Zo kan je zorgen voor mooi en gezond haar- tips

Zo kan je zorgen voor mooi en gezond haar - tips

Mooi en gezond haar, het klinkt misschien zo makkelijk, maar dit is niet zo. Lang niet iedereen heeft gezond haar, wat straalt, dik en stevig is. Maar hoe kan je nu zorgen voor mooi en gezond haar? Door voeding, maar ook door de juiste producten te kiezen. Ik geef je hier mijn tips.

Voeding en gezond haar

Wist je dat je door de juiste voeding te eten, jouw haar gezonder kan maken? En natuurlijk krijg je niet ineens een volle bos haar, mocht je normaliter dun haar hebben, maar deze voedingsmiddelen laten je haar zeker stralen. Wat hier vooral aan mee werkt zijn ijzer, zink, biothine, calcium, vitamine A, B & C, dit vind je onder anderen in:

  • groene groenten en wortelen
  • linzen en kidneybonen
  • zalm
  • noten
  • volkoren brood en ontbijtgranen
  • gevogelte
  • eieren en magere zuivelproducten

Lees ook: Voeding die je elke dag moet eten.

Mooi en gezond haar

Voeding doet dus heel veel voor je haar, maar goed voor je haar zorgen ook. Hoe jij je haar verzorgd is afhankelijk van het type haar wat je hebt. Heb jij bijvoorbeeld geblondeerd haar of krul jij je haar dagelijks? Dan heb ik hier meer tips.

Geblondeerd haar

Heb jij geblondeerd haar? Voelt je haar droog aan en breekt het sneller af? Bij geblondeerd en beschadigd haar kan je kiezen voor de producten van Olaplex. Met de verzorgingsproducten van Olaxplex kun je in 5 stappen geblondeerd en beschadigd haar herstellen. Hierdoor zal het glanzend, sterk en gezond worden, waarbij haarbreuk verleden tijd is!

Mooi haar met krullen

En heb jij krullen van jezelf of maak jij gebruik van krultangen om die perfecte krul in je haar te krijgen? Zorg dan dat je kiest voor een krultang waarbij je goed de temperatuur in kan stellen. Wist je namelijk dat jouw haartype bepalend is voor welke temperatuur je zou moeten gebruiken om je haar niet te beschadigen en wel die mooie kruk te krijgen.

Verzorg je haar goed

 En dan misschien wel een hele makkelijke manier om jouw haar mooi en gezond te houden. Maar wat je misschien te weinig doet is het gebruik maken van haarmaskers. Haarmaskers zijn ideaal om je haar optimaal te verzorgen en te voeden. Haarmaskers zorgen ervoor dat je droog en pluizend haar omtovert tot glanzende en volle lokken.

Lees ook: Hoe bescherm je wat je lief is.

Wees goed voor je haar

Of je nu lang, kort, dik, dun, stijl of krullend haar hebt, het is belangrijk deze goed te verzorgen. Dit kan met de juiste shampoo of shampoobar die past bij jouw haartype. Heb je jouw haar gekleurd of is het grijs, kies hier de juiste producten bij. Maar zorg ook dat je krultang van goede kwaliteit is, waardoor jij jouw prachtige lokken mooi en gezond kan houden. En denk goed na over de voeding die je binnen krijgt en wat deze voor jouw gezonde bos haar kan doen.

Lees ook: Shampoo bar- een goede stap naar minder plastic afval.

Lees ook: Feiten en fabels over haarverf.

foto gratis afbeelding van Engin Akyurt via Pixabay/samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

3 reacties

  1. Als ik één ding heb geleerd dan is het: kapot is kapot. Ik vind het dan ook nooit erg om een stuk van mijn haar af te knippen. Nog liever kort en gezond, dan lang en kapot. Een goede verzorging best belangrijk. Graag probeer ik nieuwe producten uit. Haarolie is voor mij een must.

  2. Sinds een paar jaar verf ik mijn haren niet meer en gebruik ik bijna nooit de stijltang. Af en toe als er een feestje is dan wel. Maar ik merk zeker dat dat, in combinatie met een goede shampoo bar en conditioner al zorgt voor mooi haar. Fijne tips weer!

  3. zegt:

    Nuttig. Eigenlijk ben ik – voor de blog – regelmatig bezig met mijn haar. Fijne shampoos en conditioners, serums, oliën en sinds kort ook al twee keer geverfd (binnen een aantal jaar). De laatste keer met een natuurlijke haarverf. En daar had en heb ik echt geen spijt van. De stijltang of krultang zou ik graag weer eens willen gebruiken, maar beter is het van niet natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept