3310 – School for Millennials opent haar deuren

school for millennials

3310 – School for Millennials opent in oktober 2017 haar deuren. In WeWork Metropool Amsterdam leren millennials over burn-outs, de juiste keuzes maken in het leven en andere dilemma’s waar deze ‘prestatiegeneratie’ tegenaan loopt. 

3310- School for Millennials

Oprichtster Wing Yan Man streeft ernaar om millennials de vaardigheden te leren die zij niet op school hebben meegekregen.  Dit wil ze doen door middel van cursussen gericht op zelfreflectie. Hiermee wil 3310 – School for Millennials hen leren hoe ze meer rust krijgen.

Nintendo en Youtube

Wing Yan Man gelooft dat ingesleten levenspatronen van millennials voor continue energieverlies zorgen. Daar waar hun ouders slechts keuze hadden uit vier TV-zenders, groeiden millennials op met een wereld van Nintento, Napster en Youtube. Van jongs af aan krijgen ze te horen dat ze alles kunnen zijn en doen wat ze willen. Die overdaad aan keuzemogelijkheden zorgt voor verlamming. En tel daarbij op: het ongeduld uit de ‘on demand’- cultuur, de prestatiedruk op de arbeidsmarkt en de confronterende ‘perfecte’ selfies en voilà, de prestatiegeneratie is geboren.

Lees ook: Waarom we toch voor de Nintendo Switch zijn gegaan.

Klaar met studeren

“Wij millennials zijn klaar met studeren en Wikipedia biedt geen antwoord op alle vragen. Onze ouders zijn niet opgegroeid met internet, social media of de YOLO-mentaliteit. Dus waar en bij wie kunnen we terecht met onze vragen?” vroeg Wing zich af. Met 3310 – School for Millennials wil ze millennials vaardigheden leren om patronen te doorbreken en rust in hun leven te creëren.

Zelfreflectie

De cursussen die op 3310 worden gegeven, zijn gericht op zelfreflectie. Aan de hand van praktische, dagelijkse oefeningen leren cursisten om dichter bij zichzelf te staan. Millennials die vinden dat ze constant dingen ‘moeten’ leren hoe ze minder druk op zichzelf leggen. Voor jonge professionals die bij grote organisaties werken, of die op zoek zijn naar een baan, is er een cursus “Hoe word ik zichtbaar zonder mijzelf te hoeven verkopen?”.

Soft skills

Ook het aanleren van soft skills omtrent communicatie en feedback geven en ontvangen komen in het programma voor. Persoonlijke aandacht en zelfreflectie staan hoog in het vaandel. Er is plaats voor maximaal twaalf personen per les. Met 3310 hoopt Wing Yan Man burn-outs onder millennials tegen te gaan, maar vooral wil ze haar generatiegenoten op weg helpen om dichter bij zichzelf te staan.

Bezoek www.3310.school voor meer informatie voor het cursusrooster.

Grappig detail

3310 – School for Millennials is vernoemd naar de Nokia 3310 waarmee iedere van deze generatie is opgegroeid.

foto pixabay

Over de auteur

Copywriter, schrijver, reiziger en modeliefhebber. Ik deel tips, ervaringen en laatste trends. Ik ben getrouwd en moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Free spirited boho girl uit de '70s. Ik ben artistiek, hou van reizen en avontuur.

2 reacties

  1. Mijn oudste dochter is zo’n millenial. Ik ga haar zeker eens tippen hier over.

    1. Zeker doen, wie weet heeft ze er iets aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept