10 Leuke dingen om te doen in ‘s-Hertogenbosch

10 tips om te doen in 's-Hertogenbosch. Van Art Centre, naar Binnendieze en de Bosche Bollen van Jan de Groot

Den Bosch, ook bekend als ‘s-Hertogenbosch, is een historische en charmante stad in Noord-Brabant. Met haar vele cultuurrijke bezienswaardigheden, gezellige terrassen en leuke winkels, is het een perfecte bestemming voor een stedentrip. Of u nu op zoek bent naar een ontspannen dagje uit of een actieve vakantie, er is voor iedereen wat te beleven in Den Bosch. In deze blog lees je de 10 leukste dingen om te doen in Den Bosch!

Vervoer in Den Bosch

Als je vervoer nodig hebt is Taxi uluman de perfecte keuze voor je vervoer als taxi Den Bosch. Dit bedrijf biedt een uitstekende service, comfortabele en moderne voertuigen en ervaren en vriendelijke chauffeurs. Of je nu op zoek bent naar vervoer naar een museum, restaurant of evenement, taxi uluman is de perfecte partner voor je vervoersbehoefte.

Wat te doen in ‘s-Hertogenbosch

Wat is er allemaal te doen in Den Bosch? Je leest het hier:

1. Noordbrabants Museum

Bezoek het Noordbrabants Museum voor een overzicht van de geschiedenis en cultuur van de provincie Noord-Brabant. Het museum heeft regelmatig wisselende tentoonstellingen en een permanente collectie van kunst, fotografie, design en nog veel meer.

2. Binnendieze

Ga op ontdekkingstocht door de Binnendieze, een uniek systeem van ondergrondse kanalen die door de stad lopen. Maak een rondvaart en bewonder de prachtige architectuur en historische bezienswaardigheden onder de grond.

3. Sint-Janskathedraal

Bekijk de prachtige kunstwerken en architectuur in de Sint-Janskathedraal. Dit imposante gebouw is één van de mooiste voorbeelden van gotische architectuur in Nederland en herbergt onder meer het kunstwerk ‘De Heilige Hieronymus’ van Jheronimus Bosch.

4. Heuvelstraat

Slenter door de gezellige winkelstraat, de Heuvelstraat, en ontdek de vele boetiekjes, winkels en restaurants. Geniet van een kopje koffie op één van de gezellige terrassen en beleef de sfeer van deze levendige straat.

5. Terrassen

Geniet van een kopje koffie of een lekker drankje op één van de vele gezellige terrassen in ‘s-Hertogenbosch. Bewonder de architectuur en het levendige straatbeeld van de stad en maak een praatje met de locals.

6. Jheronimus Bosch Art Center

Bezoek het Jheronimus Bosch Art Center voor een unieke ervaring en een kijkje in de wereld van de beroemde kunstenaar Jheronimus Bosch. Het museum biedt een overzicht van zijn leven en werk en een interactieve ervaring met zijn kunstwerken.

7. Slot

Beleef de historie van ‘s-Hertogenbosch in het Slot. Dit indrukwekkende gebouw, gelegen aan het water, is één van de oudste monumenten van de stad en herbergt tegenwoordig een museum en verschillende evenementen.

8. Markt

Bezoek de Markt voor verse producten en lekkernijen. Hier vindt u een grote verscheidenheid aan producten, van groente en fruit tot verse vis en vlees. Proef de lekkernijen en beleef de sfeer van deze levendige plek.

9. Bossche Bollen bij Jan de Groot

Proef de wereldberoemde Bossde Bossche Bollen bij Jan de Groot en ontdek waarom deze chocolade gevulde bol zo populair is. Deze lekkernij is gemaakt van de fijnste chocolade en verkrijgbaar in verschillende smaken. Een must-try tijdens uw bezoek aan ‘s-Hertogenbosch.

10. De Uit-Agenda

Neem deel aan één van de vele evenementen op de Uit-Agenda en beleef de sfeer van ‘s-Hertogenbosch. Of het nu gaat om een festival, concert of theateruitvoering, er is altijd iets te beleven in de stad.

foto gratis afbeelding van Piet van de Wiel via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. Leuke tips! De rondvaart die je noemt is heel interessant, de kerk imposant, de markt leuk en de énige échte Bossche bollen zálig!

  2. zegt:

    Leuk om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept