school
Gezin

Wat moet ik allemaal regelen wanneer de jongens weer naar school gaan

Na zes heerlijke weken zomervakantie, moeten we er toch echt weer aan gaan geloven: School. Een van de opdrachten van de #mamachallenge2016 was Back To School. In deze blog beschrijf ik hoe onze voorbereidingen er de laatste week voor de start uit zagen.

Gymschoenen passen

Een ding wat ik in de laaste week van de vakantie doe , is de gymschoenen passen. Elke keer na gym les op school haal ik de sport kleding uit de tas, maar de schoenen blijven er in zitten. Tijd om deze dus even te passen om te zien of ze nog goed zitten. Dit jaar hadden we mazzel, de schoenen paste nog.

De nieuwe klas bespreken

De oudste gaat naar groep 5 en de jongste naar groep 4. De juffen voor de oudste die kennen we nog niet. De jongste krijgt de juffen die de oudste afgelopen jaar had. Omdat de oudste in een bijgebouw zit, hebben we besproken waar we elkaar om 12.00 en 15.00 treffen. Omdat de jongste bekende juffen krijgt, hoef ik niks over zijn ziekte te vertellen. Bij de oudste is dit anders. Nieuwe juffen stel ik altijd even op de hoogte van welke chronische ziekte ze hebben. Omdat ik de zorg zelf doe, zullen ze weinig hiervan mee krijgen. Toch wil ik dat ze op de hoogte zijn. Omdat het bij een eventuele opname ook  raar zou zijn, wanneer de juffen niet weten dat ze ziek zijn. Dit is eigenlijk onze voorbereiding.De tassen zijn weer even opgezocht, broodtrommels en drinkbekers uit de la gehaald en de school kan voor de jongens weer beginnen. Alhoewel….van hun mocht de vakantie nog wel veel langer duren.

#mamachallenge2016 Back to school

Welke andere mama’s blogde  over Back To School? Dat waren onder andere Josan van goodgirlscompagny.nl die een leuke blog schreef over een Zeeman Shoplog. Marjon ging op byjon.nl op de versiertoer met haar dochter en Kimberley schrijft op gewoon-wij.be over thuisonderwijs.

Wat moet ik allemaal regelen wanneer de jongens weer naar school gaan

Meer back to school: Back to school met Bulbby

foto lodiblogt

2 thoughts on “Wat moet ik allemaal regelen wanneer de jongens weer naar school gaan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *