Een boot huren- Ontdek boten op de meest bijzonder locaties

een boot huren in Nederland

Kies jij dit jaar voor een vakantie in eigen land en wil je voor een dag of wat een boot huren kijk dan eens bij Click&Boat, de Airbnb voor boten. Je vindt hier boten voor met en zonder vaarbewijs. Hieronder lees je hier alles over en krijg je tips.

Is een boot huren makkelijk

Wij, Nederlanders zijn gek zon, zomer en water. Logisch, want het is toch ook heerlijk om met mooi weer een dag op het water door te brengen met familie, vrienden of collega’s? Helemaal nu steeds meer Nederlanders voor een vakantie in eigen land kiezen. Heb je nu zelf geen boot, geen probleem, een boot huren is heel makkelijk. Op het platform van Click&Boat, dé Airbnb voor boten, huur je namelijk makkelijk een boot van particulieren of professionele verhuurders, ook als je niet over een vaarbewijs beschikt.

Waar vind ik dan een boot om te huren

Misschien blijf je het liefste een beetje in de buurt van huis of vind je het juist leuk om ergens anders een een stukje Nederland te ontdekken. Op de site van Click&Boat kan je precies aangeven waar je graag heen zou willen gaan, hieronder alvast vijf tips:

1. Met een zeilboot varen in Friesland

Friesland is bij uitstek de provincie waar je de mooiste zeiltochten kunt maken. Bijvoorbeeld op de Friese Meren, het IJsselmeer of de Waddenzee. Enige zeilervaring (en een vaarbewijs) is wel vereist bij het huren van deze zespersoons zeilboot, gelegen in Makkum. Vanaf deze plek vaar je zo het IJsselmeer op, waar je ideaal vaarwater voor een kortere of langere zeiltocht vindt. Ga je voor een langere zeilreis, bijvoorbeeld met het gezin? Vaar dan de Afsluitdijk door, na de brug en de sluis kun je beginnen aan je tocht naar de Waddeneilanden! Helemaal een gave ervaring is om tussen 6 en 11 augustus richting Friesland te varen voor de Sneekweek.

Deze zeilboot vind je hier: Jeanneau- Sun Odyssey

zeilboot Makkum Friesland
Zeilboot Jeanneau Sun Odysse (Makkum credits Click&Boat.nl

2. Een woonboot in de Biesbosch

Wij Nederlanders zijn gek op woonboten. Op een woonboot kun je zelf ervaren hoe het is om te leven op het water, vooral wanneer je kiest voor een verblijf van een paar nachten. In Nationaal Park de Biesbosch vind je dit modern ingerichte pareltje voorzien van heteluchtverwarming, airco en een achter- en bovendekterras, waardoor er altijd wel een plekje in de zon te vinden is. Met deze woonboot hoef je niet op één plek te verblijven, je kan er ook op uit gaan om de groene oevers van het 90 km2 natuur- en recreatiegebied te verkennen. 

Een woonboot huren in de Biesbosch
Woonboot Wordragen (Biesbosch)Credits: Click&Boat NL

3. Op een driemastschoener in Enkhuizen

Een boot huren is niet alleen leuk voor in de vakantie, maar natuurlijk ook als een uniek bedrijfsuitje of familiefeest. Terug in de tijd ga je op een historisch schip, zoals een Tjalk of een Skûtsje. Van oorsprong zijn het zeilende vrachtschepen voor de binnenwateren, maar tegenwoordig worden ze verhuurd aan grote groepen mensen. Op deze 35 meter lange driemastschoener in Enkhuizen bijvoorbeeld, kunnen vijftig mensen aan boord en zijn 30 slaapplekken. Je hoeft je tijdens de tocht nergens zorgen over te maken, want een ervaren team zorgt ervoor dat het vaartuig wordt bestuurd en goed in de zeilen wordt gezet.

Kijk op de site voor deze driemastschoener.

4. Op een elektrische boot door de grachten van Amsterdam

Is het varen door de grachten van Amsterdam voor velen niet een droom? Een boot huren is nu heel makkelijk bij Click&Boat, ook in Amsterdam. Heb je wat te vieren en zoek je naar een boot die geschikt is voor bedrijfsfeestjes, vrijgezellenfeestjes, verjaardagen of een dag op pad met vrienden? In de grachten van Amsterdam zijn er verschillende opties te vinden voor al deze gelegenheden, zoals een elektrische open motorboot voor maximaal 52 personen. Ontdek de grachten van Amsterdam in goed gezelschap en exclusieve catering aan boord. Mocht het plotseling gaan regenen, dan zorgt de crew ervoor dat je binnen no-time droog zit onder de overkapping. 

 Amsterdam
Elektrische motorboot Nomag (Amsterdam) Credits Click&Boat NL

5. Een sloep huren en door Delft varen

Naast Amsterdam heeft Delft ook een eeuwenoude grachtengordel die zeker de moeite waard is om te ontdekken. De ideale manier om dit te ervaren is met deze prachtige sloep. Voor maximaal zes personen. Bijvoorbeeld met het gezin of collega’s. In de ‘stad van Delfts blauw’ vaar je namelijk langs prachtige monumentale panden en onder de meest idyllische bruggen door. Ondertussen ontdek je de interessante historie van de stad: wist je dat Willem van Oranje in Delft heeft gewoond? 

Een sloep huren in delft
Sloep Corsiva (Delft) Credits: Click&Boat NL

Varen zonder vaarbewijs

Dus of je nu wil varen met of zonder vaarbewijs, op een woonboot wil verblijven, een sloep, of een zeilschip bij Click&Boat huur je voor iedereen die graag het water op wil een passende boot. En hoewel de boten hierboven in Nederland liggen, kun je via het platform boten binnen heel Europa van particulieren huren. De keuze is ruim en gevarieerd: van sloepjes en woonboten tot jachten en catamarans.

Lees ook: Waar kan je een catamaran of jacht huren binnen Europa.

foto’s beeldbank credits Click&Boat.nl Driemastschoener Nil Desperandum Enkhuizen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept