Breien, ondertussen ben ik toch al ruim een jaar actief met breien. Begon ik met proeflapjes, sjaals en mutsen. In de lente breide ik voor het eerst een shirt. Aangestoken door het brei virus besloot ik een vest te maken. Op wolplein.nl zag ik het Amira vest voorbij komen. Een hele uitdaging maar ik was enthousiast. Het was me wel een dingetje zeg. Ik heb een brei werk nog nooit zo vaak uit moeten halen,  op nieuw moeten beginnen. Daarnaast heb ik geleerd dat ik voortaan eerst het patroon goed moet lezen, voor ik aan het breiwerk ga beginnen..

Breien is pennen kiezen

In een mail van wolplein.nl kwam ik het patroon van de amira vest tegen. Ik was meteen enthousiast en invertarisseerde wat ik nodig had. Omdat ik nog geen groots breier ben, koop ik mijn wol nog bij de Zeeman. Kan ik op een gegeven moment goed breien dan wil ik wel op zoek naar duurder wol, maar voor nu vind ik dit nog prima. Volgens het patroon had ik naalden 8 & 9 nodig. Deze had ik niet, dus kocht ze bij een breiwinkel. Ik had de pennen en het wol. Ik kon van start.

Er klopte niks van

Vol enthousiasme begon ik met breien. Dit zag er echt niet uit. Het wol en de pennen paste niet bij elkaar. Dit kon nooit de bedoeling zijn. Voor deze pennen had ik heel ander wol nodig.  Ik besloot mijn eigen idee te gaan volgen en maakte het vest me breinaalden 5 & 6. Ik leerde twee nieuwe patronen – de parelsteek en de dwarsribbelsteek- en alles ging prima tot  in het patroon gedeelte van het armsgat kwam. Elke tweede rij aan weerzijde 3×4 en 1x 2 afkanten. Abracadabra! Gelukkig was daar mij beste vriend het ‘internet’ en met dank aan Stricka ontdekte ik dus hoe ik dit moest doen. Het was me het uitzoeken wel, maar het lukte en ik ben weer een techniek rijker.

Nu lukt het wel

De rest van het vest ging prima, nu ik begreep hoe ik het moest breien. Al klopt de bovenkant van mijn vest ( de boord) nog steeds niet. Ik heb het patroon tig keer gelezen, uitgehaald en weer op nieuw begonnen. Maar ik snapte er niks van. Mocht iemand weten wat ik verkeerd deed, laat het me alsjeblieft weten. Naast aan weerzijden afkanten en een ander patroon leerde ik ook om vooraf eerst hel goed het patroon te lezen zodat ik precies weet wat ik waar moet doen en dus niet onverwachts voor verrassingen kom te staan.

breienvest1 breien

Mooi op tijd voor de winter is mijn vest klaar. Dit had ik zelf nooit durven dromen. En nu…tijd voor het volgende project!

Zie hier meer projecten: Een vossenvest voor de zoon,  haken en breien, waar vind je de leukste patronen?

handtekeningklein

Foto’s lodiblogt

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *