7 bijzondere plekken voor een staycation in het voorjaar

7 bijzondere plekken voor een Staycation in het voorjaar

Ben jij nog op zoek naar een bijzondere plek om dit voorjaar een staycation door te brengen? Lees dan zeker verder. In dit artikel lees je alles over vakantie vieren in een voormalig klooster, gerenoveerde kerk of lodge tussen de duinen. Bijzondere plekken voor een paar dagen weg in eigen land!

Een staycation in het voorjaar

Zijn we er allemaal niet een beetje aan toe, even weg uit je eigen omgeving. Even een korte staycation. Vakantie in eigen land is de afgelopen twee jaar enorm populair is geworden. Dit is natuurlijk geen verrassing. Wat wel verrassend is, dat steeds meer mensen ontdekken hoe mooi Nederland is.

Een workation in eigen land

Nederland is divers genoeg. We hebben een kustlijn van 350 kilometer. Vele bossen, heide, meren, eilanden en gezellige steden is Nederland. Er is keuze genoeg voor als je een weekendje weg wil in de natuur. Een relaxed welness weekend in een kuuroord. Een leuke stedentrip binnen Nederland of een workation in eigen land. Ik zet een aantal bijzonder plekken op een rij.

Merici Hotel

Merici hotel vind je in bruisende stadscentrum van Sittard, vlak achter de Markt. Dit hotel wordt omringd door de Geheime Tuinen van Sittard. Merci hotel is een elegant viersterren kloosterhotel, gevestigd in een voormalig 19e-eeuws klooster. Het Hotel is zowel van buiten als van binnen een bijzondere verschijning. Het is een volledig gerestaureerde kloosterkwartier met een moderne inrichting. Merici heeft verschillende luxe kamers en ruime suites die van alle gemakken voorzien zijn. Er is een prachtige bruidssuite met losstaand bad en regendouche.

Alle informatie over Merici Hotel vind je hier

BUNK Amsterdam

BUNK Amsterdam is een supermodern hotel in Amsterdam-Noord. Dit bijzondere hotel vind je in de 100 jaar oude Sint-Ritakerk. Bij BUNK is een overnachting echt een beleving. De kamers zweven als huisjes door de ruimte (zoals in een Italiaans bergdorp). Je kan kiezen voor 1 van de privé kamers of voor een gedeelde kamer (dorm). In het restaurant heb je lange tafels en staan er gerechten uit de wereldkeuken op het menu. Vanaf het centrum van Amsterdam is het maar een paar minuutjes overvaren met de gratis pont naar Noord. Deze wijk leeft, bruist en barst van de culturele hotspots. Je vindt hier het authentieke Noordse stadsleven, die de massa’s toeristen nog niet ontdekt hebben. 

Alle informatie over Bunk Amsterdam vind je hier.

Bunk hotel in Amsterdam

Hotel Lytel Blue

Lytel Blue is een prachtig boutique hotel in Riethoven, in de omgeving van Eindhoven. Bij Lytel Blue heb je een keuze uit verschillende mooie, blauwe kamers. Kies je de comfortabele Lytel Blue Rooms, de luxe Blue Suites of de bijzondere Special Blue room. Deze laatste kamer is volledig plasticvrij en je komt er verschillende alternatieven voor plastic tegen. Je kan hier prima wandel door de bossen. Mooie gebouwen bezoeken, genieten van een museum of een drankje drinken in de stad. Dineren kan tegenover het hotel bij restaurant Vandeijck, welke is gevestigd in een monumentale boerderij.

Alle informatie over Hotel Lytel Bleu vind je hier.

Lytel Blue is een prachtig boutique hotel in Riethoven, in de omgeving van Eindhoven.

Thermae 2000

En wat dacht je van Thermae 2000! Thermae 2000 is een bekend wellness center gelegen op de Cauberg in Valkenburg. Je vind hier een groot spa resort met vele sauna’s, binnen- en buitenbaden alles met prachtig uitzicht over de Limburgse heuvels. Overnachten kan in het Wellness Hotel. Bij Restaurant Pure geniet je van kleurrijke culinaire gerechten. Vanaf het Thermae 2000 hotel ben je zo in het pittoreske Valkenburg.

Alle informatie over Thermae 2000 vind je hier.

Hotel Haarhuis

Hotel Haarhuis in Arnhem is een luxueus hotel met een rijke historie. Ideaal voor een staycation.Hotel Haarhuis is een plek waar mensen samen komen. Het is een fullservice 4-sterren hotel met diverse restaurants & bars, fitness, congrescentrum en zelfs een City Spa om te relaxen na een dag in de stad. Een bijzondere plek waar Arnhem en de rest van de wereld elkaar ontmoeten. Bij Hotel Haarhuis vind je diverse concepten onder één dak.

Alle informatie over Hotel Haarhuis vind je hier.

Roompot 

Bij het gloed nieuwe Rompot park: Roompot Callantsoog verblijf je in luxe lodges middenin de duinen. Roompot bevindt zich op maar 500 meter van zee. De kleurrijke houten woningen zijn zeer modern van zowel binnen als van buiten. Callantsoog is een sfeervolle, gemoedelijke vakantieplaats waar genoeg te doen is voor jong en oud. Door de duinen loop of fiets je direct naar het strand. In de zomer neem je een verfrissende duik en in de winter maak je er lange strandwandelingen. In het kleine centrum van Callantsoog zijn gezellige terrassen en eettentjes.

Alle informatie over Roompot vind je hier.

Bilderberg Kasteel Vaalsbroek

Kasteel Vaalsbroek in Vaals is een prachtig gelegen hotel voor een staycation, vlak bij het Drielandenpunt, Maastricht en Aken. Het is onderdeel van Bilderberg Hotels en gevestigd op een eeuwenoud landgoed van 18 hectare in het schilderachtige Limburgse heuvellandschap. Kasteel Vaalsbroek is de ideale bestemming als je op zoek bent naar een romantisch onderkomen. Het heeft alles voor een ultiem ontspannen hotelverblijf. Het hotel beschikt over sfeervol ingerichte hotelkamers en suites in de hotelvleugel naast het kasteel. Geniet van het schitterende uitzicht over het glooiende Limburg. EnnNa een dag in stad of natuur kun je heerlijk ontspannen in het zwembad en sauna.

Alle informatie over Kasteel Vaalsebroek vind je hier.

Kies eens voor een andere omgeving

Of je nu kiest voor een stad, de duinen of de natuur ouw staycation is dit jaar in Nederland. Want Nederland is prachtig in alles wat we te bieden hebben.

foto’s beeldbank/uitgelichte afbeelding Roompot

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept