien allemaal makkelijk, geld besparen op de kerstboodschappen. Gewoon niet te veel uitgeven zou je zeggen, maar zo makkelijk is het vaak niet. Of je nu budget hebt voor de feestdagen of niet, vaak kom je duurder uit dan je van plan was.

Het leven is al duur genoeg

We merken denk ik allemaal wel dat het leven duurder is geworden, boodschappen zijn duurder, benzine, de energieprijzen gaan omhoog, maar ook abonnementen doen hier flink aan mee. Om aan het eind van jouw salaris geen stukje maand over te houden, kan het af en toe zeker schipperen zijn, wat budget betreft. Het leven is al duur genoeg en toch wil ook jij met de feestdagen misschien wel extra uitpakken. En dat kan, al zal je misschien even extra op moeten letten, folders moeten lezen en kijken naar de aanbiedingen.

Maak een boodschappenlijstje

Het klinkt zo simpel, maar dat is het ook. Maak een boodschappenlijstje en houd je hier aan. Door een lijstje te maken weet je wat je wil kopen, hoef je niet in de winkel te gaan bedenken wat er in je boodschappenwagen moet en door je aan het lijstje te houden, zal je geen extra’s kopen waardoor jouw kerstboodschappen binnen jouw eigen bepaalde budget blijven.

Begin alvast met je kerstboodschappen

Wat je nu al in huis kan halen, is mooi meegenomen. En het bespaard je sjouwen op de dagen voor kerst, maar het kan ook zeker mee besparen aan de kerstboodschappen. Genoeg waar is momenteel goedkoper dan het tegen de feestdagen zal zijn. Neem dit alvast mee tijdens de wekelijkse boodschappen.

Ga naar verschillende winkels

Kijk de folders door die je thuis krijgt, bekijk de aanbiedingen en kies je winkels uit. Het is makkelijker om in een winkel je kerstboodschappen te doen, absoluut, maar het kan zeker heel veel schelen in budget, mocht je naar verschillende winkels gaan.

Laat iedereen een gang van het diner mee nemen

In het geval dat we bezoek mogen ontvangen met de kerstdagen dan kan je afspreken dat een ieder een gang mee neemt. Zo sta jij niet de hele dag in de keuken en bespaar je ook op de boodschappen. Niet alleen beter voor je budget, ook ontspannen, leuk en lekker.

Cadeaus onder de boom

Vieren jullie thuis kerst met cadeaus onder de boom, dan kan je hier in ontzettend uitpakken, maar ook een kleinigheidje voor onder de boom, is een hele verrassing. Denk bijvoorbeeld aan een heel persoonlijke ornament voor in kerstboom. Deze koop je bij de HEMA, maar ook bij bol.com vind je hele persoonlijke kerstornamenten. Maak hier een traditie van en geeft elk jaar een kerstbal of ornament die misschien wel dat jaar aangeeft.

Lees ook: Cadeaus onder de 10 euro voor bij de kerstboom.

Nog een paar extra tips

Hoe kan je nog meer geld besparen tijdens de feestaden, naast de kerstboodschappen:

  • Laat de kerstversiering niet branden als je niet thuis bent of in bed ligt.
  • Gebruik led kerstverlichting.
  • Maak de kerstversiering zelf, niet alleen leuk om te doen, je bespaart ook in kosten
  • De kerstpostzegels zijn niet meer zo goedkoop als ze voorheen wel waren. Toen was een kaart sturen nog leuk. Wil je wel een kerstboodschap sturen, denk dan eens aan een kerstboodschap via de mail. Niet zo persoonlijk, maar qua budget gezien wel prettiger voor je portemonnee.

Lees ook: Maak je eigen kerstdecoraties.

Vier de dagen op jouw manier

Natuurlijk zien we de mooie kerstreclames alweer op tv en misschien heb jij ook wel de neiging om jouw kersttafel ook zo vol te zetten met eten en je kerstboom met cadeaus. Maar vier kerst zoals jij dit wil en kan vieren. Laat je niet gek maken door alle vrolijke berichten in de winkels, houd je aan jouw budget en aan jouw lijstje, dan zal je zien dat je een heerlijke kerst en oud en nieuw hebt, zonder meteen je hele budget uit te hoeven geven.

Lees ook: Alles voor de kerstdagen vind je bij de HEMA.

Alles voor de kerstdagen Vind je hier

foto lodiblogt/ gratis afbeelding van monicore via Pixabay

Over de auteur

Copywriter, schrijver, reiziger en modeliefhebber. Ik deel tips, ervaringen en laatste trends. Ik ben getrouwd en moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Boho girl uit de '70s.
Artistiek en avontuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept