Zomervakantie in Oostenrijk: een vol bergen, vrijheid en actie

Vakantie in Oostenrijk, hier moet je heen.

Hoe fijn zal het zijn, wanneer we deze zomer weer op vakantie kunnen. En of dat nu in het binnen of buitenland zal zijn, als we maar weg kunnen. Zou het buitenland lukken, dan is een zomervakantie in Oostenrijk altijd een goed idee. Helemaal wanneer de regio waar je heen wil niet te ver rijden is. Lees je mee?

Zomervakantie in Oostenrijk

De zomervakantie lonkt, wat hebben we allemaal weer zin om weg te gaan. En als het kan dan het liefste naar het buitenland. Ga jij graag op zomervakantie in Oostenrijk? Denk dan eens aan de Tiroler Zugspitz Arena. Dit is een ideale vakantie plek voor het hele gezin. Hier kun je namelijk genieten van lekker veel vrijheid en actie in de bergen.

De Tiroler Zugspitz Arena is ideaal voor kinderen

Als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben wij ook een heerlijke vakantie. Het klinkt misschien raar maak het is wel zo. En dan is een zomervakantie in Oostenrijk natuurlijk perfect. De Tirol Zugspitz Arena is een ideale plek voor het hele gezin. Hier kunnen kinderen zichzelf overwinnen in het klimbos, op de zomerrodelbaan of vliegend als een vogel over bergen? Of zich vermaken in het zwembad, op belevenispaden of met een superstep de berg af?

Kies jouw accommodatie

Zelf kamperen wij graag. Vorig jaar konden we toch nog een paar weken aar Zwitserland en hier bleek dat we echt een nieuwe tent moesten kopen. Deze kochten we toen we thuis kwamen, maar hebben deze (naast een maal opgezet) nog niet kunnen gebruiken. Wij hopen dit jaar weer een camping op te kunnen zoeken om dan toch eindelijk met onze nieuwe tent kunnen kamperen. Ben jij nu ook zo dol op kamperen dan zit je goed in de Tiroler Zugspitz Arena. Ze staan namelijk bekend om hun campings en de vele, prachtige familiehotels waar je heerlijk kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Met zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze.

Belevenispaden, avontuurlijk voor kinderen

Twee jaar geleden waren wij in Oostenrijk op vakantie en liepen toen in Ramsau onze eerste belevenispad. Nu zijn onze kinderen al wat ouder, maar dat maakten ze niks uit. We vonden het alle vier ontzettend leuk om een belevenispad et wandelen. Belevenispaden zijn nog aardig nieuw: wandelen met de kinderen gaat hier vanzelf. Ze leren spelenderwijs veel over de natuur. Er is keuze genoeg: het Wateravonturenpad Zugspitzi am Gaisbach in Ehrwald, het Moosle’s Forscherpad in Lermoos, Moosie’s toverbos, het Natuurpad in Berwang, het Beverpad in Biberwier en het Moorlehrpad in Heiterwang am See. Onderweg zijn er allerlei opdrachten, uitdagingen en leuke quizvragen. Samen geniet je van de bloeiende natuur, frisgroene alpenweides en kraakheldere bergmeren.

Voor de jeugd:

Jeugdvakantieprogramma

Ben je toe aan een dagje zonder kinderen? Bij het jeugdvakantieprogramma van de Tiroler Zugspitz Arena zijn ze in goede handen. Voor jonge onderzoekers van 4 tot 9 jaar is er het kinderprogramma ‘Kruidenkabouter Kasimir’. Kids vanaf 10 jaar beleven avonturen bij het Aktiv-Programma. Hier gaan ze klimmen en biken en is canyoning het hoogtepunt van de dag. Verder zijn er talrijke kinderspeelfeesten en speelplaatsen in het gebied.

Het klimbos

In het klimbos vind je vijf spannende alpine-parcoursen met 60 klimelementen voor een heleboel plezier en adrenaline. Zwevende elementen, hemeltrapeze, reuzenspinnenweb: hier worden moed en behendigheid op de proef gesteld. Van eenvoudige klimelementen voor kinderen tot uitdagende parcoursen voor geoefende klimmers. De zomerrodelbaan in Biberwier is ook reuzespannend. De baan is 1300 meter lang en heeft 40 bochten.

Bergdieren

Bezoek ook de kinderboerderij met bergdieren als geiten, ezels, herten, runderen, lama’s, hazen, uilen en zelfs apen. Of vlieg als een vogel over de berg met de Flying Fox, een soort kabelbaan van 380 m lang. Zoiets heb je nog nooit meegemaakt.

De Tiroler Zugspitz Arena biedt de ideale formule voor een heerlijke zomervakantie. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur. Maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven.

Informatie

Op www.zugspitzarena.com/nl vind je alle accommodaties in de regio met veel interessante aanbiedingen.

Over Tiroler Zugspitz Arena

Wie de Zugspitze wil beleven, kan het beste naar Tirol komen. Zeven charmante plaatsen in het Oostenrijks-Beierse grensgebied bieden de beste vooruitzichten voor de zomervakantie: Ehrwald, Lermoos, Berwang, Biberwier, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos. Hier kun je volop wandelen, mountainbiken of gewoon heerlijk ontspannen lummelen. In de Tiroler Zugspitz Arena heb je trouwens altijd de zon aan je zijde. Dit klinkt als een ideale plek wat mij betreft!

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

7 reacties

  1. Ik word er helemaal enthousiast van! Ik had geen idee dat Oostenrijk zo leuk was in de zomer. En wat een hoop dieren! Daar word ik blij van!

  2. Caroline zegt:

    Ja heerlijk daar. Toen onze kinderen klein waren gingen we ook wel eens vaker naar Oostenrijk in de zomervakantie. Mooie herinneringen.

  3. zegt:

    We zijn een paar jaar geleden in Lermoos geweest, dus ik kan wat je schrijft volledig beamen. Bovenop de Zugspitz is het wel erg druk, maar achdat heeft ook wel wat. Er staat zelfs een speciale brievenbus waar je vakantiepost in kunt doen, odat het een speciaal zugspitz stempel krijgt!

  4. zegt:

    Als ik aan Oostenrijk denk, denk ik niet echt aan een zomervakantie… eerder wintersport of citytrip. Maar als ik het zo lees, moet het ook in de zomer erg leuk zijn

  5. zegt:

    Oostenrijk is een heerlijk land. Heel afwisselend en mooi. We hebben er al een aantal mooie vakanties doorgebracht.

  6. zegt:

    Oh, nu krijg ik helemaal zin om weer naar Oostenrijk te gaan! Wij zijn twee keer in die regio geweest, zaten toen in Bichlbach, echt een prachtige omgeving waar veel te beleven valt. Ik denk alleen dat het voor onze vakantie in juni nog geen optie is, maar wie weet in september.

  7. Wat een super leuke blog! Ik ben ooit eenmaal met mijn vader naar Oosterrijk geweest vooral de wandelingen in de bergen vond ik top. En aangezien ik nog kind was vond ik de ijsjes die ik zelf mocht bestellen ook top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept