Een eind breien aan de gaswinning in Groningen!

Een eind breien aan de gaswinning in Groningen. Een actie van milieudefensie om in 100 dagen de grootste deken van het land te breien. Deze actie is opgezet voor het klimaat en voor Groningers, die al lang genoeg in de kou zitten. 

Gas, we breien er een eind aan

De gaswinning in Groningen zorgt al jaren voor aardbevingsellende. Het is tijd dat we een einde breien aan gas. Voor het klimaat en voor Groningers: ze hebben lang genoeg in de kou gestaan. In 100 dagen breien we de grootste deken van het land. Daarmee laten we met z’n allen zien dat we gedupeerde Groningers een warm hart toedragen. Met het breiwerk hebben we een boodschap voor de nieuwe regering: geef Nederland duidelijkheid over hoe en wanneer de gaskraan dicht gaat.

Harde afspraken in het regeerakkoord

In het regeerakkoord moeten harde afspraken komen over het dichtdraaien van de gaskraan en over de manier waarop gedupeerden van de aardgasbevingen worden gecompenseerd, stelt Jorien de Lege van Milieudefensie. “De gaswinning in Groningen veroorzaakt grote ellende, het is aan het nieuwe kabinet om duidelijkheid te geven hoe Groningen weer wordt opgebouwd en de gaswinning wordt afgebouwd. Een concreet stappenplan is nodig om de overstap te maken naar een aardgasloze samenleving. Gas heeft geen plaats in een duurzame toekomst en moet zo snel mogelijk tot het verleden gaan behoren.”

Breien voor Groningen

Agnes Bakker ( kunstenares) en Milieudefensie kregen de afgelopen maanden al honderden mensen uit het hele land aan het breien voor een warme deken voor Groningen. Dit gebeurde tijdens breicafé’s waar mensen hun ervaringen deelden, maar ook bij mensen thuis. Met de breiwerkjes werd het kleinste huisje van Groningen ingepakt: uit solidariteit met de inwoners van het aardbevingsgebied en als boodschap dat we onze huizen moeten isoleren.

Een eind breien. Hoe werkt de brei deken

De grootste deken van Nederland in 4 stappen.

 1. Kom naar een breicafé, haal je breinaalden uit de kast, of kijk je oma lief aan.
 2. Brei een lapje met rechte kanten, klein of groot, alles is welkom.
 3. Maak een foto en deel hem met al je vrienden via Facebook, Twitter, Instagram of je andere favoriete kanaal. Gebruik de hashtag #ikbreivoorGroningen of #HeelHollandBreit.
 4. Stuur je breiwerk gefrankeerd* naar ons op:
  Milieudefensie Team Energie
  Nieuwe Looiersstraat 31
  1017 VA Amsterdam

Om niemand in de kou te laten staan is deze actie opgezet. Doen jullie mee om aan een eind breien?

Lees ook: Op 11 november is het bloeiend verzet doe je mee?

De foto’ is van donderdag 16-maart-2017 in Den Haag.

Over de auteur

ik ben schrijver, reiziger, bohemian en modeliefhebber en deel graag tips, ervaringen en laatste trends met mijn lezers. Ik ben getrouwd en moeder van 2 zonen (2007 & 2009). In mijn vrije tijd ben ik creatief en druk met mijn moestuin.

6 reacties

 1. zegt:

  Wat een tof initiatief!

  1. zegt:

   Goed he!

 2. Een leuk initiatief zeg! Succes!

  1. zegt:

   dank je wel!

 3. zegt:

  Wauw!!! wat een leuk initiatief Lodi. Heel veel succes ☻

  1. zegt:

   dank je wel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept