Hochsteiermark- Een ideaal wintersportgebied in Oostenrijk

Hochsteiermark in Oostenrijk is een ideaal wintersportgebied voor gezinnen

Hochsteiermark is een ideale plek in Oostenrijk voor jouw wintersportvakantie. De regio is nog niet ontdekt door het massatoerisme en de kleine skigebieden – zestien in totaal – zijn ideaal voor gezinnen met kinderen. Zo kan je genieten van je vakantie zonder de wachtrijen.

Hochsteiermark in Oostenrijk

Of je nu naar Frankrijk wil gaan voor de wintersport of Oostenrijk. Plezier voor het hele gezin staat voorop. Hochsteiermark in Oostenrijk is een plek waar massatoerisme nog niet is toegeslagen en voor velen kan dit een voordeel zijn. Hochsteiermark ligt in het noordoostelijk deel van de deelstaat Steiermark. Het gebied strekt zich uit van Stuhleck, wat het grootste en modernste skigebied in het oosten van Oostenrijk is. En gaat helemaal tot de Niederalpl, de Schwabenbergarena Turnau en de Brunnalm-Hohen Veitsch.

Genoeg te doen op wintersport gebied

In dit deel van Oostenrijk is er gelegenheid tot 227 kilometer aan toerskiën, 60 km aan rodelbanen, 104 kilometer langlaufloipes en 300 km aan sneeuwschoen wandelpaden. De dichtstbijzijnde stad is Graz.        

Lees hier alles over vakantie vieren en skiën in dit gebied.

in de winter op vakantie
TRV HOCHsteiermark Tom Lamm

Geniet op bijna 2.000 meter hoogte van de zonsopgang

Voor vroege vogels die op tijd willen gaan skiën is er in het wintersportgebeid Stuhleck gelegenheid tot ontbijten op de bergtop met adembenemende uitzichten. Of snuif de frisse lucht op grote hoogte in het Mariazeller Bürgeralpe skigebied met zo’n 10 kilometer aan pistes. Met de Bürgeralpe-Express gondel heb je ook een prachtig uitzicht op het bedevaartsoord van Oostenrijk – de Mariazellbasiliek in Mariazell.

Kinderen gratis in lift

Ook gebieden als Niederalpl-Mürsteg, Brunnalm-Hohe Veitsch, Aflenzer Hochschwab en Schwabenbergarena Turnau (3 liften, 4 pistes waarvan 2 zwarte pistes) zijn perfecte wintersportbestemmingen voor families met kinderen. En dan niet alleen de oudere kinderen, maar voor kinderden in alle leeftijden. Dit mede vanwege het feit dat er nauwelijks wachttijden zijn voor de liften. In Niederalpl mogen kinderen tot 15 jaar onder begeleiding van een volwassene gratis mee in de liften.

Sneeuwschoenwandelen

Betekende vroeger een wintersportvakantie voornamelijk skiën en/of snowboarden, vandaag de dag vragen mensen om een breder winterpret aanbod. Zo kan je prima wandelen in Waldheimat am Alpl. En wil je wel een keer vroeg op in de vakantie, dan is de zonsopgang wandeling naar de Hohe Veitsch wel wat voor jou! Denk wel aan goede schoenen en een warme outfit!

Skibobs en yooners

Naast sleeën zie je hier steeds meer skibobs, een soort fietsski met een zadel. De Skibob Wereldkampioenschappen 2022 vinden plaats van 4 tot 6 maart 2022 in Stuhleck. Ook de zogeheten ‘yooners’ – een slee met een zitje en één skilat – winnen aan populariteit. Wandel met sneeuwschoenen omhoog en ga dan al sleeënd met een yooner naar beneden. Of ga wandelen met een ervaren gids: of je nu een beginner of ervaren wandelaar bent, met zijn tweeën, met de hele familie of met een groep op stap wil, door bossen, weilanden of hoogplateaus, er is een breed voor-ieder-wat-wils-aanbod.

Vind hier alle informatie over wandelen in dit gebied

Toch liever naar Frankrijk? Lees hier wat je kan doen in de winter in de Ardèche

Buitenlucht stimuleert eetlust

En omdat frisse lucht de eetlust opwekt, zijn er verschillende culinaire huttentocht wandelingen uitgezet: een populaire huttentocht is die naar de Aflenzer Bürgeralm waar je verschillende lokale specialiteiten zult proeven waaronder Pierepfandl, Türkenmtommerl, Häferlkaffee en Buchtln.

Kerstmarkten

De aanloop naar kerst is een zeer sfeervolle periode in deze streek: de grootste kerstmarkt van Oostenrijk – de Mariazell Advent – opent op 18 november 2021. Daarnaast vind je kerstmarkten in Stuhleck, de sfeervolle Waldweihnacht in Bruck an der Mur en in de binnenstad van het pittoreske Kapfenberg .

Lees ook: Tips voor een vakantie in Oostenrijk; Ramsau en Lienz. Stubaital

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto beeldbank/ uitgelichte foto Schneeschuhwanderung nixxipixx.com

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept