Gezonde lunch recepten met een ei. Veelal koolhydraatarm

Gezonde lunch recepten met ei

Eieren zijn altijd lekker, als ontbijt, bij het avondeten en als lunch. Met de paasdagen die er aan komen leek het me leuk om eens wat gezonde lunch recepten met ei te plaatsen.

Koolhydraatarm eten

Sinds een paar jaar eet ik koolhydraat beperkt/arm. En alhoewel ik in een stampot gewoon aardappelen eet, laat ik op andere dagen de aardappelen, pasta en rijst zitten en neem extra groente. Voor de lunch kijk ik naar gezonde recepten en anders dan brood. Zo krijg ik met de lunch ook veel groente binnen.

De paasdagen komen er aan

Ei als lunch kan natuurlijk prima en nu de paasdagen er aan zitten te komen, leek het me leuk om eens wat gezonde lunch recepten te plaatsen met ei. Met hierbij natuurlijk nog wel de aantekening dat te veel eieren niet gezond is, maar is dat niet met alles waar ’te’ voorstaat.

Gezonde Lunch recepten met ei

Een van mijn favorieten gezonde lunch recepten is die van Courgette met ei en emmentaler. Het oorspronkelijk recept komt uit een van de kookboeken van Pascale Naessens, maar heb ik aangepast naar mijn eigen smaak. Hieronder volgen dit recept, maar ook meer gezonde lunch recepten met ei:

Courgette met ei en emmentaler

voor 2 personen

  • 2 courgette
  • 3 eieren
  • 100 gr emmentaler geraspte kaas
  • bladpeterselie

Verwarm de oven voor op 180 graden; Meng de eieren met drie kwart van de kaas en de bladpeterselie.Leg een vel bakpapier in een springvorm. En doe hierin de helft van de ei mengsel. Snij de courgette in dunne plakjes en leg deze rondom in de springvorm al een ring. Giet de rest van de eimengsel hier overheen en bestrooi met de rest van de kaas. Zet het 20 minuten in de oven.

Gezonde lunch recepten met ei

Muffins met groente

  • 4 eieren
  • 50 gr geraspte kaas
  • groente- net wat je in huis hebt
    • paprika
    • champignons
    • courgette
    • tomaat
  • beetje melk
  • snuf peper en zout, kruiden

Verwarm de oven voor op 200 graden en hak de groente klein. Verdeel deze over de muffin bakjes en leg hier de geraspte kaas boven op. Roer de eieren los met een beetje melk en voeg na smaak wat zout, peper en kruiden toe

Zet het muffinbakje in de oven en laat het een minuut of 20 in de oven staan. Goed aflaten koelen en je hebt een lekkere gezonde lunch

Omelet met wokgroenten en chilisaus

2 personen

  • 6 eieren
  • zakje wok groenten
  • 2 eetlepels melk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • chilisaus

Doe een beetje olie in de wok pan en wok de groente kort. Pak ondertussen een koekenpan om de eieren te bakken. Doe hier een beetje boter in en zet op het vuur. Klop drie eieren met wat zout, peper en melk en doe in de pan. Bak de omelet en zodra deze klaar is leg je deze op een bord met een helft van de wok groenten. Vouw de omelet dubbel en doe ernaar smaal nog wat chilisaus overheen.

Meer inspiratie nodig voor eten en drinken? Kijk dan eens op mijn Pinterest bord

Koolhydraatarme recepten

Sinds september 2019 eet ik minder koolhydraten en ik ben hier zelf erg blij mee. Ik blijf op een prima gewicht en het voordeel vind ik dat ik naast heerlijk eten, ook geen behoefte meer heb aan suiker. Op mijn blog heb ik meer artikelen over koolhydraat arm eten, mocht je vragen hebben, misschien staan de antwoorden in de artikelen of stel je vraag in een reactie.

foto lodiblogt/affiliate link

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

5 reacties

  1. Wij proberen thuis steeds vaker dierlijke producten te laten staan, maar ei is toch wel een van de dingen die ik mis. We halen af en toe nog een doosje met zo’n ‘weggooien is zonde’ sticker erop. Ik ben dol op roerei met gerookte zalm, dus dat is een beetje mijn guilty pleasure nu. Maar de combi met courgette lijkt mij ook wel wat!

  2. Die muffins lijken me echt heerlijk! Wij krijgen onze eieren aan huis geleverd, die komen rechtstreeks van de boer. We eten dan ook best vaak eieren, maar een keer iets anders dan een gebakken ei is ook erg lekker.

  3. Mijn schoonouders houden zichook aan dat dieet. Het schijnt in het begin er wennen te zijn maar daarna gaat het prima. Trouwens een heerlijk ei recept.

  4. Oeh dat zijn lekkere gerechten! Ga ze ook eens proberen.

  5. zegt:

    Wat een leuke recepten. De omelet met wokgroenten spreekt mij wel aan. Dus die ga ik denk eens maar proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept