Eenvoudig of juist luxe kamperen in de Alpen- Met tips

Ben jij iemand die houdt van back to basic en kamperen in de natuur of ben jij meer van het luxe glamping leven? In de Tiroler Zugspitz Arena zijn de kampeermogelijkheden onbegrensd. Hier de tip voor acht zomercampings voor een rustige vakantie in een prachtige bergomgeving oftewel kamperen in de alpen!

Tiroler Zugspitz Arena

De Tiroler Zugspitz Arena ligt tussen het Wetterstein-gebergte en de Mieminger-bergketen. Het is een bruisende vakantieregio met prachtige natuur, kristalheldere meren, rust, sportieve uitdagingen, regionale cultuur en gastronomie. De bewoners zijn erg gastvrij en zeer behulpzaam. Vandaag acht campings in de spotlight, van eenvoudig tot zeer luxe, en alle zeer goed bereikbaar, waardoor kamperen in de alpen alleen maar positieve punten heeft.

Fietsen, wandelen of klimmen

Want of je nu komt voor je rust of juist wil bewegen. Ook sportievelingen als wandelaars, zwemmers, fietsers en klimmers kunnen zich hier naar hartenlust uitleven. Op www.zugspitzarena.com/nl vind je alle campings in de regio met veel interessante aanbiedingen zodat kamperen in de alpen een feestje wordt. Hieronder acht campings kort uitgelegd, zodat je zelf de keuze kan maken:

Camping Heiterwanger See

‘Hier ben je praktisch aan het einde van de wereld, er is geen verkeer en geen lawaai’, zegt Birgit Hauser van camping Heiterwanger See. De kleine camping ligt bij het prachtige meer Heiterwanger See. De deels uit steenslag bestaande standplaatsen bevinden zich grotendeels tussen de vaste plaatsen. Er is een grasstrand en wat verderop is een rivierstrand met kiezels. De omgeving is alleen te voet of per fiets te verkennen. Als alternatief zijn er boottochten en een SUP-verhuur bij de Heiterwanger See. Met 63 plaatsen is Fischer am See een van de kleine, maar uitstekende campings in de regio. Informatie: www.camping-heiterwangersee.at.

Camping Dr. Lauth Ehrwald

Camping Dr. Lauth is een kleinschalige camping aan de rand van Ehrwald, aan de voet van de Zugspitze. De standplaatsen bevinden zich voornamelijk op terrassen en hebben uitzicht op het omringende bergmassief. Gezelligheid vind je in de Biergarten met grill en bij de pizzeria. Er is een kinderboerderij met klein vee, zoals konijnen en lammetjes. Je kunt gebruik maken van een infraroodsauna en een klein opbouw zwembad. Vlakbij vind je een 9-holes golfbaan. Informatie: www.campingehrwald.at.

Camping Zugspitz Resort

De vijfsterrencamping van het Zugspitz Resort is onlangs uitgebreid met 45 nieuwe campingplaatsen. Daarmee staat de teller op 190 terrasvormig aangelegde plaatsen. Campinggasten kunnen gebruik maken van de vele faciliteiten van het prachtig vernieuwde Zugspitz Resort. En dat maakt van de camping een echte glamping-de-luxe.

Je vind er een 1500 m2 grote Spiele & Wasserwelt met zwemparadijs, overdekte zwembaden, sauna’s, stoombad, zoutgrot en rustruimtes. Ook de knusse hotelbar, gezellige restaurants, campingwinkel en fitnessruimte staan ter beschikking. Campinggasten kunnen ook gebruik maken van de indoor­avonturenwereld met bioscoop, klimmuur, kartbaan en play & chill-ruimte. Voor kinderen vanaf drie jaar zijn er dagelijks activiteiten in Didis-kinderclub.

Het Deluxe-Badehaus biedt 35 moderne badkamers met ligbaden en dubbele wastafels. In de goed uitgeruste keuken met vaatwasser en koelkasten maak je samen de lekkerste gerechten klaar. Informatie: www.zugspitz-resort.at/camping.

Camping Sunnawirt

Sunnawirt is een eenvoudige camping voor campers. Hier vind je een ligweide en prima sanitair. In het restaurant worden heerlijke streekproducten geserveerd. Het ligt in de natuur op 1 km van de Heiterwanger See. Informatie: www.sunnawirt.at/camping.

Camping Lärchenhof Lermoos

Camping Lermoos Lärchenhof heeft 40 kampeerplaatsen en is goed bereikbaar. Je kunt desgewenst ook overnachten in het hotel of in een van de appartementen. Voor de liefhebbers is er een sauna, zonnebank en stoombad aanwezig. Lärchenhof ligt naast een buitenzwembad en peuterbad. Voor de sportieve vakantieganger heeft de camping excursieprogramma’s en begeleide wandeltochten. Op de camping is een snackbar en een uitstekend restaurant aanwezig. Informatie: www.laerchenhof-lermoos.at/de/camping.

Alpencamp Marienberg Biberwier

Alpencamp Marienberg is een gastvrije terrassencamping in Biberwier dat ligt aan een pittoresk riviertje. De Alpencamping beschikt over een supermarkt, restaurant en snackbar. Het sanitair is goed verzorgd. Voor de sportieve vakantieganger heeft de camping begeleide wandeltochten en een fietsverhuur zodat je goed de omgeving kunt verkennen. In de buurt vind je ook nog de grootste zomerrodelbaan van Tirol. Informatie: www.alpencamp-marienberg.at.

Happy Camp Lermoos

Happy Camp is een kleine, goed verzorgde camping met prima sanitair. Ook is er een klein restaurant met bar op de camping en de supermarkt vind je om de hoek. De omgeving is prachtig met mooie wandelroutes en er is gratis busvervoer naar Heiterwang en Ehrwald. Informatie: www.camping-lermoos.com.

Camping Biberhof

Feriencenter Camping Biberhof is een fraai gelegen gezinscamping in Biberwier. Deze camping ligt aan een beekje in een bosrijke omgeving. Een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Het sanitair is luxe en er is een goed restaurant met streekproducten van het seizoen. Informatie: www.biberhof.at/camping.

Informatie
Op www.zugspitzarena.com/nl vind je alle campings en overige accommodaties in de regio met veel interessante aanbiedingen. Voor persoonlijk contact bel je met +43567320000 of mail je naar info@zugspitzarena.com

Meer informatie over Tiroler Zugspitz Arena

Wie de Zugspitze wil beleven, kan het beste naar Tirol komen. Hier vind je zeven charmante plaatsen in het Oostenrijks-Beierse grensgebied die de beste vooruitzichten voor de zomervakantie bieden: Ehrwald, Lermoos, Berwang, Biberwier, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos. Hier kun je volop wandelen, mountainbiken of gewoon heerlijk ontspannen lummelen. Nog een groot voordeel: in de Tiroler Zugspitz Arena heb je trouwens altijd de zon aan je zijde. Genoeg plekken om te kamperen, om actief te zijn en om te relaxen

Oostenrijk, kamperen in de alpen

Alhoewel ik vaak in Oostenrijk ben geweest, ben ik nog nooit in dit gebied geweest. Ik schrijf dit artikel dus niet uit eigen ervaring. Wel zijn wij echte kampeerders en kamperen in de alpen is dan ook iets wat we graag doen. Wij wandelen graag in de bergen en klimmen in onze vakantie heel veel. Wat dat is deze regio, dus zeker iets voor ons. Nu weten wij nog helemaal niet wat we deze zomer gaan doen. Dus wie weet, waar ik nog terecht kom. Ik weet dat er zoveel verschil is in ervaringen qua kamperen. Want daar waar wij zoeken naar een rustige camping, met zwembad of water voor de jongens, zoeken anderen meer luxe. Vandaar dat ik deze campings vandaag met jullie deel. Kies jouw camping en ga volop genieten deze zomer!

handtekening Lodi blogger en copywriter

Foto’s beeldbank

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept