Ontdek de hotspots van Antwerpen

ontdek de hotspots van Antwerpen

De hotspots van Antwerpen, ken jij ze al? Waar vind je nu Instagram waardige fotoplekken, welke fietsroutes kan je doen en waar kan je shoppen? Ga zelf op avontuur of laat je verrassen met een verrassingsdag met Antwerpen Unplugged!

Wat te doen in Antwerpen?

Deze zomer zal er voor veel Nederlanders onverwacht wat anders uitzien dan gepland. Vakanties en uitjes zullen waarschijnlijk ook dichter bij huis plaatsvinden. De Belgische stad Antwerpen is niet alleen heel makkelijk en snel vanuit Nederland te bereiken, maar heeft voor ieder wat wils.

Coronaproof activiteiten

Van zonaanbidders tot wereldreizigers: hoe jouw favoriete vakantie er ook uitziet, in de Scheldestad kun je je prima vermaken. Om je op weg te helpen creëerde de stad een nieuw inspiratieplatform met coronaproof activiteiten die regelmatig worden geüpdatet. Hou je meer van verrassingen? Boek dan een actieve of minder actieve verrassingsdag vol onverwachte activiteiten via het gloednieuwe Antwerp Unplugged. Met Antwerp Unplugged lanceert Antwerpen een uniek en limited edition verrassingsconcept.

Hidden gems en hotspots

Waar kan je goed shoppen? Waar zijn de hotspots en waar kan ik Instagram waardige foto’s maken? Alle hidden gems en hotspots vind je hier:

De hipste wijken voor de echte shopping queens

Antwerpen is de modestad bij uitstek en naast de wereldberoemde winkelstraat De Meir vind je hier ook nog zes andere leuke shoppingwijken op wandelafstand. Elke wijk heeft zijn eigen sfeer en troeven: van exclusieve boetieks in Quartier Latin en pop-ups in Wilde Zee tot hippe conceptstores op ’t Zuid. Ook vestigen steeds meer jonge ontwerpers en duurzame winkeltjes zich in het hippe Antwerpen. 

Voor de fijnproevers: sfeervolle zomerbars en wereldkeuken

Moe na het winkelen? Dan ga je wat drinken bij een van de sfeervolle Antwerpse zomerbars. Vlei je neer in een strandstoel en geniet. En ga je liever voor een gezellig diner met alles erop en eraan? De meeste restaurants vind je in de buurt van historische centrum, Het Zuid en Het Eilandje. Heb je zin om je smaakpapillen te verrassen met wereldse gerechten? Dan is Antwerpen Noord met zijn multiculturele invloeden dé plek voor jou.

The Place to be voor zonaanbidders

Zomerse temperaturen in Antwerpen? Dat is helemaal geen probleem. In het Boekenbergpark in Deurne vind je een ecologische zwemvijver die volledig gezuiverd wordt door planten. Voor de kleinsten is er een kinderbad en uitrusten doe je op de ligweide. Zit je liever op de oever? Dan relax je op het het strand van Sint-Anneke met een uniek panorama op de stad. Zwemmen in de Schelde is niet toegestaan maar je kunt er wel genieten van een hapje en een drankje. Ook op de vernieuwde Scheldekaaien is het heerlijk vertoeven aan het water.

Instagramwaardige hotspots voor fotografen

Zijn we er tegenwoordig niet allemaal naar op zoek? Instagram waardige plekjes om de mooiste foto’s te maken. Voor fotografen en Instagrammers heeft Antwerpen heel wat leuke plekjes. Het ene wat meer verborgen dan het andere. Een van de meest gefotografeerde plaatsen van Antwerpen is ongetwijfeld de Vlaeykensgang, een prachtige steeg uit de 16e eeuw. Toch blijft het een verborgen parel, verscholen achter het poortje aan de Oude Koornmarkt 16. Voor degene die van kleur houden zijn is er veel streetart op diverse locaties en in verschillende wijken van de stad te vinden. Kortom, in Antwerpen barst het van fotogenieke plekken, dus hou vooral je ogen goed open en ga op pad. 

Fietsroutes voor sportievelingen

Wil je zoveel mogelijk van Antwerpen ontdekken in een korte tijd? Dan zijn de thematische fietsroutes in de stad ideaal. Er zijn drie routes, dus voor ieder wat wils! Met de Easy-going route fiets je langs verschillende bezienswaardigheden, mooie panorama’s en culturele hoogtepunten. De  Urban Jungle route zorgt voor wat meer uitdaging en voert je over kasseien naar de Antwerpse haven terwijl je onderweg unieke streetart en architectuur kunt bewonderen. De Bollekesroute ten slotte start bij brouwerij de De Koninck, de thuishaven van ‘het bolleke’, en combineert moeiteloos Antwerpse blikvangers met ontspannen drinkstops. 

De leukste musea voor cultuurliefhebbers

Het MAS en het Rubenshuis zijn voor echte cultuurliefhebbers al lang geen onbekenden meer, maar Antwerpen heeft nog meer verrassende musea. Zo vind je in het Museum Mayer van den Bergh de unieke kunstverzameling van de gelijknamige 19e-eeuwse kunstliefhebber. Met zijn voorliefde voor onbekende en minder populaire kunst was Fritz Mayer van den Bergh een ware visionair. Zo vind je in het museum bijvoorbeeld twee werken van Bruegel, waaronder ook het beroemde werk De Dulle Griet. En dat terwijl er wereldwijd nog maar 45 van zijn schilderijen te vinden zijn! 

Dompel je helemaal onder in Antwerpen

Om een stad beter te leren kennen is het fijn waneer je hier een paar dagen kan verblijven. Dit is ook zo voor Antwerpen. Dompel je helemaal onder in het Antwerpse stadsleven en kun je de stad ontdekken als een local.

Laat je verrassen met Antwerp Unplugged

Van 17 juli tot en met 15 september is de nieuwe verrassingsbox Antwerp Unplugged beschikbaar. Via de website antwerpunplugged selecteer je de dag van je verrassingsbezoek en Antwerpen doet de rest. Het verrassingspakket kost 49,50 euro per persoon en je hebt de keuze tussen een actief en een minder actief arrangement. Opgelet: elke dag is er één type arrangement beschikbaar voor 20 deelnemers. Snel zijn is dus de boodschap. Wie een verrassingspakket boekt, krijgt een volledig geplande dag met twee activiteiten, een lunch, picknick of een licht diner én een leuke afsluiter zoals een aperitief of een ijsje. 

Zelf Antwerpen bezoeken

In februari zei onze jongste zoon, dat hij heel graag eens naar Antwerpen zou willen gaan. Wij zijn toen gaan kijken naar overnachtingen, maar besloten toen – in verband met het koude weer- nog een paar weken te wachten. Die weken werden door Corona maanden en ondertussen zijn de plannen er nog steeds. Zelf ben ik vaker in Antwerpen geweest, maar heb bij lange na niet alle plekken ontdekt, dat blijkt wel! Goede reden om nu toch de plannen te gaan maken!

Waar gaat jouw eerst volgende citytrip heen?

foto’lodiblogt/ persbericht

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

8 reacties

  1. Felice Veenman zegt:

    ik ben al vaker in Antwerpen geweest en het verbaasd me iedere keer weer wat een leuke en levendige stad het is ! Je brengt me op een idee. het is tenslotte maar een 3 uur rijden

  2. Ohhh, dat zwemvijver Boekenberg dat is echt gaaf. Normaal ben ik niet van de ecozwembaden en ecozwemvijvers, maar deze ziet er zo pittoreske uit. Ik denk dat ik er toch wel een duik zou willen nemen.

  3. Ik vind die ecologische zwemvijver er uitnodigend uit zien! Echt een plaatje zeg, zo midden in de natuur!

  4. zegt:

    ik ben vaker in antwerpen geweest en blijf het er prachtig vinden 😀 wat mijn volgende trip is…poehhh dat is een goeie haha

  5. zegt:

    Het ziet er allemaal mooi uit! Ben er vroeger een paar keer geweest en ervaarde het niet als rolstoelvriendelijk.

  6. Frederique zegt:

    Leuke post. Ik ben er voor het laatst in de jaren 90 geweest oeps terwijl het echt een leuke stad is!

  7. zegt:

    Mijn zoon wilt graag naar Antwerpen. Ik ben zelf jaren geleden geweest om te winkelen maar nu wil ik andere dingen in Antwerpen bezoeken. Ik denk een nachtje is niet genoeg om stad te bezoeken. Van mij wil ik wel een weekje overnachten daar.

  8. Mandy zegt:

    Ik wil zo graag naar antwerpen maar heb niemand om mee te gaan.. dus volgende maand ga ik een dagje alleen naar brugge en als dat bevalt ga ik een dagje alleen naar antwerpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept