Bouwen, spelen en ontdekken met Nintendo Labo

nintendo labo

Afgelopen woensdag waren we bij Nintendo om tijdens een workshop Nintendo Labo te leren kennen. Sinds afgelopen vrijdag kan iedereen aan de slag met Nintendo Labo een nieuwe lijn van interactieve bouw-, speel- en ontdek-ervaringen, ontworpen om creatieve geesten en speelse harten te inspireren. Samen met het Nintendo Switch systeem bieden de Nintendo Labo-pakketten de tools en technologie aan om leuke doe-het-zelf-creaties te maken, games met je creaties te spelen en te ontdekken hoe Nintendo Switch-technologie je ideeën tot leven wekt. ‘Een wereld ontdekking,’ volgens de jongens. Ik heb ze lang niet zo actief bezig gezien met bouwen spelen en ontdekken. Sinds afgelopen vrijdag zijn er drie Nintendo labo pakketten te koop. Vandaag deel ik onze ervaring met jullie.

Wat is de Nintendo Switch

Voor die geen die ook niet zo op de hoogte zijn van het hele Nintendo gebeuren. Wat is de Nintendo Switch nou eigenlijk? De Nintendo Switch is een gameconsole die thuis en onderweg gamen naadloos met elkaar probeert te verbinden. De console bestaat uit een centrale unit (een dock) met daarin een oplader voor een draagbaar scherm. Als het scherm in het dock zit, is het mogelijk om games zoals vanouds op de televisie te spelen.

Nintendo labo

Afgelopen woensdag waren wij op het hoofdkantoor van Nintendo in Nederland. Want de ontwikkeling gaat door. Ook bij Nintendo staan ze niet stil. Om de Switch nu nog meer te kunnen gebruiken is het Nintendo Labo tot stand gekomen. Met Nintendo Labo kun je met het hele gezin gezellig samen bouwen, spelen en ontdekken. Zo kan je een motor, huis, hengel, auto, piano of zelfs een robot bouwen. Hiermee kan je spelen, geheimen ontdekken, spelletjes spelen en meer.

Hoe werkt dit nu:

Laat kartonnen platen tot leven komen door er verschillende vormen mee te maken en combineer deze ‘Toy-Con’ met de Nintendo Switch.

  1. Bouw je Toy-Con stap voor stap volgens interactieve instructies op je Nintendo Switch.
  2. Combineer de Toy-Con met de Nintendo Switch en speel als nooit tevoren.
  3. Leer hoe je Toy-Con werkt om nieuwe mogelijkheden te ontdekken.
niet alleen gamen maar ook knutselen

De jongens mochten allebei de modelauto maken, ze volgde stap voor stap de instructies die aangegeven werden via de Nintendo Switch en dit was dusdanig duidelijk dat ze het zelfstandig konden doen. Vervolgens versierde ze de auto en toverden deze om tot olifant. Ze plaatsden  de Joy-Con aan beide zijkanten en door de Nintendo Switch konden ze de auto laten bewegen. Vervolgens konden ze ook de andere bouwpakketten uitproberen. Zij probeerde de hengel, het huis en de motor. In het filmpje onderaan dit artikel, van Nintendo, zie je heel duidelijk wat je met elk Toy-Con specifiek kan. Het huis en de motor, waren bij de jongens favoriet.

Lees ook: Nu de kinderen groter worden, wordt het makkelijker.

Drie pakketten bouwen spelen en ontdekken

Er zijn twee Nintendo Labo-pakketten verkrijgbaar: het Mixpakket en het Robotpakket. Beide pakketten bevatten alles wat je nodig hebt om je Toy-Con tot leven te wekken, inclusief de bouwmaterialen en de bijbehorende Nintendo Switch-software. Daarnaast bestaat er nog een derde pakket; Een speciale decoratieset met leuke sjablonen, stickers en gekleurde plakband kom je Toy-Con te versieren.

Ook kan je met de Switch en het labo pakket nieuwe dingen uitvinden, zoals met je hengel, de modelauto besturen. Ben je nou geïnteresseerd dan zal je echt eens een kijkje moeten nemen op het Youtube kanaal. Hier zie je wat je er allemaal mee kunnen doen.

Het mixpakket kost â‚¬ 69,99. Het robotpakket â‚¬ 79,99 en het accessoire pakket € 11,99. Prijzige pakketten, zeker wanneer je nog geen Nintendo Switch hebt. Wel zit alle onderdelen om te bouwen, spelen en ontdekken in het pakket.

Heb jij (of je kinderen) een  Switch en zou jij voor een pakket als dit gaan?

Foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

23 reacties

  1. zegt:

    Dit had mijn zoon toen hij klein was geweldig gevonden: die was en is dol op wat ik noem : knutselen met de computer. Dat soort speelgoed is inderdaad duur: maar ze leren er ook heel veel van.

    1. zegt:

      Absoluut, ze leren ook een soort van programmeren en dat is iets waar ze later denk ik ook nog veel mee te maken krijgen.

  2. Jeanine zegt:

    Ik vind het echt supertof speelgied maar inderdaad wel prijzig. We hebben de switch helaas nog niet in huis maar die gaat er vast nog wel komen.

    1. zegt:

      haha ja he! Hier denken we er ook over, vooral met deze uitbreiding set

  3. Macblogster zegt:

    Ik heb geen kleine kids meer. Dit was wel in de smaak gevallen. Ook bij mij als kind. Ik hield er van bijv oude radio’s (dat gebruikten we toen nog ) uit elkaar te halen en naderhand weer in elkaar te zetten.

    1. zegt:

      Dat snap ik helemaal. Dit is ook zo goed om te leren bouwen en in elkaar zetten.

  4. zegt:

    Leuk om over deze nieuwe ontwikkelingen te lezen. Ik kan mij heel goed voorstellen dat jongere meiden en jongens dit geweldig vinden.

  5. zegt:

    Ziet er heel tof uit. Een wereld waar ik helemaal niet inzit, maar mooi dat dit er is!

  6. Zo wat een handig item zeg! Mijn vriend houd van gamen. Ik ga hem dit even voorleggen voor onze trip naar IJsland

  7. zegt:

    Wij hebben de switch, zoals ik je vertelde.
    We gaan dan ook het mix pakket aankopen en de robot is voor zijn verjaardag! 🙂

    1. zegt:

      Super gaaf, wat zal hij er blij mee zijn!

  8. zegt:

    Ik ben een beetje een ‘nitwit’ hierin. Het zal wel aan mij liggen maar ik begrijp – zelfs na twee keer doorlezen – nog steeds niet helemaal wat ik hiermee zou kunnen 😉 Wat wel meespeelt is dat ik helemaal geen gamer ben (en ook nooit ben geweest moet ik eerlijk bekennen).

    1. zegt:

      ik snap wat je bedoelt, ik had ook het event en de You-tupe filmpjes nodig voor ik het snapte, maar dat komt ook omdat wij de Switch niet hebben. Het is echt een combi van het nintendo spel, die je nu als beeldscherm gebruikt en door delen van de Switch in de bouw werken te plaatsen werken ze samen.

  9. Ik vind die heel leuk speelgoed. Grappig hoe ‘schermspelletjes’ ook vorm krijgen in het echt!

  10. zegt:

    Ik had zelf een Nintendo vroeger haha, dat was mijn eerste dure aankoop van mijn zakgeld. Ik heb er veel plezier op beleefd. Zo grappig om te zien dat ze steeds nieuwe dingen bedenken.

  11. zegt:

    Wat onwijs grappig hoe je dit zo kan doen maar ik heb er zelf niet zo veel verstand van eigenlijk haha

  12. zegt:

    Wat goed bedacht! Ik ben niet zo van het gamen, maar het lijkt me gamen wel leuker maken voor kids;)

  13. Onze tweeling is nu 4 maar die zouden dat straks wel leuk vinden denk ik

  14. zegt:

    Het ziet er ecjt super leuk uit! Wat je tegenwoordig wel allemaal niet kan

  15. zegt:

    Ik zie het echt overal voorbij komen! Zo ontzettend leuk zeg!

  16. zegt:

    Ohh, wat gaaf dit! Ik wil zo graag een Nintendo Switch, maar ik wacht nog eventjes tot er wat meer games uitkomen. De Nintendo Labo ziet eruit als een mooie toevoeging!

  17. zegt:

    WIj zijn helemaal fan! Alle spaarpotten zijn al omgekeerd en een lijst met klusje gemaakt om de Nintendo Switch en Labo bij elkaar te kunnen sparen

  18. zegt:

    Het ziet er leuk uit! Maar inderdaad wel wat prijzig om het gewoon als cadeautje te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept