Optimale huid en haarverzorging in de herfst-tips

Optimale huid en haarverzorging in de herfst-tips

Gebruik jij in de herfst andere huid en haarverzorging producten dan in andere seizoenen of heb jij een standaard routine van wat jij gebruikt? Ik geef je vandaag mijn tips voor de herfst periode. En review twee hele fijne producten namelijk een Scrub+ van IK Skin Protection en een Beauty Pillow.

Huid en haarverzorging in de herfst

Waarom zou je überhaupt je huid en haarverzorging aanpassen in de herfst? Is dit echt nodig en waarom dan? Omdat ik zelf merk dat mijn lichaam meer verzorging nodig heeft wanneer het buiten kouder wordt ben ik dit eens uit gaan zoeken.

Een drogere huid in de herfst en winter

Over het algemeen wordt de huid in de herfst en winter wat droger. Het kan daarom goed zijn je verzorgingsroutine in de herfst aan te passen. Je huid kan nu best (tijdelijk) behoefte hebben aan andere producten.

Lees ook: Hoe hou je jouw huid mooi?

Wat kan je extra doen aan huid en haarverzorging in de herfst

Haarverzorging

In de zomer periode heeft je haar heel wat te verduren gehad. Denk aan zon, chloor, warmte. Maar ook in de herfst kan je haar belast worden door weer omstandigheden. Denk dan aan droog en statische haar. Ook kan je in deze periode meer last hebben van haaruitval. Daarom deze tips:

  • Probeer zo min mogelijk in het haar te wrijven wanneer je het wast. Masseer de shampoo zacht in het haar en dep het hierna rustig droog met een handdoek. Ik gebruik zelf een shampoo bar die ik in mijn haar masseer.
  • Was je haar niet met te warm water
  • Borstel je haar zacht en met beleid
  • Gebruik een masker of serum voor die extra verzorging.
  • Slaap op een satijnen kussensloop (hieronder lees je hier meer over)

Lees ook: Een shampoo bar- een goede weg naar minder plastic afval.

Huidverzorging

  • Gebruik elke dag een bodylotion om je huid goed vet te houden. In de herfst en winter voelt deze altijd veel droger aan.
  • Gebruik naast dag en nachtcrème een scrub om je gezicht en hals goed gezond te houden
  • Droge lippen, niet meer met een lippenbalsem.
  • Drink genoeg water, de lucht is droger, ramen zitten dicht en de kachel gaat weer aan. Water drinken is zo goed voor je huid.

Lees ook: Native Collegen Gel van G.M. Collin. Voor ieder huidtype .

Nog een paar extra tips en reviews

Onlangs mocht ik een aantal producten reviewen die mijn huid en haarverzorging die extra boost geven in de herfst.

IK Skin Protection

Een gezonde huid voor iedereen door natuurlijke schoonheid te versterken met bewezen effectieve skincare, ontwikkeld in harmonie met de natuur: dat is de missie van IK Skin Perfection. Met respect voor het inzetten van de kracht van de natuur brengt IK Skin Perfection jouw huid terug naar een gezonde basis met 100% pure en krachtige ingrediënten. IK Skin Perfection maakt bewuste keuzes in combinatie met hoogwaardige producten, behandeling en voeding voor het bereiken van een doeltreffend resultaat in je dagelijkse skincare ritueel voor iedere huidwens of ieder huidprobleem. Middels pure, veilige en groene ingrediënten – cosmeceuticals – biedt IK Skin Perfection de perfecte afgestemde huidzorg voor elke specifieke behoefte. Wees lief voor jezelf en de planet en kies bewust!

MILDE 3-IN-1 SCRUB

SCRUB+ is een romige 3in1 formule: een lysing, peeling en scrub in één. De scrub verwijdert dode huidcellen en verbetert de teint en textuur maximaal. Alle hoogwaardige werkstoffen worden nu maximaal door de huid opgenomen.

Hoe gebruik je het?

Je brengt de scrub naar behoefte aan en laat het inwerken. vervolgens gelijkmatig inmasseren over het gezicht, hals en decolleté. Hierna afspoelen met lauw warm water. Deze scrub verwijderd dode huidcellen, maakt de huid gladder en verbetert de huidtextuur. De scrub is dierproef vrij.

Persoonlijk vind ik deze Scrub+ van IK Skin Protection erg prettig, de scrub voelt goed aan op mijn huid en na het afspoelen met koud water voelt de huid van mijn gezicht zacht aan. De Scrub+ zit in een prachtige stijlvolle en chique verpakking, dat maakt het alleen al mooi om in de badkamer neer te zetten.

Scrub van IK Skin Perfection

Een Satijnen kussensloop van Beauty Pillow

Op zoek naar een ultiem wondermiddel voor huid en haar? Maak dan nu kennis met Beauty Pillow! Dit is dé specialist in satijnen kussenslopen en oogmaskers. Slaap jezelf mooi en begin stralend en uitgerust aan een nieuwe dag.

De voordelen van een satijnen kussensloop

Beauty Pillow kan een mooie aanvulling zijn op de dagelijkse routine om de werking van de producten te optimaliseren.

  • Slaapt heerlijk verkoelend
  • Voorkomt slaapvouwen in het gezicht
  • Verfijnt rimpeltjes en zorgt voor een zichtbaar stralende huid
  • Bestrijdt acné en onzuiverheden
  • Zorgt voor makkelijk doorkambaar en glanzend haar
  • Voorkomt gespleten haarpunten en pluis
  • Het haar wordt minder snel vet en blijft in model
  • Kalmeert een onrustige en gevoelige (hoofd)huid
  • Behoud van haar- en wimperextensions
  • Mooier resultaat van PMU-behandelingen Intensievere werking van huid en haarproducten
  • Is een anti-allergeen tegen huisstofmijt en pollen

Geweldige resultaten

Dankzij het heerlijke satijn van een Beauty Pillow worden verzorgingsproducten beter opgenomen en kunnen deze extra goed hun werk doen. De talgproductie wordt gereguleerd en het satijn in de kussensloop heeft een polijstende werking waardoor de huid niet wordt opgeruwd en het haar ongestoord over het kussen kan glijden. Daarnaast krijgen puistjes en onzuiverheden op de huid de kans om te kalmeren door de Beauty Pillow en verdwijnen deze een stuk sneller.

Verkrijgbaarheid

De Beauty Pillow is verkrijgbaar in 18 trendy kleuren. Eenvoudig online te bestellen op de site of bij één van de verkooppunten voor de prijs van €23,95!

Persoonlijke ervaringen met de Beauty Pillow

Ik slaap heerlijk op de satijnen kussensloop van Beauty Pillow. Niet alleen staat het mooi op mijn bed en voelt het fijn bij het slapen. Voor mij is het grootste voordeel dat mijn haar veel minder pluist (iets wat ik zeker in de herfst en winter normaal heb) en er na een nacht slapen veel minder klitten in mijn haar zitten. Ook vind ik het verkoelende effect en het zachte van de kussensloop heel prettig slapen.

huid en haarverzorging herfst
beauty pillow, een zijdezachte kussen om heerlijk op te slapen.

Lees ook: Nachtmode- van pyjama tot loungewear.

Goede verzorging is belangrijk

Welk seizoen het ook is, een goede huid en haarverzorging is belangrijk. Maar zeker in de herfst, wanneer we na een zomer weer meer kou op ons lichaam krijgen. Kleed je niet alleen warm aan. Verzorg je huid en haar goed, het is niet alleen fijn voor je lichaam, het is ook even jouw me-time moment!

Lees ook: 20 tips voor een fijne herfst periode.

foto’s lodiblogt/beeldbank

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept