canada
Reizen Vrije tijd

Een rondreis door Canada, ontdek de overweldigende natuur

In 2011 reisden wij met ons gezin zeven maanden in een camper door Amerika en Canada. In Amerika was ik al vaker geweest, maar in Canada nog nooit. Vandaag neem ik jullie mee naar een paar prachtige plekken in Canada! Kijk je mee?

Een lange reis

In 2011 namen we een sabbatical om een reis door Amerika en Canada te maken. Wat vast stond was het begin en eindpunt en verder hadden we een aantal wensen van wat we wilden zien en doen. Gedurende de reis veranderde onze plannen echter een aantal keren. We vetrokken in maart vanuit San Diego en waren van plan om zo rond mei in Toronto Canada te zijn. We zouden dan twee maanden in Canada blijven en via Seattle weer terug Amerika in komen. Dit was het plan, maar dit liep heel anders.

Plannen veranderen

De reis begon wel in San Diego en over de Nationale Parken in het westen van Amerika schreef ik al eerder. Echter onze plannen werden op dag een al in de war gegooid. We reden vanuit San Diego naar de grens met Arizona, kwamen hier op een camping met veel pensionada’s uit Canada die ons naar onze plannen vroegen. Ze waarschuwde ons meteen dat het in Mei nog veel te koud was in Canada. De nationale Parken die wij wilden gaan bezoeken, waren dan nog helemaal niet toegankelijk.  Nu begonnen we net aan de reis en namen hun advies ter harten.

De parken in Canada

Uiteindelijk kwamen we begin mei toch in Toronto aan. We gingen de grens over bij de Niagara falls. De ene dag bezochten we deze van de Amerikaanse kant en de volgende dag van de Canadese kant, waarbij we een boottocht deden. We bezochten Toronto, een verrassende leuk plaats met verschillende wijken. En reden toen via prachtige wegen naar Thunder Bay. Onderweg lag er nog zoveel sneeuw, dat we besloten eerst maar even terug te gaan naar Amerika. Ook omdat de weg vanaf Thunder bay tot Banff National Park, super lang was. We doken Amerika weer in bij North Dakota en bezochten hier eerst nog verschillende Nationale Parken, voor we via  Montana, Canada weer in gingen. Ondertussen was het juni en het betere weer zat er aan te komen.

canada

Banff

De eerste bestemming aan de west kant van Canada was Banff. In het gebied van de Rocky Mountains bevinden zich verscheidene grote nationale parken waarvan Banff, Yoho en Jasper de bekendste zijn. Deze drie parken liggen dicht bij elkaar. Nationaal park Banff is het oudste natuurpark van Canada. Er liggen verschillende gletsjers, bergen en rivieren in dit park. Wij stonden zelf op een camping wat we nog nooit eerder hadden mee gemaakt. De campers stonden allemaal achter elkaar, alsof we in de file stonden. Een prima camping trouwens. In Banff hebben we een aantal prachtige wandelingen gemaakt. Onder anderen  die naar de top van Tunnel Mountain. Het stadje Banff is zelf ook erg leuk om te bezoeken.

Lake Louise en Moraine Lake

Lake Louise is misschien wel het bekendste meer van Banff. Het meer is zo mooi blauw. Je kan helemaal langs het meer lopen en houdt steeds prachtige uitzichten. een super leuke wandeling hier is naar Lake Agnes. Lake Agnes is een klein bergmeer en ligt op ongeveer 3,5 km wandelafstand van Lake Louise. Ook in Banff vind je Moraine Lake, wederom mooi, maar niet zo mooi als Lake Louise, was onze mening.

lake louise

Het mooie Yoho

Wj verbleven aan aantal dagen op de camping in Banff en reden van hier uit neer Yoho National Park, waar wij eigenlijk speciaal heen gingen voor de Spiral Tunnels. Met een (model) treinen fan in huis, moesten we hier heen. De Spiral Tunnels zijn twee keertunnels in de transcontinentale spoorweg van de Canadian Pacific Railway (CPR). De locomotief rijdt in deze tunnels beide keren onder zijn achterste wagons door of eroverheen om het hoogteverschil te kunnen overbruggen. De tunnels werden in 1909 in gebruik genomen en golden toen als een technische topprestatie. We hadden mazzel toen we hier waren, want op het moment dat we klaar stonden op het uitzichtpunt, kwam er een trein aan.

Icefield Parkway

Om bij de meeste bezienswaardigheden te komen is er de Icefields Parkway (Highway 93) van 230 km (143 mijl) van Lake Louise in het Nationaal park Banff naar Jasper. We reden deze weg twee keer. De eerste keer tot aan Columbia Icefield. Dit is het grootste attractie aan de Icefields Parkway. Je kan aan boord van de Ice Explorer, grote bus met rupsbanden, dat over ijs en sneeuw kan rijden. Hij maakt een tocht over het uitgestrekte ijsveld. De tours vertrekken vanuit het Columbia Icefield Discovery Centre. Wij vonden dit een spectaculaire belevenis en de jongens vonden vooral de ‘monstertruck’ erg mooi.

icefield parkway

Reizen naar Jasper

De tweede keer dat we de Icefiels Parkway reden was om naar Jasper National Park  te gaan. De camping in de buurt van Jasper was prachtig. Op veel campings in Amerika en Canada is de mogelijkheid tot barbecuen en een kampvuur maken, ook is er bijna altijd een tafel en banken bij je camping plek. Ik weet niet of het kwam omdat we zo verwend waren door Banff National Park, of door de vele beren die we in de buurt van Jasper zagen, maar echt mooie wandelingen hebben we hier niet gemaakt. We hebben een wandeling langs Geraldine Lake gemaakt, maar ik verwachte op elke hoek een beer, dus echt ontspannen was het niet, Na twee dagen Jasper besloten we op weg te gaan naar Vancouver en Vancouver Island.

Canada

Vancouver en Vancouver Island

Vancouver was prachtig met zijn verschillende wijken en het prachtige Stanley Park met zijn totempalen, maar het avontuur begon echt op Vancouver island. Na een boottocht van ander half uur, kwamen we hier aan. Nadat we Victoria bezochten, de hoofdstad van de provincie Brits-Columbia. Was het hierna alleen nog maar natuur wat we zagen voor een paar weken. Hoogtepunten waren toch wel het wandelen in Het Goldstream Provincial Park.  Walvissen spotten op een boot in Tofino, en Pacific Rim National Park, waar we prachtig konden wandelen. Vancouver Island, is een plek waar ik zeker nog eens naar terug wil gaan.

Canada bezoeken

Wanneer je een zo lang aan het reizen bent, vraag je je af en toe wel eens af, hebben we nog wel iets te zien in dit land, Bij Canada zeg ik dan absoluut ja! Voordeel was dat we de tijd hadden en dus ook overal langere tijd konden blijven, veel  konden wandelen en zien. Maar ook genoeg rustdagen konden nemen. Toch hebben ook wij ooit nog de droom om meer van Canada ( en Alaska) te kunnen zien.

Welk land staat nog op jouw lijstje om te zien?

foto’s lodiblogt/pixabay

Bewaar voor later op Pinterest:

Een rondreis door Canada, ontdek de overweldigende natuur

19 thoughts on “Een rondreis door Canada, ontdek de overweldigende natuur”

  1. Wow wat een mooie reis en wat geweldig dat je dat als gezin hebt kunnen doen. Dat met die beren begrijp ik wel. Ooit een dienstreis moeten boeken voor een directielid waarbij echt voorzorgsmaatregelen werden gemaild qua eten en opbergmogelijkheden ‘voor het geval dat’. Nou, dan sta ik ook op scherp.
    Ik wil zelf heel graag met man en kind naar Indonesië. Onze roots opzoeken en haar alles laten zien van het land van haar Oma…

  2. Oh dat ziet er echt geweldig uit! Kunnen je kinderen zich er nog iets van herinneren?
    Canada staat ook zeker op onze lijst, maar er is dichtbij ook zoveel moois dat we er nog niet aan toegekomen zijn..

  3. Wat een speciale, maar ook prachtige reis moet dit zijn geweest Lodi. Bij ons stond New York hoog op het lijstje in Amerika, maar ik denk dat Canada daar zeker bij moet komen als ik zo naar de foto kijk en je verhaal lees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *