De opmars van de mocktail. Alcoholvrije alternatieven met appel

Bewust eten en drinken is altijd goed, maar minstens net zo belangrijk is het plezier van de bereiding. Marlene Appels ontwikkelde een aantal eenvoudige mocktails om je zelf op te trakteren. Drink je een mocktail mee?

Behoefte aan een drankje

Ik zal er niet om heen draaien, sinds we met zijn allen de hele dag binnen zitten en ik naast moeder ook een beetje de juf ben, heb ik ’s avonds meer behoefte aan een drankje dan normaal. We redden het allemaal prima, de jongens doen het goed en we werken goed samen. Toch is het vele binnen zitten, best zwaar en dat is helemaal niet raar. Dus dat drankje ’s avonds smaakt wel goed. Maar omdat ik dan niet meteen aan de wijn of bier wil ben ik wel heel blij met deze recepten voor een mocktail. Het is net even een extra verrassing voor jezelf in de avond in plaats van een kop thee en zonder alcohol.

Een mocktail, alcoholvrije cocktails

Maar het is natuurlijk ook super leuk en lekker om tijdens een feestje een mocktail te kunnen maken. Want in een handomdraai maak jij een een vrolijk aperitief of tussendoortje tegen de dorst. Deze fraaie alcoholvrije alternatieven zijn een feest om te maken en een lust voor het oog. Bijkomend voordeel; je krijgt ook nog een gezonde dosis vitaminen binnen!

Fan van Marlene appels

Marlene appels ken je misschien al wel. Het aroma en de smaak van deze appels worden gevormd door het unieke klimaat van Zuid-Tirol. Met meer dan 300 dagen zonneschijn per jaar, kunnen de appels hier perfect rijp worden. Bovendien zorgt het grote verschil in dag- en nacht temperatuur voor een perfecte zoet-zuurbalans in de appels, een knapperige beet en de schitterende kleur. Marlene biedt diverse appel variëteiten die bij uitstek geschikt zijn voor de verwerking in een mocktail en smoothies. 

Waarom appels eten?

Appels zijn goed voor je weerstand. Bovendien is een appel rijk aan antioxidanten, hetgeen een positieve werking op de hersenen heeft. Rode appels, zoals Red Delicious, Royal Gala en Fuji werken cholesterolverlagend. Een mocktail a day, keeps the doctor away! En geen zin in een appel zo te eten, maar dan eens een smoothie.

Mocktail recepten

Maar kon nu maar op met die recepten voor een mocktail hoor ik je denken. Hier onder volgen drie recepten:

Queen Apple

Wat heb je nodig voor deze mocktail:

  • 3 cl Marlene Royal Gala apple pie siroop*
  • 0,5 cl Balsamico azijn
  • 2 cl citroensap
  • 3 cl water

1. Giet alle ingrediënten in een shaker
2. Vul de shaker volledig met ijs
3. Shake er op los!
4. Giet de inhoud van de shaker in een glas vol met ijs
5. Garneer met een schijfje appel, partje citroen en eventueel steranijs

*Hoe maak je de Apple pie siroop?

Zet een pot op het vuur met een halve liter water en 2 Marlene Royal Gala appels. Zet daarna op een middelmatig vuur. Blend alles kort met de staafmixer en laat dan een kwartier op het vuur rusten. Voeg 2 kaneelstokken en 3 steranijsjes bij het warme mengsel. Voeg een halve kilo suiker toe en roer tot dit opgelost is. Als de siroop begint te pruttelen, laat je dit zachtjes koken voor 20 minuten. Daarna mag je alles zeven zodat je een mooie klare siroop hebt. Laat je siroop afkoelen voor je dit in een flesje giet.

De opmars van de mocktail. Alcoholvrije alternatieven met appel voor thuis

Een Fierce & Golden mocktail

Benodigdheden:

  • 6 cl Marlene Golden Delicious appelsap
  • Aftoppen met gemberbier
  • citroen

1. Was je appels en snij ze in stukken
2. Doe de appels in de juicer en verzamel het sap

3. Knijp 1 partje citroen uit in het sap
4. Vul een longdrink met ijs
5. Giet de appelsap eerst en top af met gemberbier 

6. Garneer met mooie appelschijfjes

De opmars van de mocktail. Alcoholvrije alternatieven met appel voor thuis

Delicious Red Rose

Benodigdheden voor deze mocktail:

  • 4 cl Marlene Red Delicious appelsap
  • 6 druppels rozenwater
  • 1 cl citroensap
  • Top af met tonic

1. Was je appels en snij ze in grove stukken
2. Doe de appels in de juicer en verzamel het sap
3. Knijp 1 partje citroen uit in het sap
4. Pak een champagne coupe en smeer met honing een lijn op het glas en bestrooi met rozenblaadjes
5. Doe je coupe vol met gecruched ijs
6. Giet het appelsap, rozenwater en citroensap in het glas
7. Top af met tonic
8. Garneer met enkele appelstaafjes

Delicious Red Rose cocktail

handtekening Lodi blogger en copywriter

Foto’s beeldbank/ recepten zijn vrij van rechten en voor Marlene Appels ontwikkeld door Frederic Geirnaert, bartender bij Jigger’s in Gent, Begië

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

4 reacties

  1. zegt:

    Haha, ja, herkenbaar. Ik dacht gisteren om 4 uur: ik heb zin in een glaasje wijn. Maar toen dacht ik: dat kan echt niet. Uiteraard had ik de klok alvast een uur vooruit kunnen zetten zodat de 5 erin zat, maar ik heb me toch maar ingehouden tot etenstijd.
    Misschien moet ik ook eens een mocktail proberen.

    1. zegt:

      haha ik snap je helemaal, wij zeggen ook altijd ‘ergens op de wereld is het vijf uur geweest’ 🙂

  2. Oeh vooral de tweede lijkt me erg lekker!

  3. Frederique zegt:

    Lijkt me wel lekker. Ik drink zelf al jaren geen alcohol dus ben altijd op zoek naar lekkere alternatieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept