CliniClowns introduceren WonderWater

CliniClowns WonderWater

De CliniClowns introduceert WonderWater. Bekende Nederlanders vertellen hun persoonlijke verhalen. Doelen die goed doen voor kinderen is zijn voor mij altijd goed. Puur omdat ik hier zelf mee te maken heb gehad en daarom aandacht voor de CliniClowns!

Eigen ervaringen

Onze kinderen waren nog heel klein toen ze opgenomen werden in het ziekenhuis. De oudste was 8 weken oud toen hij geopereerd werd en de jongste 4 weken oud. Toen de jongens ouder werden, hebben ze beide een keer naar een OpKikker dag gehad. Hierna werd de jongste ambassadeur van Stichting Opkikker.

Persoonlijke luisterverhalen

De CliniClowns brengen al 25 jaar vrolijkheid en verwondering in het leven van zieke en gehandicapte kinderen. Dat doen ze door echt contact te maken én verbeelding in te zetten. Die verbeelding heeft CliniClowns nu gebotteld in flesjes ‘WonderWater’, zodat iedereen de kracht van verbeelding kan ervaren. Renate Gerschtanowitz, Nasrdin Dchar en Angela Schijf delen ieder in een persoonlijk luisterverhaal wat de kracht van verbeelding voor hen heeft betekend.

De verhalen

“Renate Gerschtanowitz had veel heimwee toen ze in haar tienerjaren als model de wereld rondreisde. Een lieve jongen in een koffietent en een groot glas bijzonder water maakten haar weer blij.” Kijk hier naar de Videoteaser van Renate: https://vimeo.com/288176553

“Nasrdin Dchar kreeg lef dankzij WonderWater op het hoogtepunt van zijn voetbalcarrière. Hij was een jaar of tien toen hij tijdens de finale van de penaltybokaal tegenover de profkeeper van RBC stond. Hij voelde zijn knieën knikken en het zweet stond in zijn handen.” Kijk hier naar de Videoteaser van Nasrdin: https://vimeo.com/288176585

“Angela Schijf vertelt hoe WonderWater haar kalmeerde toen ze op weg was naar de date met de man van haar leven. Een enorme regenbui leek alles te verpesten, maar bracht uiteindelijk ontspanning en lol.” Kijk hier naar de Videoteaser van Angela: https://vimeo.com/288176616

CliniClowns WonderWater

Over WonderWater

WonderWater is eigenlijk gewoon water. Met een beetje verbeelding wordt het opeens WonderWater. Als je je iets verbeeldt, denken je hersenen namelijk dat het echt gebeurt(*). De CliniClowns gebruiken verbeelding om vrolijkheid en verwondering in het leven van zieke en gehandicapte kinderen en mensen met dementie te brengen. Zo maken ze de situatie lichter en dragelijker.

CliniClowns WonderWater

Iedereen die een flesje WonderWater koopt steunt het werk van CliniClowns én kan zelf ervaren wat verbeelding doet. WonderWater is verkrijgbaar in drie soorten: er is WonderWater waar je blij van wordt, kalm van wordt of waar je lef van krijgt. De flesjes zijn duurzaam geproduceerd en kunnen worden bijgevuld, want WonderWater werkt – met de nodige verbeelding – steeds opnieuw. WonderWater is vanaf 4 september verkrijgbaar in de webshop van CliniClowns voor 4,95 euro per flesje. Vanaf 4 september zijn de luisterverhalen online te beluisteren.

Wat doen de CliniClowns

CliniClowns zet zich sinds 1992 in voor zieke en gehandicapte kinderen. Door écht contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten zorgen de CliniClowns ervoor dat deze kinderen weer even kind kunnen zijn. Een ontmoeting met een CliniClown heeft effect: kinderen ervaren bijvoorbeeld minder stress en angst.

De CliniClowns spelen in nagenoeg alle Nederlandse ziekenhuizen met een kinderafdeling, in revalidatieklinieken, hospices, op scholen en online. De clowns gaan ook naar zorginstellingen voor mensen met dementie. Daar zetten zij hun verbeeldingskracht met liefde en respect in om het isolement en de eenzaamheid te verzachten.

Zieke kinderen

Als moeder van twee chronisch zieke kinderen, geef ik persberichten als dit graag een plek op mijn blog. Mijn kinderen waren te klein voor de CliniClowns toen ze geoperereerd werden, maar de kracht van de CliniClowns ken ik wel en is zo hard nodig voor het zieke of gehandicapte kind.

CliniClowns WonderWater

Kijk op de site voor alle informatie over CliniClowns en WonderWater.

Tekst/foto’s (Nikki Schuurman) persbericht

Naast de drie verhalen vertellers, staan ook op de foto’s Fayenne en Bjorn en CliniClowns Boem en Blos

(*) Mark Mieras, wetenschapsjournalist

Meer artikelen

2 reacties

  1. Wat een bijzonder initiatief zeg, hier kan ik alleen maar achter staan.

  2. Wat een ontzettend goed en mooi initiatief! Heerlijk om die kinderen zo te zien stralen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept