Welke verschillende soorten trouwjurken zijn er?

welke soorten trouwjurken zijn er allemaal?

Op gebied van trouwjurken is de keuze haast eindeloos te noemen! Of je nu een rode, een gothic of gebloemde trouwjurk zoekt: ze zijn gewoon online te vinden. Maar bepaald mainstream zijn ze natuurlijk niet. De wat meer excentrieke trouwjurk valt absoluut niet binnen de huidige bruidsmode trend. Welke trouwjurken dan wel razend populair zijn anno nu en waarmee je de plank nooit kunt misslaan, nemen we hier met je door!

In welke trouwjurk wil jij de show stelen op jullie belangrijkste dag? Welke trouwjurk staat stunning en zal het hart van je partner aanzienlijk sneller doen kloppen? En misschien nog wel het belangrijkste aspect: welke trouwjurk is helemaal jij en toont jouw aard in al zijn facetten? We nemen hier de mooiste trouwjurk trends met je door! Een trouwjurk lange mouwen trend is hierbij echt opvallend. Hij is niet alleen adembenemend, maar ook net even wat warmer tijdens koudere seizoenen!

Trend 1: Fragiel bohemian chic Trouwjurk

Is het een prinsessen trouwjurk? Nee, en toch .. ergens weer wel. Bohemian chic en toch zo fragiel gevormd; het is misschien wel een van de mooiste trouwjurken van dit moment. Het is een jurk die rank om het lichaam valt. Het open decolleté valt praktisch tot aan de 70’s taille, zonder ook maar een moment ordinair te worden. De lange mouw is van kant en maakt de look compleet. Dit is een eigentijdse, aantrekkelijke en elegante trouwjurk.

Trend 2: Zeemeermin jurk

Je moet er van houden, de trend is haast sensueel te noemen aangezien het accent op de strakke taille en heup partij ligt, waarna deze jurk weer wijds uitloopt vanaf kniehoogte. Een heuse zeemeermin look en absoluut razend populair onder de wat jongere bruiden die zich graag -al dan niet bewust- laten inspireren door de Kardashians. Het lijfje kan bestaan uit een haltertop, met of zonder open rug, of juist een wat meer open decolleté bieden. In deze jurk voel jij je een heuse vamp!

Trend 3: Prinsessen jurk

We kunnen ons er allemaal wel een voorstelling bij maken: de prinsessen trouwjurk! Alsof je zo uit een filmdecor wegloopt in jouw prachtige, Sisi-achtige, barokke jurk! Een prinsessen trouwjurk kent altijd een smal bovenlijfje, wat vervolgens vanuit de taille overloopt in een wijd uitlopende jurk; het cinderella effect! De rok kan zo bont gemaakt worden als je wilt met behulp van laagjes tule. Er bestaan diverse, gedecoreerde varianten op deze geweldige prinsessen jurk, bijvoorbeeld met kant en strass steentjes. 

Trend 4: Trouwjurk met lange mouwen

Mouwen vormen bijzondere eyecatchers. Zo kun je kiezen voor lange mouwen van dichte stof, of juist voor kanten mouwen, maar ook voor half lange mouwen, of voor maar één mouw aan één zijde. Voor het accent kun je ook nog kiezen voor schouderloze mouwen, de mouw valt dan vanaf borsthoogte. Kies je voor lange mouwen, dan bestaat er dus heel veel keuze uit het type mouw: laat je verrassen – ze vormen een grote trend momenteel!

Welke trouwjurk je ook kiest, het allerbelangrijkste is dat jij je geweldig voelt in deze bijzondere jurk! 

Lees ook: Wat doe je eigenlijk met het bruidsboeket na je huwelijksdag.

foto gratis afbeelding van Lynn Greyling via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept