5 x inspiratie voor een roadtrip door Nederland

Een Roadtrip door Nederland

Blijf jij dit jaar thuis in de zomervakantie, maar wil je wel iets ondernemen, dan is een roadtrip door Nederland misschien een leuk idee. Hostelketen Stayokay heeft onlangs een nieuwe tool gelanceerd waarmee je eenvoudig een roadtrip kunt uitstippelen door Nederland. Of je nu een weekend wilt toeren of twee weken lang zoveel mogelijk van ons land wilt zien, je kunt je route helemaal zelf samenstellen.

Kies jij voor de stad, kust of natuur

Waar jouw wens qua vakantie ook ligt in de stad, kust of natuur, bij Stayokay helpen ze graag met het uitzoeken van jouw favoriete hostels. In dit artikel 5 mooie plekken die als perfecte uitvalsbasis dienen voor een roadtrip door Nederland.

Een roadtrip door Nederland met Stayokay

Misschien wil je een weekendje weg, een midweekje of heb je langer de tijd. Met Stayokay kan je heel makkelijk een roadtrip door Nederland maken. Stayokay heeft een twintig locaties op de mooiste en meest unieke plekken in Nederland. Je kiest zelf waar je wilt slapen, bijvoorbeeld in een privé-, familie- of comfortkamer of in een duurzaam Wikkelhouse. 

Uitwaaien in Noordwijk

Heerlijk uitwaaien aan de Hollandse kust, met een verblijf in Stayokay Noordwijk gaat dat zeker lukken. Het hostel grenst direct aan de duinen en het bos, is geschikt voor een lekkere dag op het strand of om op de fiets het dorpje en de omgeving te ontdekken. In en rondom de plekken bij Noordwijk is genoeg te doen voor jong en oud. 

Wat ook heel leuk is in Noordwijk is Space Expo.

Stayokay noordwijk

Slaap eens in een kasteel in Domburg

Stayokay Domburg is een hostel op een unieke locatie, namelijk in Kasteel Westhove. Dit kasteel is onlangs door de ANWB uitgeroepen tot een van de allermooiste kastelen in Nederland. Naast de bijzondere ervaring om te overnachten in een kasteel, valt er in deze Zeeuwse badplaats ook genoeg te beleven. Neem een kijkje bij de gezellige sferen in het dorpje of plof lekker neer bij een van de vele strandtenten.

Een stuk met de auto rijden is leuk maar In Domburg en omgeving kan je ook heel goed fietsen en leuk om naar toe te wandelen in de Watertoren.

Verblijf een paar dagen in den Haag

Stayokay Den Haag ligt een paar minuten met de fiets van het mooie centrum waar je prachtige gebouwen, unieke musea en een hele boel gezellige restaurants vindt. Je kan vanuit de Lange Lindelaaneen mooie wandeling maken om vervolgens bij een van de vele hippe winkels te gaan shoppen. De kamers van Stayokay Den Haag zijn recent gerenoveerd en mega hip. Dé perfecte locatie voor een vrienden of vriendinnen weekend en natuurlijk een prima start voor een roadtrip door Nederland. 

Naar de achterhoek

De grote stad is leuk, maar naar de achterhoek is natuurlijk ook een prima plek om tijdens jouw roadtrip door Nederland te bezoeken. Stayokay heeft locaties in de achterhoe en Stayokay Gorssel is hier eentje van. De Noorse sferen gemixt met Achterhoekse gezelligheid is een goede combinatie. Er is zicht op de prachtige achtertuin en in de omgeving vind je de gezellige Hanzesteden Deventer en Zutphen. Gorssel is een van de meerdere locaties die tegenwoordig laadpalen hebben voor elektrische auto’s. 

stayokay Gorssel in de Achterhoek

Maastricht mag natuurlijk ook niet vergeten worden deze vakantie

Deze chique en gezellige stad in het zonnige zuiden is ook zeker de moeite waard. Stayokay Maastricht ligt aan de Maas en op loopafstand van de stad. Zeg je Maastricht of Zuid-Limburg dan zeg je bourgondisch genieten: van wijnproeven in Franse sfeer tot uitgebreid borrelen. En als je er dan toch bent, tegen een stuk vlaai kun je geen nee zeggen. Zuid-Limburg is ook heel leuk om samen met kinderen te bezoeken.kinderen.

HOE WERKT HET?

Op de site van Stayokay kan je kiezen uit 20 Stayokay locaties en desgewenst toevoegen aan je roadtrip. Je kan je reis en overnachtingen helemaal zelf samenstellen: of je nu een weekend wilt toeren of 2 weken lang zoveel mogelijk van Nederland wilt zien. Alles kan!

  • Je pakket is gemakkelijk samen te stellen.
  • Klik op één hostel en ga door naar de boekingspagina.
  • Kies nog een hostel en voeg het toe aan je boeking. Wil je graag korting op je overnachting? Check dan eens de Stayokay card! 
  • Maak je roadtrip compleet met extra’s zoals een diner en fietshuur.
  • Leuke tip: Overnachten in de spoorwegmuseum kamer bij Satyokay in Utrecht.

foto’s beeldbank Stayokay/ gratis afbeelding via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept